PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus I yağ azaltma nedeni yardım!!

erginfidan
17.11.08, 18:57
Arkadaslar aracımda önemliyağ yakma sorunu var! aldıktan sonra direk lpg taktırdım ve bikaç ay sonra trigerini değiştirdim usta gergi bilyalarını değiştirmeye gerek yok dedi. ozamandan sonra arabada aşırı yağ yakma sorunu basladı ve triger değiştirmeden önce böyle bi sorun yoktu. suan 1000 km.de 1lt yağ eksiltiyor. çok servise ve özel servislere gittim mersinde ve tokatta ama dedikleri yag yakma sorunu lpgli olmasından motorda hiçbirşey yok. en son yag değiştirdiğim usta bunun nedeni triger ayarı düzgün olmamış bu yüzden dedi sizce doğrumu söylüyor nedeni bumudur?

Cem Temizsoylu
17.11.08, 19:25
Bu kadar fazla yağ eksiltme olduğuna göre sübap lastiklerinde lpg den dolayı yanma veya piston segmanlarının bir veya birkaçında pistona yapışma sorunu vardır. İkinci ihtimalde yağ eksiltme çok daha fazla olur ve kompresyonları ölçtürerek sorunu anlamak mümkündür. Motorun alt, piston, kısmında sorun yoksa silindir kapağını söktürüp sübapları kontrol ettirmekte fayda var. Trigerin sente ayarını da olması gerektiği şekilde yaptırmak lazım.

ömür yıldırım
20.11.08, 20:41
Arkadaslar aracımda önemliyağ yakma sorunu var! aldıktan sonra direk lpg taktırdım ve bikaç ay sonra trigerini değiştirdim usta gergi bilyalarını değiştirmeye gerek yok dedi. ozamandan sonra arabada aşırı yağ yakma sorunu basladı ve triger değiştirmeden önce böyle bi sorun yoktu. suan 1000 km.de 1lt yağ eksiltiyor. çok servise ve özel servislere gittim mersinde ve tokatta ama dedikleri yag yakma sorunu lpgli olmasından motorda hiçbirşey yok. en son yag değiştirdiğim usta bunun nedeni triger ayarı düzgün olmamış bu yüzden dedi sizce doğrumu söylüyor nedeni bumudur?

aynı sorun bende de var ama ne servis nede ustalar çare bulamadı. Benimde sorunum lpg takdırdıktan sonra başladı. İstanbul da avrupa yakasında bu işten anlayan usta biliyorsanız çok sevinirim.

erginfidan
21.11.08, 18:05
hocam o taraflarda tanıdık var aradım ama onlarda bilemediler...bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım mersindeki servis yarım blok motor değişecek diyor garanti vermiyor özel servisler lpg.den diyor sözüne inanılan yağcı ustam triger değiştirdiysen ondan diyor ne yapacağımı bilmiyorum...

Cemil Sürmegöz
21.11.08, 22:12
Trigerle aracın bu kadar fazla yağ yakmasının doğrudan bir bağlantısı yok, Cem abinin dediği gibi kompresyonu ölçtürmenizde fayda var, basit bir işlem zaten.

erginfidan
21.11.08, 22:42
kompresyon ölçme işlemi internetten arastırmalarıma göre bir aletle yapılıyor ve silindirin çalışması ve pistonların durumu ölçülüyor sanırım...bu ölçüm sonucunda normal değerler nasıl olmalı ve nerelerde yapılıyor computest gibi yerlerdemi yoksa yetkili servislerdemi acaba?

Cemil Sürmegöz
21.11.08, 23:15
Yetkili serviste ölçtürmenizde fayda var, üreticinin önceden belirlediği basınç değerlerini en iyi onlar bilecektir.

Bujiler sökülerek buji yuvasından yapılır kompresyon ölçümü, her silindir için yaptırmalısınız.

erginfidan
21.11.08, 23:25
anladım teşekkür ediyorum..tahmini masraf ne kadar olur acaba? yetkili servisten ayrılan özel servis açmış arkadaslar var onlarda aslnda iyiler hem bilgi hem fiyat konusunda...

Cemil Sürmegöz
21.11.08, 23:32
Problemin kaynağına göre değişir epey, kompresyonu ölçtürmek şu an ilk yapılması gereken işlem. Ama çok ucuza çözülebilecek bir problem gibi de görünmüyor malesef.

ömür yıldırım
21.11.08, 23:35
kompresyon ölçme işlemi internetten arastırmalarıma göre bir aletle yapılıyor ve silindirin çalışması ve pistonların durumu ölçülüyor sanırım...bu ölçüm sonucunda normal değerler nasıl olmalı ve nerelerde yapılıyor computest gibi yerlerdemi yoksa yetkili servislerdemi acaba?

ben o işlemi mersinde tatildeyken serviste yaptırdım ama sorun çözülmedi

aydın bengü
21.11.08, 23:52
erginfidan bey öncelikle geçmiş olsun.
aracınız kaç kmde ve kaç kmdir lpg ile kullanıyorsunuz. hani bizimkilerin ömrünü tahmin edelim diye sordum.

Cemil Sürmegöz
22.11.08, 00:08

Bu işlem problem çözümü amaçlı değil, problemin olup olmadığını veya problem varsa kaynağını anlamak için.

erginfidan
22.11.08, 00:14
erginfidan bey öncelikle geçmiş olsun.
aracınız kaç kmde ve kaç kmdir lpg ile kullanıyorsunuz. hani bizimkilerin ömrünü tahmin edelim diye sordum.

saolun Aydın bey, aracım 113000 kmde ve ben aldıgımda 100.000de lpg taktırmıstım. ustalar km çok fazla değil diyorlar.

erginfidan
22.11.08, 00:16

yetkili servis ford erginde yaptırdıysanız ne kadar ödediniz? ben yaklaşımlarını pek begenmedim onların aslında.

KENAN YILDIRIM
22.11.08, 15:59
Momorun keçelerindende kaçirma olabilir yada kartel contasindan sizmada yapiyor olabilir

Bora Lahna
22.11.08, 16:08
Momorun keçelerindende kaçirma olabilir yada kartel contasindan sizmada yapiyor olabilir
öncelikle hosgeldınız kenan bey...

forum kuralları geregi ilk olarak sizi tanısma bolumunde tanıyalım, tesekkurler...

erginfidan
22.11.08, 16:56

ustalar altından üstünden baktılar ama sızdırma yapacak biryer yok diyorlar..şanzuman yagından alttan sızdırma var hafiften bunu etkilemez dediler..

ömür yıldırım
22.11.08, 23:18
yetkili servis ford erginde yaptırdıysanız ne kadar ödediniz? ben yaklaşımlarını pek begenmedim onların aslında.

üstat sanırım 70 ytl ödemiştim ama tam hatırlamıyorum. Ama bu yağ eksiltme sorunu çok canımı sıkmaya başladı ne yapacağımı bilemiyorum.

erginfidan
25.11.08, 19:30
hocam bayram tatilinde önce kompresyonları ölçtürecem sorun orda değilse 1.sayfada arkadasların söylediği gibi subaplara baktırcam bakalım belki ozaman anlaşılabilir.

erginfidan
03.02.09, 00:06
gecen hafta ankarada aracımı bakıma soktum ve subap lastıklerının değişmesi gerektigini söylediler üst kapak söküldü motor yenıleme üstasına gitti.ardından conta takımı,yataklar,sekmanlar değişti yanı rektefe oldu şimdi duman yok halıyle yag yakmada yok yağ eklemekten kurtuldum...benzer sorunları yasayan arkadaslar 1000 tl'yi gözden cıkarın.

rıza murat gökkaya
03.02.09, 21:58
erginfidan bey benim önceki aracımda focus1 ghia dı aracınızı lift e kaldırıp altına bir baktırın motor bloğunun dışına sızma varmı veya varsa netarafta, bu sorun genelde yağ keçesi tahrip olmuşsa oluyor birde kullandığınız yağın kalınlığıylada ilgili olabilir.ben bunları hallettikten sonra eksiltme bitmişti

Bülent Yuvacan
25.04.09, 15:21
Benim de sorunum bu ancak benim aracın yağ yakımı LPG den kaynaklanmıyor arkadaşlar.. Tamamen motorun kendisiyle alakalı. LPG öncesinde de köfteci dükkanı gibi oluyordu aracın arkası.. Gaza yüklenin yağ eksilten aracınız varsa sizde göreceksiniz.. Masmavi duman atıyorsa sorununuz var demektir.. Çözümü arkadaşlar belirtmiş.. lastikler. contalar sübaplar vb üstten açılan kapak ve açılan masraf:) birde alt taraftan açılması var ki (sekman atılması piston yatakları, taşlama olayları vb.. sorunlar ve masrafları.. yağ yakmanın önüne bunların tedavisi ile geçilebilir bence.. Güncel özel usta sadece işçilik 50 aşağı 50 yukarı 200 TL üst açma+ malzeme
300 TL alt açma..+ malzemeler..

Ben faturalı yeni motor almayı düşünüyorum ciddi ciddi..

sevgiler..