Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus'uma bir seyler oluyor
Arkadaslar benim focus'a bugun bir haller oldu kalkista teklemeler egzost patlak gibi gıcık bi ses gelıyor tam olarak egzost'tan mı gelıyor onuda bılmıyorum. Kalkısta asırı sarsma ve sallantı var. Araba birak beni gitmicem diyor ya bu neden kaynaklanıyor. lpg falan yok benzinle kullanıyorum
simdiden tesekkur ederim
saygılar...
Oskay FURTUNA
05.05.09, 19:55
En son benzini nereden aldın ? Ya benzinde yada muhtemlen ateşleme sisteminde bir sorun var ...
Arabayi dun abim almisti nerden benzin aldi napti bilmiyorum. Benzin vardi arabada yarim depo kadar bişe ateslemede sorun vardir heralde onu nasıl cozecez bujilerde falan mı sıkıntı vardir?
Oskay FURTUNA
05.05.09, 21:27
Onu servise gitmeden anlıyamazsın ...
Hazar Topuz
05.05.09, 21:28
Otomobiliniz vuruntu yapıyor. Benzin aldığınız yeri değiştirin, bir süre yüksek oktanlı benzin kullanın. Servise uğrayın ECU yu falan kontrol etsinler.
Mehmet Yetkin
05.05.09, 21:30
Otomobiliniz vuruntu yapıyor. Benzin aldığınız yeri değiştirin, bir süre yüksek oktanlı benzin kullanın. Servise uğrayın ECU yu falan kontrol etsinler.
Yüksek oktanlı benzin derken?
Fatih Eren
05.05.09, 21:34
Bujileri ve buji kablolarını kontrol ettirin. Zamanı geldiyse değiştirin. Egzos borularını ve susturucularını kontrol ettirin. Tıkalıysa ya da çürüme varsa temizlettirin ya da yenisini taktırın.
selcan şaşmaz
05.05.09, 22:57
Ateşleme bobininizde bozulmuş olabilir..
Murat Elmasdağ
05.05.09, 23:59
Büyük ihtimalle katalitik konvektörün içi dağılmış. Onu değiştirt veya komple sök at, düzelecektir..
Hazar Topuz
06.05.09, 00:47
Yüksek oktanlı benzin derken?
97-98 oktan
Oskay FURTUNA
06.05.09, 00:56
Focus'da yüksek oktanlı benzinde vuruntu yapıyor ...
Hazar Topuz
06.05.09, 01:18
Focus'da yüksek oktanlı benzinde vuruntu yapıyor ...
aa onu bilmiyordum çok pardon.
ercüment yenigün
06.05.09, 13:39
selam aynı problem benim 2000 model focus da vardı .problemi bujiden sandık bujiler değişince arac normale döndü fakat bujiler biraz eskiyince problem yine aynısına döndü
daha sonra buji kablolarını değiştirdik bir şey değişmedi .bobini değiştirdik 70 ytl problem tamamen çözüldü tamircinin söylediği yüksek voltaj düşüyor dedi bujileri değiştirdiğimizde düzelmesinin sebebi bujiler yeni iken ateşleme bobini bozuk olsa bile arac iyi calışır dedi ama daha sonra bujiler korozyon olunca tekrar yapar demişti bayağı km yaptım bobin değiştirilince çok perfonmans artı yakıt düştü
Bülent Yuvacan
06.05.09, 14:07
selam aynı problem benim 2000 model focus da vardı .problemi bujiden sandık bujiler değişince arac normale döndü fakat bujiler biraz eskiyince problem yine aynısına döndü
daha sonra buji kablolarını değiştirdik bir şey değişmedi .bobini değiştirdik 70 ytl problem tamamen çözüldü tamircinin söylediği yüksek voltaj düşüyor dedi bujileri değiştirdiğimizde düzelmesinin sebebi bujiler yeni iken ateşleme bobini bozuk olsa bile arac iyi calışır dedi ama daha sonra bujiler korozyon olunca tekrar yapar demişti bayağı km yaptım bobin değiştirilince çok perfonmans artı yakıt düştü
Merhaba
Hangi ustaya gittiysem (konu başında anlatılan sorun için)
- Abi bu focusların 2 hastalığı var.. biri Z Rotlar çabuk bozulur birde bobinleri..
demişti.
Egzos patlatıyorsa zamanlama olayının karışmasına dalaletmiş.. Buda bizi direkt ateşleme bobinine götürüyormuş.. Nitekim bobin değişince (75 ila 85 TL arası) sorun gideriliyor..
Bujiler, Buji kabloları, Bobin arasında mekik dokumuş biri olarak bu üç parçanın sağlıklı (uzun süre gitmesi) çalışması için asla ve asla motoru yıkatmayın, bujileri kontrol ettirin çatlak, korozyonlu ve "yağlı" olanlar varsa temiz olmasına dikkat etmeniz, Buji koblolarının mutlaka orjinal (Motocraft) olmasına özen göstermeniz, sizi bir müddet bu üçlüden uzak tutacaktır:)
sevgiler..
Arkadaslar arabamın sorunu buji kablosundaymıs.Onu degıstırdık duzeldi arabam hepinize tesekkur ederım
erhanorhan
09.05.09, 00:13
bu tekleme benim araçtada oluyor benimki birde lpg li lpg de daha çok vuruntu oluyor motor normal çalışırken rölanti satine bakıyorum 9 ila 8 arasında gidip geliyor bazen sanki stop edecekmiş gibi devir düşüyor nedenini anlayamadım
Murat Elmasdağ
09.05.09, 18:59
Devir oynaması bende de var. Tamamen lpg ayarından.. Ben haftaiçi gedeceğim tekrar ayara..
ercüment yenigün
05.06.09, 13:00
geçmiş olsun aynı benim focus da vardı problem buji kabloları değişti olmadı bobin probleminden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum .
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.