PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zavoli lpg dönüşüm kiti taktırdım bende

Emre Akgönül
21.02.08, 09:58
Arkadaşlar aracıma lpg uygulaması yaptıkta sonra rölenti problemi ortaya çıktı,araç bazen ışıklarda beklerken stop ediyor,rölanti motoruyla,boğaz kelebeğini temizlettim,ama problemi gideremedim,az önce servise sorduğumda rölanti motoru için kdv dahil 183 ytl dediler ve ford hiç bir aracına lpg tavsiye etmiyor dediler,bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım var mı acaba ne yapmalıyım sizce.

Murat Elmasdağ
21.02.08, 10:02
Ateşleme sistemine baktır... Bujilerin ateşlemesi zayıfsa benzinde belli etmiyor ama gazda stop etme problemi yapıyor. Benim araçta daha yeni başıma geldi... Ayrıca montaj çok önemli... Gene benim araçta yanlış montaj vardı, düzeltilince sorun kalmadı.. Manifoldu mümkün olduğu kadar önden delsinler ve hava akış istikametine doğru yatay giriş yapsınlar...

Emre Akgönül
21.02.08, 10:11
Teşekkür ederim Murat bey bujilere baktırayım o zaman,ama bunu benzinde de yapıyo,dün aracımı çalıştırdım ışıkları bekleyerek malum...ilk önce benzinde çalışıyo biliyorsunuz fakat hemen stop etti yine lpg den öncede bazen bunu yapıyordu,bu konu hakkında da yorumunuzu alabilirmiyim murat bey.Tekrar teşekkürler ilginize.

Murat Elmasdağ
21.02.08, 10:15
Manifolda yanlış montaj sonucu hava aldırmış olabilirler... Ayrıca ateşleme sistemi gene benzinde de yapar.... Benim araçta hiçbir şey yoktu, montajdan sonra bobin arızalandı. Hem lpg de, hem de benzinde tekleme yapıp stop etmeye başladı. Yapılan montajın bobin veya buji kablosu ile bier alakakası yok ama bir şekilde bobin arıza yaptı bende...

mesut saka
21.02.08, 10:17
Emre bujileri motorcraft al, ve tırnak aralıklarını 70'lik olarak ayarlattır. hiçbir sorun kalmaz. Aynı sorun bendede vardı, sorunu bulana kadar çok ugraştık. şuan hiçbir sorun yok. sakın gaz ayarını elletme.

Emre Akgönül
21.02.08, 10:20
Ben en iyisi gidip Afyondaki şubesiyle bi görüşeyim Zavolinin.Nasıl olsa garantili Murat bey,onu bir öğreneyim.Lpg yi Antalya da taktırdım.

Emre Akgönül
21.02.08, 10:23
Süpersiniz abiler,çok takmıştım kafama arabam neden böyle yapıyo diye,hafta sonu çözeyim bu işi.Söylediklerinizi de not aldım. : )

Cem Temizsoylu
21.02.08, 10:28
Aracın orjinal yazılımını da güncellet istersen, ilk çalıştırmalarda ve rölantide stop etme sorunu makyajlı Focus larda bu yüzden oluyor genelde. Kullandığın benzin 97 oktansa bu yüzden de olabilir, 95 oktan benzinle deneme yapabilirsin.

Murat Elmasdağ
21.02.08, 10:31
Lpg yakıtı benzin gibi değil, acayip seçici, hata affetmiyor. Mesut'un da dediği gibi buji markası, tırnak aralığı bile fark eder... Benim manifoldu eski deldikleri yerden sadece 1,5 cm. daha önden deldiler sorun halloldu, şaştık kaldık...

mesut saka
21.02.08, 10:31
Gaz ayarından memnunsan sankın gaz ayarını elletme. sadece bujileri motorcraft al, büyük ihtimalle motorcraft'tır üstündekiler. buji tınak aralıgınıda 70 lik ayarlattır, tekleme, titreme, stop etme sorunu ortadan kalkar...

Emre Akgönül
23.02.08, 09:22
Arkadaşlar birde lpg' den sonra motor arıza ışığı yandı,lpg uygulamasından birkaç gün sonra,bunun nedeni ne olabilir bilgisi olan var mı acaba?

Cem Temizsoylu
23.02.08, 11:03
LPG yakıt hava karışım ayarlarından dolayı yanmıştır, ya zengin karışım ya da fakir karışım vardır.

Murat İnce
21.07.08, 13:40
Gaz ayarından memnunsan sankın gaz ayarını elletme. sadece bujileri motorcraft al, büyük ihtimalle motorcraft'tır üstündekiler. buji tınak aralıgınıda 70 lik ayarlattır, tekleme, titreme, stop etme sorunu ortadan kalkar...

Bu 70'lik ayarlat dediğinizi anlayamadım. 0,7mm'e ayarlanmalı demek istediniz, yoksa başka bir ölçümümü gösteriyor.