PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : focusuma hangi lpg kiti taktırsam?

Abdullah AKSOY
20.09.08, 20:02
arkadaşlar malum aracımız biraz fazla yakıyor.lpg taktırmayı düşünüyorum.sizce hangisi uygun olur.bugün bi arkadaş bir marka söyledi doğalgaza dönüşümüde varmış.
lovato-brc-atiker-???

bulunduğum şehirde atiker ve lovato nun bayiliği var.yoksa ankaraya gideceğim.bildiğiniz marka ve kaliteli usta varsa yazarsanız sevinirim.Özellikle ankaralı arkadaşlar yazarlarsa sevinirim:)

Cemil Sürmegöz
20.09.08, 22:32
Doğalgaza dönüşüm işine aldanmayın, olası bir dönüşümde bir çok parça değişiyor lpg kitli araçlarda.

Deniz Çalışkan
20.09.08, 22:53
En başta lpg tankı değişiyor.

hasan karakoç
20.09.08, 23:30
ankara ivedik sanayinde TEMİZ OTOGAZ a brc fast taktırdım 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

Abdullah AKSOY
21.09.08, 00:21
yakıtı ne durumda şehir içi şehir dışı?

Buğra Gündoğan
21.09.08, 00:33
Bence BRC ama her ne olursa olsun usta çok önemli

hasan karakoç
21.09.08, 00:49
yakıtı ne durumda şehir içi şehir dışı?

şehir dışı klima sürekli açıktı km de 140 şehir içi 180-190 burda lpg fiyatı 1.89

mucahid korkmaz
21.09.08, 01:35
ben bu lpg istasyonlarına gıcık olmaya başladım iyice artık.her birinin yaptıgı km birbirinden farklı.en iyisi PO diye düşünüyorum.gecen hafta akpetle sehir dışı ortalama 100 km hızla 155-165 arası yaktı.

Galip Özel
27.09.08, 14:32
Doğalgaza dönüşüm işine aldanmayın, olası bir dönüşümde bir çok parça değişiyor lpg kitli araçlarda.

Ne gibi parçalar değişiyor acaba dönüşüm esnasında? Yani olası bir dönüşüm derken kastettiğiniz nedir?

Galip Özel
27.09.08, 14:36
arkadaşlar malum aracımız biraz fazla yakıyor.lpg taktırmayı düşünüyorum.sizce hangisi uygun olur.bugün bi arkadaş bir marka söyledi doğalgaza dönüşümüde varmış.
lovato-brc-atiker-???

bulunduğum şehirde atiker ve lovato nun bayiliği var.yoksa ankaraya gideceğim.bildiğiniz marka ve kaliteli usta varsa yazarsanız sevinirim.Özellikle ankaralı arkadaşlar yazarlarsa sevinirim:)

Lpg kitinin şu anda en iyisi Teleflex ve Prinstir, özellikle teleflex i montaj sistemi sebebiyle tavsiye ederim. Ankara da Tunalı Oto var oraya başvurabilirsiniz...

Diğer markalarda olabilir, benim kendi kullandığım marka BRC ve hiç sorun yaşamadım ancak brada en önemli husus montajı yapan kişidir. Usta dandik olduktan sonra hangi kiti takarsanız takın problem yaşarsınız...

Cemil Sürmegöz
27.09.08, 22:34
Çalışma basınçları birbirinden çok farklı iki yakıt olduğundan neredeyse elektrik tesisatı ve ecu hariç diğer tüm bileşenler değişmek zorunda.

Egemen Yıldırım
28.09.08, 01:46
ben bu lpg istasyonlarına gıcık olmaya başladım iyice artık.her birinin yaptıgı km birbirinden farklı.en iyisi PO diye düşünüyorum.gecen hafta akpetle sehir dışı ortalama 100 km hızla 155-165 arası yaktı.

size bir tavsiye bir cok istasyon lpg yi koymuyor.koymadıgını anlamak için ise lpg konurken depoya koyulmaya baslandıgı anda tık diye bir ses verir bazen o ses gelmeden pompa saymaya baslıyor ve bazı yerlerde ise lpg dolumunun sonuna dogru o tık sesi tekrar geliyor buda lpg dolumunun bittigi anlamına gelir bazı istasyonlarda ise bu tık sesi geldikten sora pompa sayacı daha dolduruyor gosteriyor bunlara dikkat edin...

Mesut AVCI
28.09.08, 22:48
başlıkta en iyi sistemler söylenmiş zaten; teleflex gfi ve prins. ama fiyatları da diğerlerine göre yüksek. atiker ve voltran dışındaki ürünleri tercih etmenizi öneririm.

Egemen Yıldırım
29.09.08, 00:12
vallaha ben zavoli kullanıyorum suana kadar allaha sukur hiç bir sorun cıkarmadı.

Galip Özel
09.10.08, 14:45
Çalışma basınçları birbirinden çok farklı iki yakıt olduğundan neredeyse elektrik tesisatı ve ecu hariç diğer tüm bileşenler değişmek zorunda.

Bileşenlerden kasıt nedir, neyi değiştirmeliyiz acaba? Yani enjektör vs falanmı?

Cemil Sürmegöz
09.10.08, 20:02
Enjektör sonuçta yine gaz enjektörü, yalnız ona kadar olan kısım borular tüm tesisat depo hepsi değişmesi gerekmekte.

Galip Özel
10.10.08, 12:40
Deponun değiştirilmesi neden gerekir ki? Araç sonuçta benzinlede çalışacak? Ona kadar olan borular nelerdir? Biraz daha açık ve sebeplerini sonuçlarını yazarmısınız?

Cemil Sürmegöz
10.10.08, 12:45
Yazdım ama anlamak istemiyorsunuz sanırım doğalgaz düşük basınçla depo edilmez yüksek basınca dayanıklı daha fazla et kalınlığına sahip depolarda tutulması gerekir. Aynı büyüklükteki güncel lpg depolarından da daha az gaz alır içerisine.

Yüksek basınçtan dolayı da motora-enjektörlere kadar olan tüm gaz tesisatı değişmesi gerekir. Lpg hattı bu basınca göre hesaplanamaz.

Galip Özel
10.10.08, 12:51
Yazdım ama anlamak istemiyorsunuz sanırım

Yazdığınızı anlayamadım, bilmediğim birşey olduğunu düşündüm o yüzden sorma gereği duydum. Anlamak istememek gibi bir durum söz konusu değildi ama tavrınız pek şık olmamış.

Cemil Sürmegöz
10.10.08, 12:57
Zaten benim son mesajda yazmış olduğum bilgiler üstteki mesajlarda yine mevcut tekrar tekrar aynı şeyleri yazmak da şık olmuyor.

Galip Özel
10.10.08, 13:15
Cemil bey konuyu tekrardan okudum ve benim yanlış algılamamdan kaynaklanan bir sorun olduğunu farkettim.

1- Siz lpg den doğalgaza (cng) dönüşümden bahsediyormuşsunuz, ben benzinden lpg ye geçiş olarak anlıyorum (Daha doğrusu anlayamıyorum)

2- Siz Lpg deposundan bahsediyorsunuz, ben benzin deposundan bahsettiğinizi düşünüyorum.

Dahası bu tür algılama-karıştırma problemleri olabilir, insanız sonuçta. Ancak verdiğiniz agresif cevabı gençlik dinanizminize (belkide ön yargınıza) bağlıyorum.

Teşekkür ederim...

Deniz Çalışkan
10.10.08, 17:03
Zaman zaman yanlış anlamalar olabilir. Şimdi konu açıklığa kavuşmuş.