PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hız Göstergesi neden sapıtır?

ilker met
08.07.05, 17:10
Bir arkadaşımın aracı (2003-Focus 57,000 km) nedensiz yere hız göstergesinde sorun yaşıyor. Şöyle ki;

Aracına biniyor, aradan bir süre geçtikten sonra hız göstergesi aşağı-yukarı dalgalanıyor. Bu esnada dijital km sayacında ve diğer göstergelerde (hararet-benzin) hiç bir sorun yok. Sapıtma da artı eksi en fazla 20-25 km. Bu da düzenli değil.

Bir servise göstermiş (Otokoç). Bakmışlar bir şey bulamamışlar. Tek çare gösterge panelini değiştirmek gibi bir çözüm üretmişler. 500 milyon tabiki o parça da..

Aranızda böyle bir sorun yaşayan veya sorunun neden kaynaklandığını tahmin edebilecek olan var mı acaba?

ilker met
11.07.05, 09:38
bu sorun arada kaynadi galiba.. yok mu bi fikir? :)

Cem Temizsoylu
11.07.05, 10:03
Otokoç un teşhisi doğru olabilir.

Sabahattin GÜCİN
11.07.05, 10:11
Araç garanti kapsamında daha herhalde.

Serhat Şenyurt
11.07.05, 10:14
Okuyucudan kaynaklanabilir belki onu göstermek lazım.Ya da hiç ciddi bi problem olmayabilir Km sayacındaki cubugu yağlayarak halledilebilir.Alternatifleri düşünmek lazım yenisine 500 Ytl vermemek için

ilker met
11.07.05, 10:20
2nci el satın alınmış ama sanıyorum bitmiş garanti..

tesadüf başka birisinden de ayni sorunu dinledim geçtiğimiz hafta sonu..

Mehmet Yetkin
11.07.05, 22:08
İşin içinde elektronik olunca herşey olabilir.

deniz salman
12.07.05, 12:58
Benim araçta da devir saati benzer bir problem gösteriyor.. Sıcak havalarda ve trafikte dur kalkta km gösterge paneli de çok ısınıyor. O zaman devir saati sapıtıyor..

Bir soğuk lehim prolemi, bir kapasitör kaçağı ya da yarıiletken problemi olabilir.. İbre çubuğunun milinde de bir sorun olabilir.. Benim cihazı biraz kurcalayacağım vakit bulunca.. Problemi çözersem buraya yazrım çözümünü..

ali kısa
22.06.06, 18:03
belki aynı sorun değil ama benim araçta hız göstergesi kontağı açınca sona vuruyordu,sorun aküdeymiş.
aküyü kontrol ettirirse iyi olur

Halil Terzioğlu
22.06.06, 18:11
benim fiestada basıma geldi 23.500 km deyken sadece devir saati ve hız göstergesi dalganıyordu benimki baya bir oynuyordu km sensörünü değiştirdiler olmadı en son km göstergesini değiştirdiler sorun ortadan kalktı (sorun sadece aracı bayılttığım zaman meydan geliyordu mesela 2 viteste gidilmesi gereken yerde 3 veya 4 .vitesle gidersem oluyordu onun dışın da yapmıyordu ,tabi bu arızayı ustaya gösterene kadar 3-4 ay gidip geldim servise )

Okan Vural
23.06.06, 02:42
bi arkadaşımız öylemiş zaten aküyü serviset ampermetreye bağlatırsanız aküde bir durum varmı ortaya çıkar.yada bunu kendiniz şu şekide yapabilirsiniz.arabnın uzunlrını yakıp tabi bunu gece yaparsanız ve düz bir duvara doğru marşa bastığınızda oldukça çok farlarda sönme oluorsa yada araba çalışırken cam kapamnın kaplı iken basarsanız yine oldukça çok farlarda sönme oluorsa sorun aküdür.

gösterge paneli arabnın elektronik aksamı içinde önemli bir parça yani aslında arbalarda birçok elektronik beyin var göstrge panelide bunlardan biri.size tavsiyem hiç kendiniz oynamayın panelle ve ikinci elde almayın evet pahalı ama önemli bir parça onla oluşabilcek dah büyük masraflı arızalarla karşılaşabilirsiniz.

bnce servisle pazarlık yapıp.
1.akü kontrolü
2.wds de arıza tespiti
3gösterge paneli değişimi
4.sensörlerin kontrolü
5.yeni program yükletilmesi şekline pazarlık yaparsanız.
tabi pazarlığı genelde otokoç dışındaki servilserde yaptırmanız daha kolay.yada koç gurubundaysanız serviste sanırım bi%10 indiriminiz vr.

son olarak bu söylediklrim tamamen yorumum sorun bu şekilde bence kesin çözüşür ama başka sebeptende olabilir çok uzak ama.

bu uygulamaları yapmadan bence birde akü kutup başını söküp bi 45 dak bekleyip tekrar takın bakalım resetleyince düzeliormu.fakat bunu yapmadan wds ye bağlatın ki arıza kodu varmı onu alın resteleyince kod da silinir.

ilker met
23.06.06, 08:40
çok teşekkürler herkese

Halil Terzioğlu
23.06.06, 09:08
bi arkadaşımız öylemiş zaten aküyü serviset ampermetreye bağlatırsanız aküde bir durum varmı ortaya çıkar.yada bunu kendiniz şu şekide yapabilirsiniz.arabnın uzunlrını yakıp tabi bunu gece yaparsanız ve düz bir duvara doğru marşa bastığınızda oldukça çok farlarda sönme oluorsa yada araba çalışırken cam kapamnın kaplı iken basarsanız yine oldukça çok farlarda sönme oluorsa sorun aküdür.

gösterge paneli arabnın elektronik aksamı içinde önemli bir parça yani aslında arbalarda birçok elektronik beyin var göstrge panelide bunlardan biri.size tavsiyem hiç kendiniz oynamayın panelle ve ikinci elde almayın evet pahalı ama önemli bir parça onla oluşabilcek dah büyük masraflı arızalarla karşılaşabilirsiniz.

bnce servisle pazarlık yapıp.
1.akü kontrolü
2.wds de arıza tespiti
3gösterge paneli değişimi
4.sensörlerin kontrolü
5.yeni program yükletilmesi şekline pazarlık yaparsanız.
tabi pazarlığı genelde otokoç dışındaki servilserde yaptırmanız daha kolay.yada koç gurubundaysanız serviste sanırım bi%10 indiriminiz vr.

son olarak bu söylediklrim tamamen yorumum sorun bu şekilde bence kesin çözüşür ama başka sebeptende olabilir çok uzak ama.

bu uygulamaları yapmadan bence birde akü kutup başını söküp bi 45 dak bekleyip tekrar takın bakalım resetleyince düzeliormu.fakat bunu yapmadan wds ye bağlatın ki arıza kodu varmı onu alın resteleyince kod da silinir.
bence aküden kesin olarak değildir çünkü akü den kaynaklı arızalarda göstergeler sona vuruyor!!!!

ilker met
30.10.06, 16:36
sorun gösterge panelinin değiştirilmesi ile giderilmiş ancak. benzer sorunu olabileceklerin bilgisine..

Levent TEKİN
30.10.06, 19:25
Şu anda kullandığım Clio dada aynı problem var. Servis sebebin gösterge olmadığını, teker dönüşlerini sayan aracın alt kısımında counter da problem olduğunu söyledi.

Halil İbrahim Emre
21.11.06, 15:20
2007 model focus Ghia TDCİ-CVT
120 km giderken ibre 180-200 km/h gösteriyordu ama Tırlarla yan yana gidiyorduk
Ne komedi oldu
Aracın Km si 500 daha zıfır
Servis gel dedi haftaya gidecem.

Sevgilerimle.

Yeni Üyeniz

HALİL İBRAHİM EMRE

ilker met
22.11.06, 16:14
tır belki de 200 ile gidiyordu kimbilir. türkiye burası :)

Halil İbrahim Emre
22.11.06, 16:20
tır belki de 200 ile gidiyordu kimbilir. türkiye burası :)tır belki de 200 ile gidiyordu kimbilir. türkiye burası

TEK BAŞIMA OLSAM HAKLISIM
AMA YANIMDA 4 KİŞ DAHA VARDI!!
ONLAR İNANMADI

Halil Murat Esen
24.11.06, 14:44
Halil Adasim Foruma hos geldin.

Altan Yarkın
26.12.06, 14:24
Bu problem opel de başıma gelmişti.Counter sensörün arasında dönen ve palsleri üreten plastik disk göbekten oynuyomuş.Bu değişince sorun çözülmüştü.Yapı aynıysa çözüm de aynı olabilir.İlk etapta gösterge alma derim ben.

Halil İbrahim Emre
26.12.06, 14:45
Servise gittim 120 ile giderken ibrenin 200 göstermesinin nedenini bulamadılar.
Bida olursa gel dediler:)))

Artık 120 nin üstüne çıkmıyorum
!!!

Altan Yarkın
26.12.06, 15:01
vayy 200 yapıyosun yanii :lol:

orhan yanıkoğlu
26.12.06, 20:46

!!!

Hadi canım 200 le gidiyorsun sonra 120 le gidiyorum diyorsun. Sonrada göstergeye çamur atıyorsun. Olmaz abicim ... :D

Halil İbrahim Emre
27.12.06, 08:38

!!!

Hadi canım 200 le gidiyorsun sonra 120 le gidiyorum diyorsun. Sonrada göstergeye çamur atıyorsun. Olmaz abicim ... :DBen 200 km/h giderken yanımdaki tırla beraber gidiyorduk...
Burası Türkiye Belkide sen haklısın.
Tırların 200 km/h gitmesi normal
Ama ben asla 196 km/h üzerine çıkmam abicim :lol:

Yavuz Poyraz
27.12.06, 13:37
abi tırlar şu yeni scania lar falansa inanırım yanii giderler, 0403 ün otobanda 170 yaptığı yerde -ki 45-50 yolcu var- tırda yapar 200...

süleyman demirağ
19.01.07, 23:42
aynı sorunu bende yaşadım. 2001 focus ambiante sw.arıza yalnızca hız göstergesinde .diğer göstergeler çalışıyor.sorunun kaynağının hız sensörü olduğunu söylediler.yetkili servis parçayı değiştirerek arızayı giderdi.

Fatih KAYA
19.01.07, 23:51
Okuyucudan kaynaklanabilir belki onu göstermek lazım.Ya da hiç ciddi bi problem olmayabilir Km sayacındaki cubugu yağlayarak halledilebilir.Alternatifleri düşünmek lazım yenisine 500 Ytl vermemek için

2007 focus için bir şey diyemeyeceğim diğeri için bir arkadaşimda olmuştu km sayacındaki çubuğu yağlayıp halletmişlerdi..

Fatih KAYA
19.01.07, 23:53
Halil bey belkide 2007 focus 200 km ile gitmek istiyordur ,onun için ikaz veriyordur ... :)

Tansu Yeniiz
25.01.07, 10:34
Mrb,
ben aynı sorunu yaşadı. 2005 C-Max'te Akü değiştimi ile anında ortadan kalktı. Yazılanlar ile birebir aynı şikayeti yaşamıştım.

Mustafa Turgut
25.01.07, 16:58
Arkadaşlar hız sensörü diye bi sensör var arabanın altında ufak elektronik bir parça benim focus 99 da olmuştu direk 0 a iniodu hız yolda giderken maliyeti 100 lira tuttu orjinal ford servisindeki fiyat bu bir daha sorun olmadı. Bu olabilir.