Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor devri
1.4 Ghia Fiesta kullanıyorum.Araç daha yeni 10000 i geçti yani pek fazla kullanılmıyor.Geçenlerde aküsü bitti değiştirdik (akü garanti kapsamında değilmiş) son bir haftadır da arada sırada motoru yeni çalıştırdığımda motor devrinde bir düzensizlik oluyor.Klimayı da açarsam stop edecek gibi olup tekrar yükseliyor.Bu bir süre devam edip düzeliyor.Herhangi bir uyarı ışığı yanmıyor.
Benzinde pislik var desem yaklaşık olarak son 1 yıldır benzini aynı yerden almaktayım daha önce böyle bir şey olmamıştı ?
Servis faturalarından okuduğum kadarıyla şimdiye kadar hava filtresi değişmedi, bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Başka neden olabilir ?
Okan Özyurt
29.08.06, 22:55
hava filtresinden kaynaklanabileceği gibi benzin filtresinden de kaynaklanabilir..ateşleme sistemi sorunu da olabilir..özellikle bujilerden kaynaklanabilir..rölanti regülatörüne de baktırmakta fayda var..
Oskay FURTUNA
29.08.06, 22:59
Aldığın benzinin oktanı düşük olabilir serviste WDS e soksunlar anlaşılır belkisorun...
Cemil Sürmegöz
29.08.06, 23:00
Bence de arabanın km.'sinin az olması ve yakın zamanda servise gitmemesinden olabilir sorun. Yazılım güncellemesi de gerekiyor olabilir. 1.4 ghia dediğinize göre arabanız 3-4 yaşında sanırım bujilerde eskimiştir büyük ihtimalle.
tamer ergen
30.08.06, 00:01
Bende de olmuştu aynı problem. 2005 focus collection'da. Vites değişimlerinde devir çon dengesizleşiyordu. WDS'te versiyonu düşürerek arıza giderilmişti.
Ayhan ÖZTÜRK
31.08.06, 09:51
Bende de olmuştu aynı problem. 2005 focus collection'da. Vites değişimlerinde devir çon dengesizleşiyordu. WDS'te versiyonu düşürerek arıza giderilmişti.
WDS te versiyon düşürmede yapıyorlarmı ?
Okan Özyurt
06.09.06, 21:51
tüm elektronik aleminde versiyon yükselterek sorunlar çözümlenirken ford da versiyon düşürerek çözüm bulunması son derece ilginç ve düşündürücü bir gelişme bence....
Halil Terzioğlu
07.09.06, 09:26
tamer yanlış yazmış heralde versiyon yenı(yuksek yanı ) fakat oktan ayarrını düşürüyorlar!!!!aynısı benım aracada yapıldı....
tamer ergen
07.09.06, 13:37
WDS te versiyon düşürmede yapıyorlarmı ?
hayır mesajımda bir yanlışlık yok. gerçekten düşürdüler. sanırım üzerinde 35 versiyon vardı 28'e düşürdüler.
Halil Terzioğlu
07.09.06, 13:59
allahallah servise sordum şimdi öyle bir sey yok dedıler ....yanlış anlama olmasın!!!!
tamer ergen
07.09.06, 17:59
Kesinlikle benim dediğim gibi. hatta önce wds kabul etmedi üst versiyon var diye. nasıl yaptılarsa daha sonra yaptılar veya başka bir yolunu buldular arızayı gidermenin bana söylemediler. Ama usta'nın söylediği (İzmir-Duğles'ten başteknisyen mustafa) başka bir yerde wds'ye girerse bu durumu söyle şeklindeydi.
Halil Terzioğlu
08.09.06, 08:42
vallahı sasırsım wds en son yuklenen programı sılıp tekrar eskı programı yuklemek yaklaşık 2,5 saatı alıyor pekı senı o kadar serviste beklettilermi!????
tamer ergen
08.09.06, 08:54
zaten beceremedikleri için 2-3 defa gittim geldim. İşin içinden çıkamayacaklarını anlayınca bu durum normal dediler. Biraz hır gür çıkarınca hallettiler. zaten bu servis problemlerinden dolayı bundan sonraki arabam ford olmayacak.
Halil Terzioğlu
08.09.06, 09:01
bu arızayla ilgili kötü bir deneyim yaşamış olabilirsin,diğerleride sütten cıkmış ak kaşık değil bunu bilesin!!!!!
Ayhan ÖZTÜRK
08.09.06, 09:14
zaten beceremedikleri için 2-3 defa gittim geldim. İşin içinden çıkamayacaklarını anlayınca bu durum normal dediler. Biraz hır gür çıkarınca hallettiler. zaten bu servis problemlerinden dolayı bundan sonraki arabam ford olmayacak.
Servisinde problem yaşanmayan hangi markayı öneriyorsunuz :?: :twisted:
tamer ergen
08.09.06, 10:41
işyerimde toyota'sı olan bir arkadaş var. anlattığı kadarıyla servisle ilgili problem yaşamamış.
ayrıca bu sebep değil sadece. serviste benzinim çalındı. en son periyodik bakıma götürdüğümdede yağ-filtreyi değiştirip bakımı bitirdiler. benim müdahelemle lastikleri söküp balatalara baktılar.
Halil Terzioğlu
08.09.06, 11:59
arkadasın toyota ile problem yasamamış olabılır ama benım apt komşumun yarıs ı var klıması yaz boyunca çalışmadı 4 sefer servise gitti hala çalışmıyor ılk gıttığınde garantı wardı suan bıttı simdi gitti gideceğinde söyliyeceklerini tahmin edebiliyorsun sanırım......neyse bunu gıbı bır suru ornek var ....bır kısı servisle problem yasadı dıe markayı hemen gozunde olumsuz canlandırmamak lazım !!!! zevk senın parada senın ıstedığın tercihi yapabılırsın!!!!
Ayhan ÖZTÜRK
08.09.06, 13:45
işyerimde toyota'sı olan bir arkadaş var. anlattığı kadarıyla servisle ilgili problem yaşamamış.
Ford serviserinden de memnun yüzlerce kişi bulabilirsin biraz araştırırsan.
memnun olmayanlarda vardır elbette. Bu tüm markalar için geçerli
Buradaki amacımız herhangi bir markayı kötülemek olmamalı, yaşanmış bireysel şanssızlıkları markaya mal etmek yanlış olur. Yaşanan olayları iyi ve kötü yönüyle buraya yazmamızdaki amaç başka bir arkadaşında aynı hataya düşmesini engellemek olmalı. Ön yargılı yaklaşmamak lazım.
Ayrıca servis ile yaşadığın sorunları hemen Ford Müşteri İlişkilerine hatta o anda Servis müdürne bildirmen daha doğru olurdu.
tamer ergen
09.09.06, 23:57
hayır ben bir markayı kötülemiyorum dikkat ederseniz mesajlarıma. Ben servisi kötülüyorum. tahmin ediyorum ki diyeceksiniz o zaman otokoç'a götür diye. otokoç'a giden arkadaşlarım var. onlarda memnun değil servisten. anlaşılan bütün ford servislerinde bir vurdumduymazlık, iş bilmemezlik var.
Halil Terzioğlu
10.09.06, 00:58
tovbe de otokoç tan suana kadar memnun kalan duymadım!!!!
Görkem Güner
10.09.06, 13:14
Otokoça her gidişinde arabanın başka yerini bozarlar,tecrübeyle sabittir.
Cemil Sürmegöz
10.09.06, 17:54
Otokoç'tan başka gidecek yeri olmayanlar ne yapsın? :wink:
tamer ergen
03.10.06, 11:54
Evet bugün baka bir problemden dolayı servise gittim. WDS'nin yeni versiyonu gelmiş. Yüklettim. Problem kalmadı. Motor devri düzeldi.
Deniz Çalışkan
03.10.06, 15:14
Yeni versiyon yükletme maliyeti ne kadar?
tamer ergen
03.10.06, 15:31
Garanti kapsamında olduğu için ücret vermedim. Galiba 20 YTL
Deniz Çalışkan
03.10.06, 16:01
98 Mondeoya da yüklerler mi acaba? Benim motor devrim de bazan yağmurlu soğuk havalarda düzensizleşiyor. Boşta 4500 devir falan yapıyor kendi kendine.
Ayhan ÖZTÜRK
03.10.06, 17:04
98 Mondeoya da yüklerler mi acaba? Benim motor devrim de bazan yağmurlu soğuk havalarda düzensizleşiyor. Boşta 4500 devir falan yapıyor kendi kendine.
Onun başka sorunu vardır bence, gaz ayar devresinin içine su giriyordur.
Halil Terzioğlu
03.10.06, 17:06
denız bey her arabanın yazılımı(versıyon) farklı .halı hazırdakı yazılımda problem yoksa yenısının cıkarılması söz konusu değil.okuduğum kadarı ile şikayetiniz sizin araca mahsus ,rolantı valfı ve debımetrenızı gozden geçirttin.
tamer ergen
03.10.06, 23:34
Bir şey soracağım. WDS'de sonra arabanın çekişinde değişiklik olur mu?
Halil Terzioğlu
04.10.06, 09:02
wds te sadece arıza aranacaksa olmaz..
Deniz Çalışkan
04.10.06, 09:31
Eyvallah Halil bey. Sorunu bahsettiğiniz biçimde bir araştırıyım.
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.