PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2000 focus düşük devirde tekleme lütfen yardım

ercüment yenigün
06.03.09, 12:25
arkadaşlar benim sorunum düşük devirde bil hassa rampa yukarı gaza aniden yüklenince kasma yapıyor daha sonra topluyor bujileri orjinalinle değiştirdim bujiler yeni değişince biraz düzelir gibi yaptı daha sonra tekrarladı fakat 50 -60 km yol gittiğim zaman düzeliyor bir de sabahlar tekleyerek calışıyor 1-2 saniye rolantide problem yok Gage modunu kullanmasını biliyorum sadece 9318 yani akü düşük volt alarmı veriyor ama marş güzel basıyor şimdiden teşekkürler

Cemil Sürmegöz
06.03.09, 12:30
Öncelikle kendinizi tanışma bölümünde tanıtmanız gerekiyor.

Ateşleme bobininde de problem olabilir. Buji kablolarınız eskiyse orjinalleriyle değiştirip deneyebilirsiniz.

ercüment yenigün
06.03.09, 12:57
öncelikle teşekkür ederim cemil kardeşim dediklerinizi değiştireceğim ama cihazada bağlattırmayı da düşünüyorum sağ ol

ercüment yenigün
24.04.09, 13:01
önce buji kablolarını değiştirdim hiç bir değişiklik olmadı daha sonra bobin değiştirdik problem çözüldü

Bülent Yuvacan
25.04.09, 14:12
önce buji kablolarını değiştirdim hiç bir değişiklik olmadı daha sonra bobin değiştirdik problem çözüldü

Sevgili dostum umarım "sorunum devam ediyor" diye bu başlık altına yazı yazmazsın.. :)

Aynı sorunu bende "triger değişimi" sonrasında yaşamaya başladım.. Öncesinde sorunsuz kullandığım sıralı sistem LPG kitiyle gayet keyifli sürüşler yaptım 7 ay süresince.. Sonrasında Triger değişimi ile birlikte sorunlar başladı.. Hangi ustaya götürdüysem temel 3 parçayı değiştirmemi söyledi..
1 Bujiler
2 End. Bobini
3 Buji kabloları

Bujiler 2 takım diğerleri birer olmak üzede kaliteli malzemelerle değiştirildi ancak düzelir gibi yapıp tekrar sorun nüksetti.. 1,2.nci viteste bariz teklemeler hatta "egzostaki gibi patlama sesleri" eşliğinde kasmalar halen devam ediyor.. Oysa ki Triger değişimi öncesi çok memnundum.. Bu durumu kafaya taktığımdan motorun sentelerini tekrar kontrol ettirdim acaba kaçıklık mı var diye ancak orada sorun bulamadılar.. Forumları takip ediyorum bu konuda benzer sorunları olanları izliyorum eğer kesin bir çözüm bulursam bu başlık altında paylaşırım..

benim teorim şu:)

Bujiler belirli bir süre sonra yağlanıyor.. (yağ yakan araçlarda ekseriye) ve ateşleme düzensizliği yaratıyor.. Çünkü bobin arızası olsa benzin ile çalışırkende arıza hissettirir.. Bujileri belirli aralıklar ile kontrol ettirirseniz ve yağlı olduğunu görürseniz sanırım problem bundan kaynaklanıyor.. Islak kibrit veya çakmak olayı gibi düşünün.. yağlı bujide zor çalışır.. Kesin bir ifade kullanmıyorum çünkü başta da dediğim gibi teori sadece:)

Sevgiler..

erhanorhan
25.04.09, 19:05
Aynı sorun benim aracımdada var 1 ve 2. viteste özellikle lpg de tekliyor kime gittiysem cevap aynı buji kablolarını değiştir diyorlar çünki ateşleme bobinini yenileyip denedim sorun devam ediyordu bende eskisini tekrar taktırıp bobini iade ettim buji kablolarınıda değiştirmedim formdan takip ettiğim kadarıyla değiştiren arkadaşlarda da sorun hala devam ediyor şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum rölanti valfinde bi problem olabilirmi aceba şimdi bu parça üzerinde yoğunlaştım ve düşünüyorum bi denesekmi aceba ..!

mustafaçakır
25.04.09, 19:18
bir arkadaşın focus'unda da tekleme problemi vardı ve araba yolda giderken stop ediyordu.Tamirci manifoldun altında bi hortumu değişince sorun hallolmuştu.

Anıl Öcal
26.04.09, 01:56
trigerde eğer sente problemi yoksa sorun tamamen tesadüfidir... özellikle lpgye geçişe kadar benzinde sorun yaşıyorsanız, çok büyük ihtimalle lpg ecu'su, orijinal ecu'yu yanıltıp zengin karışım sağlıyordur... bunu test etmenin yolu şudur:
1)Lpg ecu bağlantısını kesin
2)Akü - kutbunu sökün ve bu şekilde birgün (17 saat) bırakın
3)Akü - kutbunu geri bağlayın ancak lpg ecu'sunu bağlamayın
Bu durumda aracın orijinal beyni kendini toparlayacaktır, aracı çalıştırın ve tecrübeye çıkın.. eğer iyileşme varsa sorun bulunmuştur.. ancak tamamen düzelme beklemeyin çünkü beyin kendini tam toparlayamıyor... sorun eğer anlattığım biçimdeyse, lpg ecusuna, aracın orijinal ecusuyla uyuşan daha uygun bir hava-yakıt karışımı ayarlayan bir program yüklenmesi gerekir... (ben buna benzer bir sorundan ben çok çektim, umarım siz çok çekmezsiniz)..

fikri şakar
04.07.09, 01:27
oksijen sensöründen kaynaklanabiliyor olabilir

ali kısa
06.07.09, 09:21
http://www.fordum.net/showthread.php?t=7694