PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HB Bagaj kapağından gelen ses...

Burak Büyüktombak
27.10.05, 10:57
Arkadaşlar,

FI HB aracımın birkaç aydır arka tarafından kasis ve tümseklerden geçerken ve bozuk asfaltta tıkırtılar gelmeye başladı. Servisin birinde arka amortisör kuleleri yağlandı ve kilit ayarı yapıldı. 1 gün sonra ses tekrar başladı. Başka bir servise motor arıza ışığım yanınca gitmiştim. Arızayı sildiler ve benzinden olur falan dediler. Neyse orada da kuleler ve kilit ayarı yaptırdım. 1 gün sonra yine tıkırtılar başladı. Testlerde bagaja birisi bindi ve bagaj kapağı açık gidince ses gelmiyor. Kilitten denildi ve ayar yapıldı ancak ertesi gün sesler yine başlıyor.

Zırt pırt bagaj kapağını açan birisi de değilim bu kilit neden ayar tutmaz, bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum..

Gürcan Okumuş
27.10.05, 11:11
Plakalıktan olma ihtimali var mı?

Burak Büyüktombak
27.10.05, 11:12
Plakalar yapışık, plakalık yok..

Deniz Çalışkan
27.10.05, 11:23
Benim bagaj kilidimdeki civatalar gevşeyince klink sesi geliyor. İyice sıktırdım bir kaç aydır rahatım.

ilker met
27.10.05, 12:04
adam içine binince ağırlıktan dolayı ses kestiğine göre istepnenin oralardan ses geliyor olabilir mi?

Burak Büyüktombak
27.10.05, 12:41
Oraya bakmadım, yarın bir bakayım. Bu arada ben arka koltuk bağlantılarından süpheleniyordum, oradan da olmadığı kesinleşti..

adam içine binince ağırlıktan dolayı ses kestiğine göre istepnenin oralardan ses geliyor olabilir mi?

Berkan ÖNEM
27.10.05, 19:26
Bende de aynı sorun var, müsait bi zaman bagajı olduğu gibi boşaltıp yeniden yerleştireceğim.

Cem Temizsoylu
27.10.05, 19:33
Amortisör kuleleri genelde gıcırtı sesi yapıyor. Benim arkalar çok sert olduğu için ses yapıyor zaten, ancak bazen kesiyor sesi, bir garip.

Sabahattin GÜCİN
28.10.05, 09:10
Bagaj kapağındaki kauçuk takozlarla da oynayın. Üst taraftaki menteşeleri de bir kontrol ettirin. Yağsızlıktan olabilir. Eski Kırmızı FI'de vardı. Bunda yok.

Burak Büyüktombak
30.10.05, 10:17
Takozlardan geliyormuş ses, kısa kalıyormuş tam basmıyormuş.. Menteşeleri de yağlattırdım. Ses kalmadı..

Teşekkürler abi.. :)

Cem Temizsoylu
30.10.05, 10:23
Yeni takoz mu koydular?

Burak Büyüktombak
31.10.05, 08:27
yok açtılar sadece.. Ben de tam HB cahiliymişim valla...

Sabahattin GÜCİN
31.10.05, 08:35
Geçmiş olsun.