Orijinalini görmek için tıklayınız : ghia dizel c max mi yoksa benzinli ghia c max mi??
Oğuz Altınada
02.01.07, 02:00
merhaba babama 2. el 20bin km.civarı c max almayı düşünüyoruz sizce dizel mi benzinlimi senede 15bin km yapıyo ama dizel olunca daha fazla yapıcak muhtemelen..
benzinli 115ps miş çekişi nasıl araca yetiyor mu kullanan arkadaşlar varsa biraz anlatırlar mı...
Yavuz Poyraz
02.01.07, 12:43
eger senede 15000km. ve de yazdıgın gıbı daha fazla olacaksa tabi ki dizel derim ben ; şimdiki dizeller maşşalah benzinli gibi valla
ayrıca sölemesi ayıp tdci bırakıp st ye gectıgımdem bu yana şehirdışına gezmeye gidemedim yaiiii... dizelle 2-3 haftaya bır gıderdım aahh aaahhh!!!!
Sabahattin GÜCİN
02.01.07, 16:44
C-MAX dizel alınır.
Fuat AYDIN
02.01.07, 17:26
C-MAX dizel alınır.
+10000
bende bundan sonraki arabanı yeni kasa cmax olacak her halde ncap testinden 5 yıldız alırsa tabi :)
dizel daha iyi, satılması da daha kolay. benzinli cmaxin satılması o kadar kolay değil...özellikle tanıdık bildikten bilinen araba olursa daha iyi olur...
3-4 ay sonra isteseydiniz ben benimkini satmayı düşünüyorum ama şimdi değil...
Oğuz Altınada
02.01.07, 21:22
ozamana kadar aradığımızı bulamassak sizinki olur belki kısmet
kaçbinde sizinki?
Oskay FURTUNA
02.01.07, 21:24
makyajlı cmax ler nisanda geliyor :)
Oskay çok çıkarımcı gördüm seni :D
imkansız.... en iyi ihtimal haziran hatta son çeyrek diyen bile var...
oğuz bey benimki 56000de haftada 6 gün 82 km/gün yapıyorum tamamı TEMde :D
Yalnız Cmax çok satılan ve popüler bir model..Çok sayıda satılığı da var. Mümkünse tanıdıktan falan bildik bir araba bulmaya çalışın. Bu otomobillerde yani Cmaxlerde değil tüm modern dizellerde yakıt çok önemli eurodizel kullanımı şart kaçak ve hatta normal mazot bile kullanılmamış olmalı.Bazı insanlar buna riayet etmiyor 10-20 kuruş ucuz diye dandik mazot koyduruyor....Ayrıca otomobillerin servis bakımlı olması da şart, çünkü otosan ve ford sürekli olarak yazılım ve parça upgradeleri yapıyor...
Oğuz Altınada
02.01.07, 22:20
evet katılıyorum...
bizde bitane bulmuştuk 15binde idi
fakat servis kayıtlarında araca daha önceden yanlış yakıt yüzünden işlem yapıldığını gördük.... ama yine aracı alacaktık çünkü çok temiz idi.. fakat sahibi bi hıyarlık yaptı bize oyüzden almadık... iikide almamışız zaten yani kim bilir ne koydular araca belki benzin blie koymuş olabilirler....
Ata Yigit YILDIRIM
03.04.07, 19:42
bu c-max leri nasıl yapmışlar valla bravo 1.6 TDCİ 109 bg canavar canavar 180 200 ne kadar istersen o kadar gider dizelden farkı yok anlayacağın bence dizel alabilirsin
Fatih KAYA
04.04.07, 01:48
evet katılıyorum...
bizde bitane bulmuştuk 15binde idi
fakat servis kayıtlarında araca daha önceden yanlış yakıt yüzünden işlem yapıldığını gördük.... ama yine aracı alacaktık çünkü çok temiz idi.. fakat sahibi bi hıyarlık yaptı bize oyüzden almadık... iikide almamışız zaten yani kim bilir ne koydular araca belki benzin blie koymuş olabilirler....
Cem iyiki almamışsınız.ankarada arkadasın peugeot 206 tdci yanlışlıkla basmışlar benzini hemde bir depo dalgınlıkla, araba garantiden servise çektiler biraz serviste kaldı boşalttılar temizledik fln demişler 2 sene oldu hala arada bir ilk seferde çalışmıyor diyor arkadas..
Emre MERCANLI
07.04.07, 03:00
malümünüz ben aracı pert ettim...yeni araç alacağım...tecrübeli arkadaşaradan tavsiyeler bekliyorum...
yılda yaptığım kilometre 20 - 25 bin arası
Dizel gereksiz mi? eğer değilse,dizelde
1.6 TDCİ Ghia HB veya 1.3 Ctdı Astra arasında kararsızım.
1- focus 1.6 TDCİ Ghia HB bir depo ile kaç km gidiyor?
2-sustalı anahtar var mı?
3- yol bilgisayarı hangi verilleri veriyor?
4- Servis bakım ücreti dizel araçlarda çokdaha yüksek diyorlar...
mesela perodik bakım ( 15.000) kaça yapılıyor?
Mustafa Yiğit
07.04.07, 04:45
benzinli c-max ne yazık ki zor satılıyor.dizel c-maxlardada genelde tırbo prb yaşıyor.c-max alacağınıza focus alanızı öneririm.
emre bey sizin sorunuzuda yanıtlamak gerekrise,
tabiki tabiki focus 1.6 tdci ghia-astra yı düşünmeyini bile
bir depo ile 800 civarı şehir içi gider focus tdci
sustalı anahtar orj.var.yedekte yok
yok bil var ama matah bir bil değil.casio kol saati gibi :)
15.000 km bakımı 250 civarı.çok değil bence.
doğru tercih Focus Ghia 1.6 Tdci Hb fırtına gri(yanzlı dikkat edi eski görünümlü focus almayın.eylülden sonra üretimli olsun)
Emre MERCANLI
07.04.07, 14:20
Mustafa Yiğit , cavabın için teşşekkür ederim....
şehir içi 800 km iyi bir rakam.yakıt olarak asrta ile karşılaştırıldığında hemen hemen aynı...
Astranın ( + ) ları
---> Ayrıntılı yol bilgisayarı
---> Yedek Anahtar Sustalı.ve bence sustalı anahtarı Audi den daha güzel.
---> iç malzeme kalitesi çok iyi
Asrranın ( - )
--> 1.3 dize 90ps l motor kalkışlarda çok pasif rampada ölü hele birde araç yüklü ise gitmiyor gibi
--> dizel motorun sorunlu olduğu ile ilgili söylentiler...
--->Dizel peryodik bakım ücretinin çok yüksek olduğıu
FOCUS da ki ( + l) ar ?
Mustafa Yiğit
07.04.07, 14:25
yol bil focustada var ama biraz dandik.ama focus ghia dersen işler değişir.1.6 dizel makinanın tadına bir vardın mı inan diğer benzinli araçlar sana gitmiyo gibi gelecek.astara bindim inana gitmiyo.kasa ağır vitesler uzun.yedek anahtara gelince 2 tane sıfır araç aldım,yedek anahtarlarını bi araccı teslim alırken gördüm bide satarken geri veridm.onun hiaricinde lazım olmuyo.ha istersen yaptır serviste ama 350-400 den aşağı olmaz.+focus giha ses sistemi sınıfının en iyisidir.(piyanits bir arkadaşıma sattım onun yorumudur.)
Emre MERCANLI
07.04.07, 14:32
FOCUS un bir artısı daha var kesinlikle Forumu çok kaliteli...tamamen bilgili ve yardım sever insanlardan oluşuyor...benzer soruları opelin forumlarında sordum bindiği arabanın özelliklerini bilmeyen adamlar var...:D
Murat Elmasdağ
07.04.07, 15:04
Şu başlıkta izlenimlerimi yazmıştım....
http://www.fordum.net/viewtopic.php?t=4790
Emre MERCANLI
07.04.07, 15:32
Murta Bey verdiğiniz link te tüm yorumları okudum,ve diğer forumlardan ve arkadaşlardan edindiğim izlenimler şu;
--> Motor performanslı ve ekonomik ,109 ps gücle 800- 850 Ş.İÇİ yol sorunsuz
--> FOCUS bire göre sesiz motor
--> Zayıf malzeme kalitesi
--> Eksik konfor
bunlar ön plana çıkıyor Focus II TDCI GHIA HB da .
Merak ettiğim birkaç şey daha var;
1- yakıt depo kapağı anahtarla mı açılıyor ???
2- Aracı istop ettiğimizde (kontağı kapattığımızda) cam açma düğmeleri çalışıyor mu.Golf te kontak kapandıktan sonra 10dk içinde aktif.
Mustafa Yiğit
07.04.07, 17:28
eski kasada 1.8 dizeller şuanki 1.6 göre sesli idi.benzinliler arasında çok br ses farkı yok.
motor süper zaten en büyük + sı o
malzeme kalitesinde özellikle plastiklerde bir düşüş var ama ses sistemi koltuk kumaşı,motor bunları unutturuyor
depo araç açık olduğunda açıktır.fiesta ve fusionlarda anahtarla açılır focusta değil
aracı stop ederseniz kontakta kapanırsa kumandalar çalışmaz
ama anahtar kumandasına uzun süre basarsanız camları açablilyo.esasında yazılımla alakalı forumda bu konuda detaylar vardır.
Cemil Sürmegöz
07.04.07, 17:29
Konforu eksik değil bence, sınıfının en iyi performansına sahip bir çok konuda.
Depo kapağı anahtarlı değil, yalnız araba kilitlenince o da kilitleniyor.
Cam açma düğmeleri aktif değil malesef.
Murat Elmasdağ
07.04.07, 17:46
--> Eksik konfor
bunlar ön plana çıkıyor Focus II TDCI GHIA HB da .
Merak ettiğim birkaç şey daha var;
1- yakıt depo kapağı anahtarla mı açılıyor ???
2- Aracı istop ettiğimizde (kontağı kapattığımızda) cam açma düğmeleri çalışıyor mu.Golf te kontak kapandıktan sonra 10dk içinde aktif.Eksik konfor mu? Verdiğim linki tam okumadınız sanırım... Konforda hiçbir eksiği yok ki...
1- Yakıt deposu merkezi kilite bağlı, araç kilitlenince o da kilitleniyor...
2- Stop edince cam düğmeleri çalışmıyor...
Murat Elmasdağ
07.04.07, 21:18
Emre kardeş, sen forum donanım haberde "aibu" nickli üyemisin?
Halil Terzioğlu
07.04.07, 23:14
malümünüz ben aracı pert ettim...yeni araç alacağım...tecrübeli arkadaşaradan tavsiyeler bekliyorum...
yılda yaptığım kilometre 20 - 25 bin arası
Dizel gereksiz mi? eğer değilse,dizelde
1.6 TDCİ Ghia HB veya 1.3 Ctdı Astra arasında kararsızım.
1- focus 1.6 TDCİ Ghia HB bir depo ile kaç km gidiyor?
2-sustalı anahtar var mı?
3- yol bilgisayarı hangi verilleri veriyor?
4- Servis bakım ücreti dizel araçlarda çokdaha yüksek diyorlar...
mesela perodik bakım ( 15.000) kaça yapılıyor?
emre bey bu sustalı anahtara neden bu kadar kıtlendınız anlayamadım? :)
Yavuz Poyraz
07.04.07, 23:31
niye halil abi çok iyi bir ayrıntı bence... :wink: fiestanın anahtarı cebimi delecek nerdeyse; focusta böle bir olay yoktu ama çok oynuyordum o bakımdan sıkıntılı idi biraz... :lol:
Cemil Sürmegöz
08.04.07, 02:38
focusta böle bir olay yoktu ama çok oynuyordum o bakımdan sıkıntılı idi biraz...
Evet, ben de bozdum sustalı anahtarı, elimdeyken açıp kapamaktan bozuldu sonunda :)
Emre MERCANLI
08.04.07, 15:13
konfor eksik derken...,
Nispi olarak..
* Yol bilgisayarının diğerleri ile arşılaştırılamayacak şekilde BASİT olması
* Kapı iç döşeme malzemesinin FOCUS I den daha zayıf olması.ön kapı içleri ve arka kapı içleri için farklı malzeme kullanılması
*Sustalı anahtarının Astra kadar kaliteli ve şık olmayışı .
*Kol dayama aparat içinin çok küçük olması..
*Cam açma düğmelerinin kapı açma kolunun yanıda olması...
*kontak kapatıldıında camları açabilmek için ...herseferinde kontak açmak zorunda kalmak...
FOCUS UN ( + ) ları
--> Yol tutuşu
-->yüksek Performansa karılık düşük akıt
-->kesinlikle çokdaha iyi görüş açısı
-->Focusun daha güvenli olduğuna dair inancım
Oğuz Altınada
08.04.07, 15:23
Kol dayama iki bölümden oluşuyor sadece üst bölmüne bakmış olmayın?
Emre MERCANLI
08.04.07, 18:32
http://www.opelzede.com/
Emre MERCANLI
08.04.07, 18:33
http://www.opelzede.com/acilanyastik.htm
Murat Elmasdağ
09.04.07, 01:18
Emre kardeş artı ve eksilerde tespitlerin çok doğru... Ama bu artılar o eksileri siler atar kanımca....
Oğuz sen hangisini diyorsun, kol dayama gözü tek benimkinde...
Oğuz Altınada
09.04.07, 01:34
Abi C-max de çift idi ben aynı diye biliyordum
Murat Elmasdağ
09.04.07, 01:40
Ha yok bu daha ufak bişey...
Oğuz Altınada
09.04.07, 01:43
Pardon ozmn...
Olsun yinede 1.3 motoru bir dakika bile düşünmem 1.6 nın yanıda :)
Murat Elmasdağ
09.04.07, 01:45
Kesinlikle....
Emre MERCANLI
09.04.07, 03:03
Emre kardeş artı ve eksilerde tespitlerin çok doğru... Ama bu artılar o eksileri siler atar kanımca....
Oğuz sen hangisini diyorsun, kol dayama gözü tek benimkinde...
Doğru söylüyorsun...
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.