Orijinalini görmek için tıklayınız : focus 1 rölanti sorunu
ceyhun yılmaz
15.03.09, 23:23
arkadaşalr benim arabada lpg yok dururken frene bastığımda tam durduğumda rölanti normalden biraz düşüyor araba titriyor geri normal yerine geliyor 2 kez yetkili servise götürdüm ilkinde rölanti bişeyini temizlediler düzelmedi ikincisinde bi boru var o eski dediler o değişti yine aynı en son siyah bi kablo gibi sensörmüş ne olduğunu bilmiyorum o değişti yine aynı yardım bekliyorum sizlerden ankarada özel servis varmı ildiğiniz bu sorunu çözecek.tşkelr.
Güneşcan Yalçın
16.03.09, 12:25
bende de var aynı mesele. ama dert etmiyorum. far ışığı falan azalıyor frene basınca. fakat titreme hissetmiyorum. hatta direksiyonu rolantide iken çevirince bile oluyor az da olsa. yazılımsal çözümü yok sanırm. çünkü ben yazılımı yükselttirmiştim. klima açınca devir yükselmiyordu, bunu çözdü o yazılım. başka da bir güncelleme bulamadı cihaz.
ceyhun yılmaz
16.03.09, 13:27
evet dediğiniz gibi far ışığı azalıyor saniyelik oluyor benim kafama çok takılıyor bir türlü çözüm bulamadım..
Mehmet Özyürek
16.03.09, 18:39
Akünüzü ölçtürdünüz mü. ?
Murat Elmasdağ
16.03.09, 19:42
Klima gazı eksikse veya fazla ise de yapıyor. Garip ama gerçek, yabana atma baktırt..
Oğuz Altınada
16.03.09, 20:18
yazılımı yükseltin yüzde 90 düzelecektir.. düzelmişti..
Güneşcan Yalçın
16.03.09, 23:22
ben akümü ölçtürdüm. normal dediler. yazılım yüklettim sadece klimada devir yükseltiyormus ek olarak. klima gazı diyorsunuz. ben de bir baktırayım bakalım.
ceyhun yılmaz
16.03.09, 23:26
aküyü hiç ölçtürmedim.yazılım nasıl yükleniyo ayrıca yetkili serviste başteknisyen baktı ve çözüm bulamadı bunlar böle dedi bnede açık hava filtresi var o yaparmı rölanti düzensizliği..
Oğuz Altınada
16.03.09, 23:33
yetkili serviste yüklemeleri lazım wds ile siz özellikle isteyin
ceyhun yılmaz
16.03.09, 23:40
valla bi çare bulacaz artık bide yazılımı deneyelim bakalım ..
ismailcice
18.03.09, 23:20
Arkadaşlar benim de başıma musallat olmuştu bu bela rolanti motorunu belirli aralıklarla temizliyorum evde düzeliyor 1 ay gidiyor yeniden sorun nüks ediyor bende bıktım ve yenisini taktım şimdi sorun yok fiyatına gelince 172 tl ye mal oldu
Güneşcan Yalçın
19.03.09, 11:31
rolanti motoru neresinde motorun acaba? hiç duymamıştım vallahi :) cahilliğimi hoş görün lütfen. Ben de değiştiririm sorun çözülüyorsa.
ceyhun yılmaz
19.03.09, 16:04
konu güncel hala:)
ismailcice
22.03.09, 15:38
google dan rolanti sensörü diye tarat çıkacaktır karşına malzemeyi temin et kendin değiştirebilirsin 2 civata ve bir soketten oluşuyor
1.6 motorlar için 2001 -2005 arası 170 tl + kdv
1998 -2001 arası 165 tl + kdv
2.0 motorlar için 181 tl + kdv fiyatları bir internet sitesinden yazdım
kolay gelsin
Güneşcan Yalçın
24.03.09, 20:11
Bugun fren disklerimi değiştirmeye gittiğimde ustaya dedim böyle böyle. bedavadan temizleyiverdi orlardan bi parçayı. rolanti sensoru heralde. Şimdi araç ilk çalıştıgında daha çok gazla çalışıyor sanki ve devir hemen düşmüyor. İyi oldu kanımca. fakat far titreme olayını denemedim henüz. ama boşa aldıgımda artık tekler gibi olmuyor artık.
ceyhun yılmaz
25.03.09, 00:22
güneşcan kardeş senin sorunla benimki aynı galiba dururken rölanti düşüyor titriyor geri çıkıyor demi bende bu hafta bi ustaya göstercem bakalım ne olacak..kaça mal oldu diskler..
Oğuz Altınada
25.03.09, 00:28
bide focuslarda şöyle bir durum var eğer durmaya yakın boşa atarsanız ve debriyaja basmadan durursanız tam durduktan sonra devir bir parça yükselir tekrar rolantiye düşer..
bu düşmeden sonra devir rolantinin çok altına iniyor araba stop edicek gibi tekliyorsa o zaman ters bir durum var demektir..
tansugokdogan
25.03.09, 00:58
Oğuz bey bu dediğiniz durumun aynısı babamıın arabasında oluyor ve nadiren de olsa araç sönüyor. Beyin başka bir arızadan dolayı değişmişti (değişmeden öncede aynı sorun vardı ) rölanti valfide değişti. Yakın zamanda da deneme amaçlı emaneten hava kelebeğini değiştirecem. Ama gerçekten midemizi bulandırdı bu arıza, bilgisayara bağlandığında da bir sonuç yok ne yapacağımızı şaşırdık...Araç 2003 Focus I Ghia benzinli
Güneşcan Yalçın
25.03.09, 03:26
güneşcan kardeş senin sorunla benimki aynı galiba dururken rölanti düşüyor titriyor geri çıkıyor demi bende bu hafta bi ustaya göstercem bakalım ne olacak..kaça mal oldu diskler..
diskler işçilik dahil 114 lira . fakat şu anda durabilmek için eskisinden çok daha fazla basıyorum pedala. normaldir umarım.
Murat Elmasdağ
25.03.09, 22:29
Disk balata birbirine alışana kadar bir müddet böyle olur, sonra az basmayla sıkı tutar..
burakkidan
30.03.09, 21:11
rölanti sorunu benimde başıma geldi bugün sanayideydim ve bikaç yer gezdim bir usta km sensörü bir usta rölanti sensörü bir usta gaz kelebeği sensörü bir usta hava akışmetre bir usta gaz kelebeği sensörü dedi yanlız forumda araştırdım temizlenme gibi durumu varmış ama kimse böyle bişey yapmak istemedi hepsi dediği parçayı al gel takıyım dedi yanlız araçtaki sıkıntı devir biraz geç düşüyo hatta 2binde biraz durup daha sonra iniyor ustanın bir tanesi rölanti sensörünü çıkarttı araba normale döndü. yanlız bir başka ustada km sensörünü çıkarttı gene normale dönüyor ama stop ediyor bu durumda ben anlayamadım ne yapacağmı lütfen yardım
burakkidan
30.03.09, 21:52
yardımmm
Güneşcan Yalçın
30.03.09, 21:55
yetkili servis :)
Cemil Sürmegöz
30.03.09, 22:06
Amma usta varmış :)
burakkidan
30.03.09, 22:09
adı usta bişey bilen yok:)
burakkidan
02.04.09, 23:21
arkadaşlar rölanti sensörünün fişini çektim öle geziyorum warmıki bir zararı nasıl düzelecek yaw bu?
Mehmet Özyürek
03.04.09, 14:00
Sabah soğukta ne yapıyor bu motor...
burakkidan
04.04.09, 01:29
sıcak soğuk hiç fark etmiyor rölanti uçuşta, fiş çekiliyken haliyle stop ediyor
erhanorhan
04.04.09, 21:39
kesinlikle klima gazını kontrol ettirin murat bey doğru söylüyor ben yaptırdım düzeldi
aydın bengü
21.06.09, 00:34
Klima gazıyla rölantinin ne alakası var?
erginfidan
21.06.09, 01:10
rolanti sorunu bende yaşadım..mesela ışıklarda duracagım debriyaja basınca direk stop ediyordu yada normal duracagım bir zamanda yine böyleydi..çok usta gezdim çözemediler ve en sonunda samsunda özel bir ford servisi rölanti ayarlayıcısından olduğunu söyledi 190tl.ye değiştirmek zorunda kaldım..Şimdi araç ilk çalıştıgında daha çok gazla çalışıyor sanki ve devir hemen düşmüyor ve birde yolda giderken 2.ci viteste ayagımı gazdan çeksem motor tekliyormus biryerlerden sanki hava alıyormus gibi sarsıyor arabayı nedendir anlamadım..rölanti ayarlayıcısını değiştirdikten sonra oldu?
Murat Elmasdağ
21.06.09, 01:17
Klima gazıyla rölantinin ne alakası var?
Gaz eksikse klima motoru zorlanıyor, motordan daha fazla güç çalıyor. Bu da rolantiyi etkiliyor..
aydın bengü
21.06.09, 23:10
bu sadece klima açıkkenki rölanti dalgalanmasını ilgilendirebilir, doğrudur.
Murat Elmasdağ
22.06.09, 00:20
Klima kapalıyken de etkilediğini söylüyor servis.. Garip ama sorunu düzelen arkadaşlar oldu..
aydın bengü
22.06.09, 11:35
Bunuda bir deneriz bakalım.
sağolun.
ilhan duran
22.06.09, 12:12
arkadaşlar benim arabadada aynı sorun vardı dururken frene bastığımda tam durduğumda rölanti normalden biraz düşüyor araba titriyor geri normal yerine geliyor du rolanti sensörü temizlendi ama sonuç aynı geçenlerde lpg ayarı yaptırmaya gitmiştim lpg ayarı bir türlü tutmuyordu derken lpg cim enjöktörlerin dibinden aracın hava aldıgını söyledi aracın bu yüzden ayar tutmadıgını söyledi oradan motorcuya gittim gerçektende enjektörden hava alıyormuş 10 dakikada yaptılar yanılmıyorsam enjektör torik lastiginden hava alıyormuş şimdi aracın çalışması normal rolanti düşmesi olmuyor hava alıp almadıgını tespit etmek çok basit kendinizde yapa bilirsiniz araç çalışırken enjektörlerin oraya tek tek bir miktar su dökün eger araç hava alıyorsa tekleme yapıyor
aydın bengü
25.06.09, 09:04
arkadaşlar benim arabadada aynı sorun vardı dururken frene bastığımda tam durduğumda rölanti normalden biraz düşüyor araba titriyor geri normal yerine geliyor du rolanti sensörü temizlendi ama sonuç aynı geçenlerde lpg ayarı yaptırmaya gitmiştim lpg ayarı bir türlü tutmuyordu derken lpg cim enjöktörlerin dibinden aracın hava aldıgını söyledi aracın bu yüzden ayar tutmadıgını söyledi oradan motorcuya gittim gerçektende enjektörden hava alıyormuş 10 dakikada yaptılar yanılmıyorsam enjektör torik lastiginden hava alıyormuş şimdi aracın çalışması normal rolanti düşmesi olmuyor hava alıp almadıgını tespit etmek çok basit kendinizde yapa bilirsiniz araç çalışırken enjektörlerin oraya tek tek bir miktar su dökün eger araç hava alıyorsa tekleme yapıyor
Bahsi geçen enjektörler benzinin değilmi?
Yoksa lpg nin mi?
Yerini biraz tarif edermisiniz?
ilhan duran
27.06.09, 20:49
ewt benzin enjektörü
Murat Elmasdağ
27.06.09, 23:18
Forumda chat dili yerine lütfen düzgün Türkçe kullanalım.
Fordum.Net Mobile
Mehmet Özyürek
29.06.09, 11:52
Benzin enjektöründen niye hava alsın ki.. Lpg enjektörüdür o... Ya da lpg'nin manifolta bağlantı yerleridir..
Bülent Yuvacan
18.07.09, 13:12
Benzin enjektöründen niye hava alsın ki.. Lpg enjektörüdür o... Ya da lpg'nin manifolta bağlantı yerleridir..
Bence de öyledir.. Sonuçta emme manifolduna 4 tane delik açıyorlar...
Benimde sorunum aynı arkadadaşlar ile.. Bu rolanti olayı gerçekten uğraştırdı beni.. sonuç %85 iyi ama yinede memnun kalmadım..
Arkadaşlar ben uzun yıllar ford yetkili servislerinde ustabaşılık yapmış şimdilerde bir özel ford servisi işleten bir ustaya gittim bu sorunun giderilmesi için.
Bakılacak yerler şunlar (ustanın baktıkları)
Motor sentesi
t borular (emme manifoltunun hemen altında, ince borulardan oluşan motor sıcaklığından zamanla aşınıp delinebilen parçalar)
Bujiler ve buji kabloları ve kaliteleri..
ateşleme bobini
By-pass ventili (rolanti motoru/düzenleyicisi)
Zengin/fakir hava karışımı problemi varmı yok mu? (motorun bir yerlerden hava alıp almadığı)
Hava akış metresinin görevini yapıp yapmadığı temizliği vs..
Bunların hepsine baktı..
Problem By-Pass ventili olarak saptandı 180+KDV+40 işçilik sorun %85 çözüldü.. Ancak çok nadirde olsa stop etme devam ediyor.
Sorunun kesin çözümü için silindir kapağının ölçümü yapılması gerekiyormuş. Motor sesinden, muadili arabalara nazaran çalışırken zorlandığını ifade etti. Ayrıca sübapların bazılarının görevini iyi yapmaması olasıymış. Ancak maliyetin belirsizliği yüzünden açtırmadım bu şekilde biniyorum..
Rolanti motoru elektronik bir parça. Temizliği kesin çözüm değil malesef..
ilk çalıştırmada rolantinin yüksek olması gayet normalmiş. Motor ısınana kadar yüksek sonra 800 devire düşüyor ve orada sabit kalıyor..
Marmaris'ten İstanbul'a gündüz klima açık her kırmızı ışıkta her yavaşlamada hatta durmada kontak kapatmaksızın stop ederek gelmiş bir sürücünün ruh halini düşünün... Gerçekten bezdirdi bu ford beni:) ama seviyorum yahu başka bir arabaya bakasım bile yok:)
Mehmet Özyürek
18.07.09, 16:48
Bu tür durumlarda carbon clear uygulaması büyük ölçüde işe yaramaktadır..
Silindir kompresyonlarını ölçtürerek işi bilerek yapmakda en doğrusudur...
mert çürük
23.07.09, 00:18
mehmet abi bu carbon clear ı herkez tavsiye etmiyo...bende kararsızım ne yapacagımı bilmiyorum
Mehmet Özyürek
23.07.09, 00:44
Subaplarda yanık varsa ve bu yanığı kurum kapatıp sorunu gizlemişse, kurum temizliği bu hataları ortaya çıkaracaktır..
Ancak bence bu çok düşük bir ihtimal..
Her 30 binde bir olmak üzere, herkese tavsiye ediyorum ben.. Kendim de yaptırıyorum..
Özellikle düşük devirlerdeki tork artışı, rolanti problemlerinin ortadan kalkması, uzun vadede kurumun sebep olacağı hasarların önlenmesi artıları..
Geçmişini bilmediğim ve 100 bin km'de aldırdığım aracıma yaptırdım ben.. Çok güzel oldu..
mustafa tüfekçi
23.07.09, 22:43
çekişte artış alt devirde iyileşme heleki otomatik viteste fark bariz belli oluyor araç daha az vites düşürme ihtiyacı duyuyor. carbon clear gerçekten iyi bende 100 binden sonra yaptırdım keşke daha evvel yaptırsaydım dedim
mert çürük
23.07.09, 23:47
ben bu emme manifoltu ve egsoz manıfoltunun oraları hep temizlettim yinede carbon celear yaptırıyımmı???
mustafa tüfekçi
23.07.09, 23:55
carbon clear yakıt sistemine bağlanıp enjeksiyon yanma odası sübabları temizliyor hiç yapmadıysanız faydasını görürsünüz heleki 2.0 motorda fark çok güzel olur performans olarakta. bazıları yüksek kmde bir kerede tam temizlik olamayacağını söylüyor kısa arayla 2 defa yapılsın da diyor.
manifolt temizliği ile carbon clear farklı bence bi yaptırın faydası çok
mert çürük
24.07.09, 00:10
ankarada nerde ne kadara yaptırabilirim birde uzun sürüyomu
mustafa tüfekçi
24.07.09, 00:16
bosch servislerinde yaptırabiliyorsunuz ama ankarada nerde yapıyorlar bilemiyorum.
45 dk 1 saat sürebiliyor
murat teber
16.09.09, 14:59
mrb ben aranıza yenı katıldım bendede 2001 1 focus var rolantı sorunu 2 ayonce bendede oldu aptal aptal calısıyodu devur saatı ınıp cıkıyodu benzer arza servıse gıttım rolantı musurunden dedı ydegıstırdım olmadı baska servıse baktım HAVA AKIS SENSÖRUNDEN oldugu ortaya cıktı kıme gıtsen degıstırder ben degıstırmedım kendım soktum temızledım rolantı musurrunude sokup temızledım sorun bıttı suan sorun yok
Deniz Çalışkan
16.09.09, 15:42
Murat Bey;
Aramıza yeni katılan üyelerimizin kendilerini daha iyi tanıtabilmeleri için aşağıdaki bilgileri ile tanışma mesajı yazması gerekmektedir.
İş - Okul :
Yaşadığınız Yer :
Arabanızın Markası/Modeli :
Tuttuğunuz Takım :
Favori Otomobil Markalarınız :
Hobileriniz :
Forumu nereden duydunuz:
Forumda tanıdığınız üyemiz :
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.