Orijinalini görmek için tıklayınız : 2002 Mondeo 2.0i GHIA araç nasıl?
levent sandal
30.12.07, 01:08
Arkadaşlar,
Bir tanıdığım 2002 Mondeo 2.0i GHIA (otomatik ve benzinli) aracını satacak, 22000 YTL civarında istiyor. Araç 90000 km'de. Araçla ilgili bir kaç çekincemi sizler paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim.
1-) Benzin sarfiyatı el yakar mı? Senede 12000 km yol yapıyorum. Bunun 9000 km'si şehir içidir.
2-) Aldıktan sonra LPG taktırsam aracın estetiğine zarar veriririm diye çekiniyorum. Ayrıca Adana'da bu işi temiz yapacak bir firma biliyor musunuz?
3-) Yedek parça ve bakımları pahalı mıdır?
4-) Bu araçta bildiğim kadarıyla triger kayışı mevcut. Bunu değiştirmek zahmetli midir ve kaça mal olur?
5-) Aracı aldıktan sonra satması zor olur mu?
6-) Aracın özellikleri beni cezbediyor açıkcası ancak bu fiyata daha ekonomik ufak bir araba almak mı akıllıca olur sizce?
7-) Aracın fiyatı normal midir?
Alper Ergün
30.12.07, 02:19
sahibinden.com'daki aynı model araçlara baktım ve fiyatı uygun gibi. tabii kazası, boyası ve masrafı yoksa. lpg taktıranlar da olmuş. benzini çok aşırı yakmaz bence. sizin kullanımınıza da bağlı biraz. parça fiyatları konusunda bilgim yok. aynı özelliklere sahip ufak arabalar da var, yaklaşık o fiyatlarda. bence sizin ihtiyacınız var mı bu kadar büyük arabaya ona karar vermelisiniz...
Bence iyi bir tercih... Şehir dışı yakıt çok fark etmez ama şehir içinde bayağı fark eder diye düşünüyorum. Forumda yeni tip sıralı lpg uygulamaları ile ilgili çeşitli örnekler var ve bu araca iyi bir uygulama yapılabilir. Ayrıca senede sadece 1 kez bakıma gidersiniz, hepsi bu...
Cem Temizsoylu
30.12.07, 11:46
1. Şehiriçi yoğun trafikte 12-13 lt/100 Km civarı yakar, şanzımanı klasik otomatik, 145 PS motoru öldüren ve fazla yaktıran eski sistem yani.
2. Servis hizmeti iyi olan bir markanın sıralı sistem LPG sini uygulatabilirsiniz.
3. Periyodik bakım parçaları pahalı sayılmaz. Otomatik şanzımanları oldukça nazikdir, çok dikkatli kullanım ve bakımına dikkat gerektirir. Bence otomatik tercih etmemekte yarar var.
4. Triger kayışı yok, zincir var.
5. 2. el satışı zor olan bir model.
6. Bu fiyatlara Focus I Ghia da alınabilir, ancak konfor olarak Mondeo daha iyidir.
7. Fiyat fena değil.
levent sandal
30.12.07, 22:35
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Aradığım bu model ve yıldaki aracı kullananlarında yorumlarını aslında merak ediyorum. Memnunlar mı? Araç kendilerini üzdü mü? ve bu aracın ikinci eli neden yok onu da merak ediyorum.
Ugur Camci
31.12.07, 00:03
Valla böyle durumlarda fiyata yapılan yorumlar sinir bozar biliyorum ama söylemeden gecemeyeceğim 2006 model trend stil paketli mondeo otomatiği bir komşumuz gazete ilanından bulup 24.500YTL'ye satınaldı aracın bir kapısında boya var ve 35bin km'de.
Fiyat hakkında yorum yapmayı pek doğru bulmuyorum ama madem alıcı taraf biziz uyarıyım o zaman, bu fiyat otomatik vitese göre epey fazla.. Ankara piyasasında o model düz vitesler 18-21milyar arası değişiyor. E tabi yeni kasa mondeolar da çıktı.. Fiyatlar biraz daha aşağı iner diye düşünüyorum.. Şanzumanı eski sistem, motorda epey güç kaybı yaşatır ama tabi sonuçta 145hp motor, bence yeterli olur.. Triger kayışlı değil zincirlidir ve ses yapmadıkça kolay kolay değişmez.. Parçaları fazla pahalı değildir, Ford içinde en pahalı parçalara sahip olsa da diğer markalara göre bence parça fiyatları uygundur. Senede 10-12bin km yapan birinin lpg taktırmasına bence gerek yok.. Çünkü masrafını ortalma 20kmde amorti ediyo, yani bu sizin için 2 sene sonra kara geçeceksiniz anlamına gelir ki bence bu gereksiz olur...
Hakan Alkis
31.12.07, 09:44
Valla senede yaptığınız kilometre fazla değil o yüzden LPG'ye de hiç gerek yok ama illaki ekonomi diyorsanız 2000 cc motor yerine 1600 tercih etmeniz daha doğru olur, bu paraya focus 1 Ghia tavsiye ederim...
Aydın BARAN
31.12.07, 10:12
Yaptığınız km.nin %75 ini şehir içinde yaptığınız için daha düşük cc li bir araç almanız yakıt açısından daha mantıklı olabilir.
levent sandal
31.12.07, 20:29
Arkadaşlar,
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bugün yaptığım araştırma sonucu aracın iki kez ciddi problemden dolayı servise gittiğini öğrendim. Servise sorduğumda piyasasının 17.000 - 18.000 YTL civarında olduğunu söylediler. Bende almaktan vazgeçtim. Dizel Focus bakıyorum artık.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.