Orijinalini görmek için tıklayınız : devirdaim pompasından sesler geliyor..
özgüç karataş
13.06.08, 23:53
arkadaşlar aracım ford fusion 2004 model 1.6 beniznli
bugün bakıma götürdük ve hava filresi,benzin filtresi,yağ filtresi,bujiler,ve yağ değişimi yapıldı,işçilik dahil 200 lira tuttu...
uzun yolda bazen sesler geliyordu,bakımdan sonra usta arabayı çalıştırdığında rölantide yine o ses geliyordu,doktorların dinleme aleti ile sesin nerden geldiğine bakıyordu ve devirdaim den geliyor dedi...
su seviyesini her zaman kontrol ederim ve hiç bir zaman eksilme durumu olmadı,açıkcası sesin devirdaim mi yoksa kayışlardan mı geldiğinden emin değilim,sorum şudur ki;devirdaim den ses geliyorsa ve değiştirmezsem bize çok masraf açarmı?
araç 54000 de
Cemil Sürmegöz
14.06.08, 00:30
Pompada imalat kaynaklı bir sorun olabilir, sık sık su seviyesini kontrol etmenizde fayda var, pompa o kadar maliyetli bir parça değil aslında yalnız değiştirmesi epey işçilik gerektiriyor, esas para tutan kısım o yani.
hatta pompa değişmişken triger de aradan çıkartılabilir.
Önceki kış bizim de başımıza gelmişti bu pompa sorunu.
özgüç karataş
14.06.08, 00:46
Pompada imalat kaynaklı bir sorun olabilir, sık sık su seviyesini kontrol etmenizde fayda var, pompa o kadar maliyetli bir parça değil aslında yalnız değiştirmesi epey işçilik gerektiriyor, esas para tutan kısım o yani.
hatta pompa değişmişken triger de aradan çıkartılabilir.
Önceki kış bizim de başımıza gelmişti bu pompa sorunu.
Cemil abi pompayı değişmesek bir problem çıkarır mı?(trigerin koptuğundaki masraf gibi)
araç henüz 54 binde sanırım triger içinde erken sayılır...
Cemil Sürmegöz
14.06.08, 00:53
Pompa kaçırana kadar idare eder belki ama kaçırmaya başladığında suyun boşaldığını fark edemezseniz araç hararet yapar, masrafınız katlanır önümüz de yaz çok şanslı olamayabilirsiniz.
Pompada kesin sorun varsa şimdiden değiştirin bence, ileride nasıl olsa yaptıracaksınız boş yere maceraya girmemiş olursunuz.
Trigeri 1 sene sonra değişir zaten aracın, o işçiliği vermişken o da aradan çıkar diye yazdım. Periyodu 5yıl yada 90.000 km.
Kaan Korkmaz
16.06.08, 11:18
Şu triger olayında da bir türlü uzlaşıya varılamadı. Genel kabul görür standartlara göre 5 yıl 90.000 km deniliyor, Ford'da kitapçıkalrında bunu öneriyor ancak hangi usta ile konuşsam 5 yıl dolduğu için kopan triger hiç görmedim diyor tamamı...
6-7 usta ile konuşmuşumdur ve hepsi de bunu söylemiştir. Bunun içersinde otokoç ustalarıda dahil...
Sen ne yaparsın deseler ben eşeğimi sağlam kazığa bağlayıp 5 yıl geçmişse seti değiştiririm ancak karşılaştığım bu durumu da belirteyim dedim.
Egemen Yıldırım
17.06.08, 00:33
dostum benim aracta durmadan su eksiltiyordu banada aynı seyi soylediler devirdaim degisicek 200ytl ye yakın masraf cıkardılar daha sora baska bir yere gosterdim devirdaimin içinde oriyn mi oriny mi ole bir parca varmis(ince bir lastik gibi bise) onun degismesi gerekiyor dediler.bunu bana 1 ay once solediler ben aracı hala yaptırmadım ama hergun arabama binerken suyunu kontrol edipte biniyorum eger bunu yaparsan hiçbir sorun olmadı suana kadar allaha şükür...birde arkadasların dedigi uzun cok dogru baya uzun suren bir is ben ozel servise sordugumda sadece o oriyn denen lastigin degismesi için 1gun dedi ki otokoc vs gibi servislerde daha da uzun surer...
Cemil Sürmegöz
17.06.08, 00:35
Egemen yazım kurallarına dikkat edelim lütfen.
Murat Elmasdağ
17.06.08, 09:57
Oring denilen bir nevi contadır kendisi...
Yetkili servis uğraşmaz komple değişim yoluna gider ama özel servis tamire çalışır, tabi eğer mümkünse..
Gürkan Ergün
17.06.08, 10:15
Arkadaşımın Fusion'unda aynı sorun vardı.Bayrampaşa Keleşler'de arıza tespiti yapıldı.Geçen yılın fiyatı ile 600-650 denmişti.(Murat'ın dediği gibi komple değişim )Daha sonra arac bir yıllık garantiye alındı.(Sanırım 720 ytl gibi bir fiyat)20 gün sonra da garantiden yapıldı.
Cemil Sürmegöz
17.06.08, 10:18
1.6 Fiesta-Fusion'da kronikleşti artık bu malesef.
özgüç karataş
05.06.09, 22:25
13.06.08 tarihli konu başlangıcındaki sorunum cemil abinin dediği gibi pompa su akıtmaya başladı :)
devirdaim ile birlikte triger kayışınıda değiştiricez özel servise sorduk 400/450 tl gibi bişey tutar dedi...
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.