PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FOCUS C-MAX MOTOR DEVRİNİN ANİDEN 2900 E DÜŞMESİ

Ata Yigit YILDIRIM
02.04.07, 20:00
merhabalar bizim c-maxde devir problemi var.genelde uzun yolda giderken oluyor.giderkan birden 2900 altına düşüyor ne kadar basarsanız basın gitmiyor.fakat motoru stop edip 2 dakika sonra çalıştırınca normale dönüyor.bunu nasıl çözebiliriz?yardım...

Birtan ÇÖTELİ
02.04.07, 20:05
manual vites mi? araç?

Ata Yigit YILDIRIM
02.04.07, 20:06
evet ghia manuel

Birtan ÇÖTELİ
02.04.07, 20:07
bir arkadaşimin 2004 peju 307 sin tiptronik vitesti ayni sorun gibi ondada vardi servis yeni versiyon mu ne yuklemiş düzeldi araç

Ömer Madazlıoğlu
02.04.07, 20:08
Araç kendini koruma moduna geçiyor olabilir belki... Motor ikaz lambası veya başka bir arıza da veriyor mu araç acaba.

Yavuz Poyraz
02.04.07, 20:08
ben pek anlamamakla birlikte ; c-max e yasanan turbo hortumu vb. problem vardı , aynı sorun focusta da vardı acaba bununla ilgisi olabilir mi?

Ata Yigit YILDIRIM
02.04.07, 20:09
bunlar şirket arabası şirkette aynı araçlar var,başka birindede olmuş bu sorun

Ata Yigit YILDIRIM
02.04.07, 20:10
koruma gibi bir sistem olduğunu sanmıyorum motor ikazıda yanmıyor

Birtan ÇÖTELİ
02.04.07, 20:11
c-maxlarda genel bir sorun olabilir internette başka forumlarda görmüştüm motor ikaz lambasi yandigini ama servis bir ariza olmadigini falanda söyluyormuş.

Ata Yigit YILDIRIM
02.04.07, 20:11
gerçi araçlar 100.000 i geçti belki ondandır servise falan da gitti enjektör açıcı koyup gönderiyorlar

Ata Yigit YILDIRIM
02.04.07, 20:14
mesela dün edremitten gelirkende 4 defa oldu , durup bekliyorsun sonra devam ama bir sefer düzelmedi tekrar durduk sonra iyileşti

Ata Yigit YILDIRIM
02.04.07, 20:23
acaba depo da pislik varda gelip yakıt hortumunun girişini mi tıkıyor

Birtan ÇÖTELİ
02.04.07, 20:36
araç çalişirken normal çalişiyor mu yoksa biraz geç mi çalişiyor ?
dedigin gibi depoda pislik olabilir.gene bir arkadaşimda reno 19 benzin deposunda gazete parçasi çıkmıştı nasıl oldugunu kimse bulamadi.
:D

Oğuz Altınada
02.04.07, 23:10
dizel mi aracınız?

Turbo hortumundaki sorundan dolayı olabilir eğer dizelse...

Birtan ÇÖTELİ
02.04.07, 23:14
dizel mi aracınız?

Turbo hortumundaki sorundan dolayı olabilir eğer dizelse...

şirket arabasi oldugunu sölemişti Ata bey büyük ihtimal dizeldir.

Halil Terzioğlu
03.04.07, 01:21
maff ı yağlamış olabilir....

Ata Yigit YILDIRIM
03.04.07, 18:49
evet araç dizel 1.6 TDCİ büyük ihtimalle bir tıkanıklık var onun dışında arabanın geç çalışması söz konusu değil

Ata Yigit YILDIRIM
03.04.07, 18:53
100.000 servisine girdi araç herhalde turbo hortumunda delik yoktur olsa çıkardı şimdiye kadar,üstelik araç geyet normal gidiyor 3000 4000 devir yapabilirken birden 2900 e düşüyor

Yavuz Poyraz
03.04.07, 19:00
100.000 servisine girdi araç herhalde turbo hortumunda delik yoktur olsa çıkardı şimdiye kadar,üstelik araç geyet normal gidiyor 3000 4000 devir yapabilirken birden 2900 e düşüyor
turbo hortumundakı delıkten değildi herhalde genel sorun; turbo hortumunun baş taraflarından yag kaçırması vb. idi yanılmıyorsam...

Ata Yigit YILDIRIM
03.04.07, 19:08
öyle olsa araba çalıştığından beri olur bu acayip gidiyorsun 2 saat sonra birden tam adamı sollayacakken birden devir düşüyor acayip :cry:

muratyilmaz
03.04.07, 19:12
ata kardeş
2003 2005 arası c max larda o problem var
map sensoru yaglıyor
araba gıderken anıden yğılıp kalıyor
map sensoru ve turbo hortumunun degısmesı lazım,
ama sorunu genede cozebılecegınızı sanmıyorum
bunları degıstırdıhınız zaman sorun cozulmezse yazın bana yardımcı olayım

Ata Yigit YILDIRIM
03.04.07, 19:15
çok teşekkürler düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum sağolun bu arada map sensörü ne iş yapar

muratyilmaz
03.04.07, 19:17
map sensoru emme manıfoltundakı hava oranını ayarlar
egzoz manıfoltunada turba hortumundan fazla yag gıttıgı ıcın mapı yaglıyor ve araba anıden yıgılıyor

Ata Yigit YILDIRIM
03.04.07, 19:34
teşekkürler :idea:

İbrahim Uyanık
03.04.07, 20:39
Merhaba

Eğer motor sistemlerinde meydana gelen bir takım arızalar dolayısı ile ( egr,turbo vs) çevreye atılan emisyonda bir artış olma ihtimali veya motor sistemlerinin zarar görme ihtimali mevcut ise motor sınırlı çalışma stratejisine geçip devir yükseltmemiş olabilir.
Bence kısa sürede servise gidip aracınızı kontrol ettirmenizde fayda var.En nihayetinde basitçe giderilebilecek bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Oskay FURTUNA
03.04.07, 22:55
bu sorun egr sorununa benzıyor ama bendede olmuştu focus TDCİ kullanırken servisi aradım sağa cek kontağı kapat tekrar çalıştır düzelir demişlerdi ki öyle oldu...

Ata Yigit YILDIRIM
05.04.07, 19:31
oskay kardeş bizde öyle yapıyoruz sağa çekip tekrar çalıştırıyoruz ama bazen işe yaramıyor

Oskay FURTUNA
05.04.07, 21:13
o zaman mecburen servise muraacat ben gördüm egr leri benzin ile ESOTO temizliyordu Otosan garantiye sokmadığı için :(

Halil Terzioğlu
06.04.07, 02:34
bence en temızı yenı nesıl dıesel araç sahıplerı egr leri iptal etsın kökten çözüm..

09.04.07, 15:16
Hava filtre kutusu sökülür. Motora giden hava hortumunda takılı MAF sensorüne kontakt temizleyici philips sprey sıkılır. Bir daha yag değişiminde yagı 3.4lt'den fazla koydurmayın, bir daha olmaz...

MetinMARDİN
09.04.07, 17:15
arabada buyuk ihtimalle egr arızası vardır c-max ların kronik arızası

Tansu Yeniiz
27.04.07, 13:40
Hava filtre kutusu sökülür. Motora giden hava hortumunda takılı MAF sensorüne kontakt temizleyici philips sprey sıkılır. Bir daha yag değişiminde yagı 3.4lt'den fazla koydurmayın, bir daha olmaz...

Aydan Aykaç arkadaşımın dediği gibi dizellerde belirtilen yağ miktarınıdan bir miktar az koyulması çözüm diye biliyorum. hatta F/O nın bu konuda servislere bir yazısıda olması lazım.

Ata Yigit YILDIRIM
07.07.07, 14:40
sorunu nihayet bulduk
SORUN yakıtın kalitesiz(çeşitli tortular barındırması vb.) olması başkasının başınada gelmiş,
yakıtın kalitesiz olduğunu anlayan motor yönetim sistemi deviri 3000 altına düşürerek motorun zarar görmesini engelliyormuş
yakıtı bir daha o istasyondan almadık olay sonuçlandı.
isterseniz istasyon adını verebilirim;teşhir için...

Erdin Erengul
07.07.07, 15:00
sorunu nihayet bulduk
SORUN yakıtın kalitesiz(çeşitli tortular barındırması vb.) olması başkasının başınada gelmiş,
yakıtın kalitesiz olduğunu anlayan motor yönetim sistemi deviri 3000 altına düşürerek motorun zarar görmesini engelliyormuş
yakıtı bir daha o istasyondan almadık olay sonuçlandı.
isterseniz istasyon adını verebilirim;teşhir için...

kesinlikle vermelisiniz. başkalarının başına benzer olaylar gelmesin.

Serdar Çakar
07.07.07, 15:07
Aynen katılıyorum. Bence de firma ismini nerede olduğunu vermenizde fayda var. Bizlerinde başına gelebilir.

Ata Yigit YILDIRIM
07.07.07, 15:39
Araç kendini koruma moduna geçiyor olabilir belki... Motor ikaz lambası veya başka bir arıza da veriyor mu araç acaba.

ömer abinin dediği doğru çıktı
kullanma kılavuzunda yazdığı gibi geçen ay motor arıza lambası yandı,kitaptaki gibi üç sürüş sonrasında söndü bu kesinlikle yakıt kalitesizliği ile ilgili bir durum

Ata Yigit YILDIRIM
07.07.07, 15:43
o zaman veriyorum yalova çıkışındaki bp hatta içinde tatlıcı da var

kötü bir amacım yok forum üyelerinin iyiliği için

Yavuz Poyraz
07.07.07, 17:14
vay be helal olsun ne akıllı motormuş...

Ata Yigit YILDIRIM
07.07.07, 17:20
ilginç ama bende şaşırdım öğrenince
uçak motoru mübarek

kivancaltinbay
31.01.10, 10:03
eskı bır konu ama önemli bir konuya ışık tutmuş ben sadece dızel de degıl benzın de dahı yıllardır bp yı kullanmıyorum türkiyede rafınerı cıkısı yapan bır abım benzın ve mazotlar ıcın söyle dıyor"benzın mazot butun markalar aynı rafınerı den cıkar shell opet bp hepsı tankerınde kendı katkısını koyar " bp nın katkısı pek kalıtelı degıl bu 1 ıkıncısı bp ıstasyonlarını hıc denetlemıyor bıldıgım kadarıyla hatta dıkkat edın kalıtesız ıstasyonlar opet turk petrol yada shell ken bı kac kez sorun yasattıgında anlasmaları fesh oluyor ve bp oluyorlar artık depoları ne durumlarda oluyor mazotun ıcıne neler katıyorlar sa olan vatandaş ın arabasına oluyor