PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SAV kesinleşti..

Cenk Köse
29.06.05, 18:38
Burada da yazıldığı gibi 2006 başında SAV ı (ismi o zaman konacak) üretip satmaya başlayacak Ford. üretim yeri Genk. Alet mondeo bazlı zaten (bundan başka bir galaxy olacak mı merak ediyorum).

En anlamadığım şu cümle oldu:

The production vehicle will retain most of the dynamic design themes featured on the concept vehicle. However, it will offer two or three highly flexible seat rows providing a 5+2 seating set up, rather than the unique two/three seat row configuration for five people and their luggage that was featured on the Concept.

sonuçta konsept de öyleydi 3 sıralı idi yani 7 koltuk var idi. istediklerini yatırıyordun. Ne farkedecekmiş ki?

Ford to make production vehicle based on exciting SAV Concept

Ford of Europe's SAV Concept vehicle, which captured the imagination of both the media and public at the recent Geneva Auto Show, will soon become a production reality. Early, heavily disguised prototypes are already on test at Ford's Product Development centres in Germany, Belgium and Britain.

The production version of the SAV Concept will become a new model in the Ford of Europe portfolio, where it will be positioned between the Ford Mondeo and the Ford Galaxy MPV. It will be built at Ford's production facility in Genk, Belgium.

The final name of the production model and full technical details will be revealed closer to its launch, early in 2006.

A new model and a fresh approach

The Ford SAV Concept demonstrated a fresh approach in two ways. First, it previewed a new breed of Ford, the Sports Activity Vehicle, for which there are few direct competitors. The SAV Concept is distinct as a three-row mono-space vehicle that is athletic both in its appearance and in the way it drives. Second, the Ford SAV Concept provided a suitably dynamic form to reveal the emergence of a new design direction for Ford of Europe.

"The media and public reaction to the Ford SAV Concept at the 2005 Geneva Motor Show was outstanding, and it supported our decision to put a version of this vehicle into production," said Lewis Booth, CEO and chairman, Ford of Europe. "Both sleek and purposeful, the Ford SAV Concept demonstrated new ideas for people- and load-carrying flexibility. The production model will stay true to the Concept vehicle's intent, and be highly attractive to our customers."

Designed for an active lifestyle

The Ford SAV Concept set out to demonstrate the potential within the family car market for a non-traditional three seat row vehicle with the profile, proportions and appearance that reflect an active lifestyle. The production model will demonstrate the possibilities for even more diversity in the heart of the Ford family car range, and take Ford into a new segment of the market.

The production vehicle will retain most of the dynamic design themes featured on the concept vehicle. However, it will offer two or three highly flexible seat rows providing a 5+2 seating set up, rather than the unique two/three seat row configuration for five people and their luggage that was featured on the Concept.

This new addition to Ford's family car range provides further proof of the potential offered by Ford's shared technology approach to create more diverse body styles and vehicle formats.

Production in Belgium

The production version of the Ford SAV Concept will be produced in Genk, Belgium, home of the Ford Mondeo, where currently a 715 million Euro investment programme is being implemented, primarily in a new flexible manufacturing system.

More than 12 million vehicles have been built at Ford's Genk plant since it opened in 1964. The Belgian facility is one of the most modern vehicle assembly plants in Europe and a cornerstone of Ford of Europe's lean manufacturing strategy. Over a rich history spanning more than 40 years, Genk has taken responsibility for assembly of the Ford Taunus 12M and the Ford Sierra. Since 1993, it has been the sole European production source of Ford's award-winning Mondeo.

"In November 2003, we announced that the investment in our Genk plant would result in it producing the Mondeo, the next generation Galaxy and a third unspecified vehicle," said John Fleming, President, Ford of Europe. "Today, we are confirming what that third new vehicle will be - the production model of the Ford SAV Concept."

The plant is currently working in two shifts and employs 4,946 employees. Last year 207,163 vehicles were produced at Genk.

Date: June 28, 2005
Source: Ford Media Site

30.06.05, 08:58
Konsept 5 koltukluydu. Sadece arka sıradaki 3 koltuk öne-arkaya hareket ederek 2-2-1 veya 2-1-2 gibi 3 sıra kombinasyonları sağlıyordu. Şimdi ise 5+2'den anladığım, 5 koltuk kesin var, arkadaki 2 koltuk ise katlanıp kaybolan şekilde dizayn edilecek. Konsepteki 5 koltuk ile aracın c-max'e göre bir artısı olmayacağı için tahminen 7 koltuk yaptılar. Birde galaxy bundan farklı olarak ayrıca olacak anlaşılan.

Cem Temizsoylu
30.06.05, 10:43
Arka 3 lünün ortası geriye kaymış gibi duruyor, 2+3 gibi yani.

Cenk Köse
30.06.05, 10:44
http://img.photobucket.com/albums/v608/hckose/033.jpg

bu resimde 2+2 düzeni görülüyor..Arkadaki tek koltuk ortada tek mi duruyordu ben üç sıra var sanmıştım..

Bi 4 çekeri olursa, bide 115 lik 1.8 dizel veya 1.6 110 luk dizel koyarlarsa yeme de yanında yat olur ama millet 2.0 ını alır medeni memleketlerde..

30.06.05, 10:53
1.6 üzeri ülkemizde malesef zor satar. Alet c-max'in uzatılmışı olduğu için 110 hp rahat kaldırır. Bu yüzden 1.6 TDCi modeli üretilir. Bence 1.6 TDCi motor olduktan sonrada ülkemizde fıstık gibi satar... :)

Anlaşılan birde bunun büyüğü galaxy üreteceklerki onun 2.0 motor ile ülkemizdeki satışı, olsa olsa mondeo kadar falan olabilir..

Cenk Köse
30.06.05, 10:58
Zaten kuşlar bizdeki 110 luk 1.6 dizelin euroIV normlarına uygun 99 hplik versiyonunun başlangıç motoru olacağını söylemişlerdi. 99 luk dizel 4X4 ü kaldırmaz herhalde. Veya 4X4 ü haldex falan gibi normalde önden çekiş ihtiyaç halinde arkaya da çekiş veren bişey yapsalar, o zaman diğer taraflarını epey hafifletmeleri gerekir ki bu da yüksek maliyet demek.

Öyle de ne mükemmel olur değil mi Aydan. 7 kişilik 1.6 dizel ve 4 çeker.Gitmezse gitmesin bea...Başka arabaya bakmayız bile :D

30.06.05, 12:24
Bence ülkemizde euro normlarına uyunca vergi indirimi falan olmadığına göre 99hp'lik modeli hiç ithal etmezler. İthal edilecek model 1.6TDCi 110hp olandır. Bende olsam yedek parça stoğumu çeşitlendireceğime c-max ile aynı motordan ithal ederdim. 4x4 olayı süper olur ama ben ümitsizim. Olursa bir focus 4x4 1.6TDCi daha mantıklı geliyor. Bu kadar büyük bir aracın 4x4 yapılması agırlığını çok arttırır. Bu durumda 1.6TDCi motor olmaz, 2.0TDCi falan koyarlar. Sonuçta ülkemizde zor satılır.....

27.07.05, 17:12
Ford SAV konsepti D-max olarak geliyor. Ben resimlerden aracı çok begendim...

A.Kadir Dilaver
27.07.05, 17:21
bana otobus gibi geliyor. bununla ne taşımayı düşünüyorsunuz. bir çekirdek aile genellikle bizde 3 veya 4 kişidir. bu kadar uzun bir aracı ne yapacaksınız. sanki ülkemizde yollar çok geniş ve park yeri bolluğu varmış gibi.

Gürcan Okumuş
27.07.05, 17:22
Yan direklerden yolu görmek mümkün olacak mı acaba bu araçta? Adamın oturuş pozisyonuna bakarak ben tedirgin oldum.

Gürcan Okumuş
27.07.05, 17:29
bana otobus gibi geliyor. bununla ne taşımayı düşünüyorsunuz. bir çekirdek aile genellikle bizde 3 veya 4 kişidir. bu kadar uzun bir aracı ne yapacaksınız. sanki ülkemizde yollar çok geniş ve park yeri bolluğu varmış gibi.

Kesinlikle katılmıyorum. Bizim gibi 2 çocuklu ve bolca şehirlerarası yol yapan bir aile için geniş araç şart. 1 büyük valiz, 1 küçük valiz, 1 bebek çantası ve bir bebek arabası. Bunlar Focus'a ancak arka koltukları da kullanarak zor sığıyor ki yolcuların güvenliği açısından hiç de istenen bir durum değil. Konserveture yolculuğu seviyorsanız başka tabi...

Cenk Köse
27.07.05, 17:30
Eskiden ortadan motorlu supercarlar vardı ya..

Bunlarda ortadan sürücülü supercarlar..

Aydan iyi bulmuşsun tebrikler..En araba gibi görünen resim bu..

Cem Temizsoylu
27.07.05, 17:58
Konserveture yolculuğu seviyorsanız başka tabi...
O ne yav?

Cenk Köse
27.07.05, 18:06
Konserve gibi üst üste ? :lol: :lol:

Zafer Gökmen
27.07.05, 18:13
Konserve gibi üst üste ? :lol: :lol: :D :) :D :) :D :) :lol: :D :lol: :) :lol: :D

Umut Oğan
27.07.05, 21:44
güzel gibi

28.07.05, 09:28
Arkadaki yolcuların iniş binişi için arka kapı uzun tutulmuş...

Deniz Çalışkan
16.08.05, 12:17
Ben başlangıç olarak beğendim. Zamanla olgunlaşacaktır.

Sabahattin GÜCİN
16.08.05, 12:23
1.6 üzeri ülkemizde malesef zor satar. Alet c-max'in uzatılmışı olduğu için 110 hp rahat kaldırır. Bu yüzden 1.6 TDCi modeli üretilir. Bence 1.6 TDCi motor olduktan sonrada ülkemizde fıstık gibi satar... :)
O zaman da C-MAX satmaz. Bence bu en küçük 1.8lt 115PS'te kalır.

16.08.05, 14:20
Eylül sonunda frankfurt oto fuarı var. Son hali orada sergilenecekmiş. Sanırım bir ford yetkilisi ürünün çıkış tarihinyle ilgili bir açıklama yapar.(Bana mantıklı gelen böyle!) Ürün çıkmadan bir kaç ay öncede spectleri falan açıklanır.(motor seçenekleri-boy/en/yükseklik vb.) Ben en çok aracın boyunu merak ediyorum. Resimlere göre 4.5-4.6 arası gibi ama kestirmek zor.

Serhat Sonkur
16.08.05, 14:49
Valla benim hoşuma gitti
hep küçük araba severdim ama büyük arabalarda hoşuma gitmeye başladı

A.Kadir Dilaver
16.08.05, 17:40
resme daha tikkatli baktıkça gözüme daha şirin görünmeye başladı. c-max in tavandan bastırılmış hali gibi duruyor. hoşuma gitmeye başladı. 1.6 tdci modeli bana göre olabilir. :)

17.08.05, 09:16
Almanlara iş kalırsa olmaz :)
Avrupa pazarı düşünülerek aracın motor gamını belirliyorlar. Avrupanın büyük çogunluğunda motor hacmine göre vergi olayı olmadığından benim tahminim direkt 2.0lt benzinli ve dizel motorlar konacaktır. Birtek ispanya ve biz için bu kasaya 1.6lt motor koymayacaklarını düşünüyorum.

Detay için http://www.acea.be/ASB20/axidownloads20s.nsf/Category0ACEA/3DE4A1F4A15977F3C125702F003ACFD9/$File/2005ACEATaxGuide~Introduction.pdf

Tolga ERDAL
17.08.05, 13:58
Bence hoş bir araç olsa da ideal büyüklük olarak kompakt MPV'leri yeterli ve daha sevimli buluyorum. Ama çıkınca fikrim değişebilir. Motor olayında bence 1.6 dizel olmayacak. Zira bu araç Mondeo temelli ve Modeo'da 1.6 dizeli kullanmadıklarını görüyoruz :(

Cenk Köse
18.08.05, 09:32
Ancak 2007 mondeo icin 1.6 dozelden bahsediliyor..Tüm rakip orta sinif otolarda (passat, vectra gibi (ve de avensis,407, S40 vs) 1.6 secenegi var. Ford yoneticileri bunu gormuyor olamaz bence koyabilirler..

18.08.05, 11:59
Satış rakamları önemli, eger 1.6lt'de iyi miktar satacağına gözü keserse adam koyar tabi..

Sabahattin GÜCİN
18.08.05, 13:30
1.6 lt Mondeo Focus'u keser. Zor bir karar.

H.Cenk Bayrakçı
18.08.05, 18:29
Valla ben Mondeoyu tercih ederim Sabahattin Hocam haklısın.

19.08.05, 12:19
İçinin güzel bir resmini buldum. Bana büyük bir araç gibi geldi, sanırım 1.6 motoru benzinli veya dizel düşünmezler...

Gürcan Okumuş
19.08.05, 14:29
1.6 lt Mondeo Focus'u keser. Zor bir karar.

Passat Bora'yı, Vectra Astra'yı, Avensis Corolla'yı kesiyor mu? Belli bir oranda kesiyorsa bile bu firmalar neden çekinmiyor da Ford çekiniyor.
Eğer Ford da böyle düşünüyorsa doğru bir yaklaşım değil bence.

Sabahattin GÜCİN
19.08.05, 17:35
Benim söylediklerim beni bağlar. Benim tahminim bu yönde. Ford ne düşünüyor bilemem.

1.6 Passat'ın Bora'yı, 1.6 Vectra'nın Astra'yı, 1.6 Avensis'in Corolla'yı kesip kesmediğini bilemeyiz. Bu markalar hangisinden kaç tane getiriyor? Bilmiyoruz. Ayrıca mesela 1.6 Passat geldikten sonra Bora'nın satışı nedir? Bunu da bilmiyoruz. Belki de getirdikleri miktarlar birinin diğerini kesmeyecek kadardır.

Cem Temizsoylu
19.08.05, 19:38
Şimdi burada şöyle birşey söz konusu. Ford, Mondeo da aksesuarı azaltarak rakiplerin 1.6lt araçlarına yakın fiyatlar sunuyor 2lt de. Donanımı yükleyip Mondeo yu getirseler 50000YTL gibi rakamlara çıkar, eğer 1.6 dizeli olursa 45000YTL civarına gelir ki, donanımlı bir Mondeo, Focus un fiyatları biraz daha makul olursa Focus u kesmez.
Corolla-Avensis örneğinde full Corolla ile donanımsız Avensis arasında 6500YTL fiyat farkı var, Golf-Passat örneğinde fark daha az. Bunların satışları makul fiyatlı dizel seçeneği olmadığı için, 1.6 lık benzinli versiyonunun çok yakacağı endişesiyle kendi kompakt sınıftaki modellerinin satışını pek etkilemiyor.
1.6 dizel bir Mondeo bence iyi donanım fiyat oranıyla Türkiye de başarılı olur. Focus u gene alan alır diye düşünüyorum, boyut olarak enleri hemen hemen aynı, arka koltuk rahatlığı açısından Mondeo üstün biraz.