Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondeo ' nun triger kayışı
Serhat Sonkur
01.08.05, 08:50
Herkese günaydınlar
Mondeo 'nun triger kayışı kaç km.de değişir bilen varmı ??
Sabah ilk çalıştırmada kayış sesini duyuyorum bundan önceki arabamda da (Opel Corsa) aynı sesi duymuştum ve önemsememiştim..
Ve kayış kopmuş aracın motoru kilitlenmişti :(
Şimdi bunda da aynı sorunu yaşamak istemiyorum ......
Serhat Şenyurt
01.08.05, 09:30
2,0 zetecler (focuslarla aynı motor) 90,000 km değişiyor diye biliyorum.Ama bu belli olmuyor.Mesela ben 70,000 de değişmiştim.İçim rahat olsun diye.Yine de ustanıza gostermek en doğrusu
Cem Temizsoylu
01.08.05, 10:03
Aman trigere dikkat, kayış sesi nasıl yav? V kayışının sesi olmasın o.
Serhat Şenyurt
01.08.05, 10:13
Aman trigere dikkat, kayış sesi nasıl yav? V kayışının sesi olmasın o.
Bende o sesin Trigerden geldiinden supheliyim
Aydın BARAN
01.08.05, 11:52
V kayışı kesin...
V kayışından geliyor o ses..Triger öyle ses yapmaz ama oyaşta ikinci el araçlarda kontrol edilip ona göre triger değişimi yaptırmakta fayda var..
H.Cenk Bayrakçı
01.08.05, 12:37
Arabanız kaç km'de? En azından 70-90 bin km'de değişmeli...sizin duyduğunuz ses büyük ihtimal v kayışından bence de...
trigeri mutlaka değiştirin ama ses V kayışındandır, iyisimi siz ikisinide değiştirin
Serhat Sonkur
02.08.05, 09:37
Arkadaşlar araba 112,000 Km de
Dün Otokoç u aradım telefondaki bayan 60,000 km de bir değişir dedi ama bende sizlerin dışında 1-2 kişiden daha 90,000 de değiştiğini duydum ama dün geceki ses beni iyice korkuttu.. Dün gece giderken yokuşta 1. viteste biraz yüklendim acaip bir cayırtı koptu...Acaba dedim ? tekrar bir yokuşta 1.viteste tekrar yüklendim gaza aynı cayırtı ... :(
Valla yarın sabah direk servise bırakacağım Triger kayışı ile baskı balatayıda değiştirmeyi düşünüyorum...
Araba rölantide çalışırken biraz vuruntulu çalışıyor debriyaja bastığım zaman ise bu vuruntu sesi biraz kesiliyor ..
Masraflara başladık :( :( :(
Cem Temizsoylu
02.08.05, 09:44
Servis klavuzu falan yok mu arabada? Trigerin değişip değişmediği belli değil mi, triger öyle ses yapmaz ki. 112000Km ye kadar hiç değişmediyse eğer acilen değişmesi lazım tabii ki.
Kaan Yagizer
02.08.05, 09:47
triger sessiz katildir.. hic uyari falan vermez, bir ses geliyorsa bende arkadaslarimin teshisine katiliyorum, buyuk ihtimalle V kayisindandir.
aracinizi musait oldugunuzda servise soksaniz bence de iyi olur.
Serhat Sonkur
02.08.05, 10:01
Servis kılavuzu yok ama benden önceki sahibi yaptırdığı bakımları , değiştirdiği parçaları ,yatırdığı cezalara varana kadar hepsini bir dosya yapıp koymuş yalnız orada hiçbirinde triger kayışının değiştiğine dair bir şey yok onun için yarın hemen servise sokacağım hiç olmazsa kafam rahat eder ama cebim hiç rahat etmiyoooooo
Cem Temizsoylu
02.08.05, 10:08
Yetkili servise sokacaksanız Tan Oto ya götürün, %15 parça %20 işçilik indirimi var bizim forumun. Otokoç ta da Migros Club kart ile ödeme yapınca periyodik bakım parçalarında ve işçiliğinde, triger kayışı V kayışı dahil debriyaj hariç, %20 indirim var 14 Ağustos a kadar.
Serhat Şenyurt
02.08.05, 11:00
Ben derimki şaşmaza goturun!
Deniz Çalışkan
11.08.05, 09:57
Mondeonun triger kayışı 90.000 de değişiyor. 60.000 de değişmesi tavsiye niteliğinde. Ben yeni değiştirdim. İkinci sefer 75.000 de değiştirmeyi planlıyorum. Yalnız sadece kayışı değiştirmeyin bilyaları da mutlaka değiştirin. 1 kayış 3 bilya. Serviste 180.-YTL işçilik dahil. Sanayide değiştirirseniz malzemesi 100.-YTL işçilik 40-70.-YTL arası değişir ama sanayide değiştirirseniz ustanın mutlaka aracı tanıyor olması gerekir.
Cem Temizsoylu
11.08.05, 10:00
Trigeri serviste değiştirmek daha akıllıca olur, yedek parça ve servis işçiliği garantisinden dolayı.
İBRAHiM TAŞDEMİR
26.09.08, 22:25
SLM ARKADAŞLAR YENİ SİTEYE ÜYE OLDUM BEN ANKARA da TAN OTO DA CALIŞIYORDUM AYRIL DIM DÜKKAN ACTIK ARACINIZIN TRİGERDEN GELEN SESI TRİGER GER Gİ AYARIN DAN DIR MUHTEMELEN
Ömer Madazlıoğlu
26.09.08, 22:29
İbrahim bey hoş geldiniz, kendinizi öncelikle tanışma bölümünde tanıtırsanız seviniriz.
Ayrıca sanal ortamda büyük harf kullanımı bağırmak anlamına geldiği için küçük harf kullanımına özen göstermeniz rica olunur.
Konulara cevap yazarken de son mesaj tarihine dikkat ederseniz, güncelliğini yitirmiş konular tekrar gündeme gelmez.
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.