PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fiestayı ufaktan vurdum...

volkan aslan
28.07.06, 18:49
selam,
2004 fiestayı, pazartesi gunu ankara ankamall'ın karsısında bir arabanın arkasına ufaktan dokundurdum. kaportada bisey yok, pancur kırıldı, tampon içeriye dogru esnedi ve klima peteğini ve radyatörü deldi. hattızatında içeride ön panel olarak adlandırılan o lanet parçanın plastik aksamları kırıldı. kaskomla anlasması olan turotoya goturdum ve o lanet ön panelin bulunamadıgını, bulunmasının 3-5 hafta sürebilecegini söylediler. ( bu arada turotonun kaporta bölümü yetkilileri ve ustası gayet ilgiliydiler).
haydaaa, ufacık bi kaza için 3-5 haftayı ford-otosana pek yakıştıramadım ama yapacak çok bişey yok.

bu parcayla ilgili bilgisi ve fikirleri olan arkadasların yazılarını hasretle bekliyorum.

bu arada herkese kazasız belasız gunler diliyorum. boyle ufak bir kaza bile adamın 3-5 haftasına mal olabiliyor.

gorusmek uzere...

İlker Kök
28.07.06, 19:05
Geçmiş olsun öncelikle,sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu diğer servislere yedek parça olarak sorun stoklarında varsa oraya yaptırabilirsiniz.Gittiğiniz servis iş yoğunluğundan dolayı süreyi uzatmış olabilir.

Bugra Turan
28.07.06, 19:05
oncelikle gecmis olsun...parcanın bulunmasının o kadar uzun surmesi normal degil bence...ben olsam otosan ile direkt irtibata gecerdim.

H.Cenk Bayrakçı
28.07.06, 19:14
Geçmiş olsun. Orkun Özbay'a bir sorsanız.

volkan aslan
28.07.06, 19:21
tesekkur ederim. orkun ozbay acaba otosan calısanı/yetkilisi mi?

H.Cenk Bayrakçı
28.07.06, 19:23
Ford yetkili yedek parçacısı...:)

volkan aslan
28.07.06, 19:27
gökte ararken burda buldum...özel mesaj mı atsam acaba?
: ))
kendimi sahipsizlikten kurtulmus hissettim birden...hehehe

Umut Oğan
28.07.06, 19:28
geçmiş olsun Volkan bey, bencede parça temini bu kadar uzun sürmese gerek, başka bir yere sordurun isterseniz

volkan aslan
28.07.06, 19:33
orkun beye özel mesaj attım. bu arada sorulmadan söyleyeyim, parçanın numarası : 4S6H 16E146 AB ön panel diye geciyormus.

ford.com.tr ye de mesaj gectim, yanıtlarını bekliyorum bakalım ne denecek...ilgileriniz icin tekrar cok cok tesekkur ederim

Ömer Madazlıoğlu
28.07.06, 20:31
Bununla geçmiş olsun Volkan bey.

Zafer Gökmen
28.07.06, 20:40
Volkan bey Hoşgeldiniz , geçmiş olsun

volkan aslan
28.07.06, 20:46
cok tesekkur ederim

A.Kadir Dilaver
28.07.06, 22:14
Hoşgeldiniz , geçmiş olsun

Oskay FURTUNA
28.07.06, 22:44
Selamlar öncelikle geçmiş orada şöyle bir durum var Otosan'da Yedek parça stoklarında kesinlikle parça vardır.Zaten yurt dışından bile gelse max yol süresi 1 hafta zaten buda aracınız sökülene kadar exper gelene kadar sürede temin edebilir.Volkan bey eğer aracı bıraktıysanız servisin elinde olmuyan parça numaralarını bana ö.m olarak atarsanız kartal ile görüşüp yardımcı olabiliriz burda sanırım servisin elinde aşırı bir kaporta tarafında yığılma var...

volkan aslan
28.07.06, 22:59
oskay bey, ve tum ilgilenen herkese tesekkur ederim. arac serviste su anda, exper gelip değişeceklerin tamamı tespit edilmiş durumda. ankara turotoda. ve sıkıntılı parca sadece yukarıda numarasını vermiş oldugum onarım paneli. yapılabilecekler konusunda bilgilendirebilirseniz sevinirim. ilginiz için cok tesekkur ederim..

Oskay FURTUNA
28.07.06, 23:06
Ok ben pazartesi bakıcam en kısa sürede bayiye yollamak için sizede haber vericem sadece bu parçamı eksik ?Şuan Kartal'da 16 adet var ben öncelikli olarak 1 tane Tur otoya yönlendirilicek fakat 29 adet tur otonun siparişi var 1 i acil girilmiş sanırım bu sizin için istenmiş.

Sabahattin GÜCİN
28.07.06, 23:14
Volkan Bey, geçmiş olsun. Allah büyüğünden saklasın. Oskay derdinizi halleder.

Oskay FURTUNA
28.07.06, 23:25
Volkan bey bayiye bugün 1 tane sabah 11:00 da o parçadan çıkış yapılmış sanırım sizin içindir.

volkan aslan
28.07.06, 23:43
çok guzel haberler verdiniz... bu arada siparis numaram 982534. bir anlam ifade ederse. sadece bu parca eksik dediler

Oskay FURTUNA
28.07.06, 23:48
Bu sipariş numarası beklemede gözüküyor ben ilgili arkadaşlara mail attım en kısa sürede bilgi vericem size.Sanırım yola çıkan aynı bayide bağkasının parçası.

Yavuz Poyraz
29.07.06, 01:56
geçmiş olsun volkan bey . Allah daha buyuklerini göstermesin!!!

Bora Lahna
29.07.06, 03:52
cok gecmıs olsun...

Halil Terzioğlu
29.07.06, 08:56
onla geçmiş olsun!!!!

Bahadır Altun
29.07.06, 09:16
Geçmiş olsun

Cem Temizsoylu
29.07.06, 09:52
Geçmiş olsun.

Cenk Köse
29.07.06, 10:27
Oskay bi de benle ilgilensen...

6M51-6C646-GA parça kodlu turbo yağ borusunu 4 şeref haftasıdır bekliyorum :(

Neyse bizim de dostlarımız var öğrendik suç otosandan değil, FORD Avrupa merkezinden kaynaklanıyor.

Bu boru için bir geri çağırma olabilir deniyor..

orkun özbay
29.07.06, 11:30
fiesta'nın önpaneli uzun zamandır piyasada bulunamayan bir parça.
karaborsası bile oluştu hatta :)
Ford'da ki sisteme göre parça stoğa geldiği zaman ilk önce acil siparişler sevk ediliyor.
Bunun içinde hemen bütün bayiler bu parçadan acil sipariş girip sevkiyat sırasına girmişlerdir.
stoğa gelen az adetteki parça da perşembe ve cuma günü bayilere dağıtılmış ve maalesef şu anda Otosan'ın stoğunda gözükmüyor.
1 adet te Tur oto^ya sevk olunmuş ama sizin için olan olup olmadığının bilemiyorum.
Tur oto'nun yedek parça kısmıyla görüşün, orda en son sevk olunan 25 bayiyi kolaylıkla görebilirler. o bayilerle iletişime geçip temin etmeye çalışabilirler.Muhtemelen fiyatının biraz üstünde bir bedel talep edeceklerdir. Kaskoda sorun olmıyacağını düşünüyorum.

orkun özbay
29.07.06, 11:33
cenk abi senin parça da hemen hemen aynı durumda.

Cenk Köse
29.07.06, 13:08
Biliyorum orkun sağol benim parçanın durumu daha kötü..Türkiye çapında şu an 1500 civarı sipariş var. Almanya mı ingiltere mi merkez neresi bilmiyorum sadece parası peşin ödenmek kaydıyla acil olarak gönderiyormuş. Bizimkiler parayı vermeye razı ama merkezin elinde parça olmadığından gönderemiyormuş. Bu hafta 1500 siparişe karşın sadece 65 adet göndermişler uçakla. Bayilere ortalama 2-3 tane düşüyormuş. Kaanlara da 3 tane düşmüş. Benim sipariş uzun süreli ve acil kayıtlı; sıranın bende olup olmadığın bilmiyorum . Kaanla da konuşmadım bu konuda , konuşmak da istemiyorum . Çağırırlarsa gideceğim.

volkan aslan
29.07.06, 13:44
bugun sabah servisi arayıp durumu sordum, sizin parca geldi 2-3 saatlik işi kaldı oglen teslim edebiliriz dediler. demek ki o gordugunuz tek kalem parca benimkisiymiş. arabayı aldım, turoto kaporta bolumundekiler ilgili davrandılar. gorebildigim kadarıyla her ufak ayrıntıyla ilgilenmisler ve arabayı aldıgım gunku gibi tertemiz yıkayıp teslim ettiler (servisler hakkında genelde aksine seyler yazıldıgı icin biraz tedirgindim ama ....)
ilgilenen, gecmiş olsun diyen ve yardımcı olmaya calısan herkese cok tesekkur ediyorum. allah kimsenin basına kücük-büyük kaza bela vermesin.
bu arada cenk bey parca konusunda darısı basınıza...insallah tez zamanda parca bulunur ve isleriniz hallolur.

Cenk Köse
29.07.06, 13:50
Teşekkürler size de geçmiş olsun :)

Oskay FURTUNA
29.07.06, 14:33
Sanırım sipariş numarası değişti :) umarım serviste en kısa zamanda aracınız çıkar.Cenk abi ptesi senin parçayada el atarız bir okus pokus yaparız

Cenk Köse
29.07.06, 15:04
Sağol Oskay gerek kalmadı ? "Üçün biri" banaymış :lol:

Aradılar boru, tampon altı bakalit (o da yoktu) ve bej renkli kauçuk paspas (o da yoktu) gelmiş.Pazartesi sabahtan gel "boruyu takalım" dediler. Gitmişken yakıt deposu keçesine de baktırıcam bazen ince bir akış oluyor. Fazla mazot genleşip mi akıyor, yoksa keçe mi kaçırıyor bakıcaz.

Bu cuma forumun şanslı Cuması galiba parça bekleyenlere parçalar geldi..

yalçın odel
31.07.06, 08:53
olay cok sacma aynı kazaı bende yapmıstım. park yerınde aracıma vurulmustu. gorunurde birşey yomuş gibi gözüksede onarım paneli deforme oldugunu söylediler ve onarım paneli ve kaput değişti süre 10 gün. bence seni sallıyorlar. ben aracı şahsuvaroglunda yaptırdım istanbul-maltepe

Gürkan Ergün
31.07.06, 10:30
Geçmiş olsun.Hepimize kazasız günler diliyorum.

Yalçın Yıldız
31.07.06, 11:05
Geçmiş olsun, allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir, sonrada buldururmuş. 3-5 hafta derken hemen hallolmuş işiniz.

Bu önden veya arkadan kaza yapınca ufak tefek demeyip iyi incelemek lazım ne oldu ne bitti acele etmemek lazım. Bana bir kere (toyota corolla varken) arkadan hafif çarptılar, indik baktık hiçbirşey yok görünüyor, mevkide sıkıntılı idi trafik yoğun. Rapor filan tutturmadan devam ettik. Eve geldim bagajı bir açtım, tak diye attı bagaj. Tampon esnemiş, boyalı tampon değildi o nedenle anlaşılmıyor, ama içeriyi göçürmüş biraz. En azından bagaj ve kaputu bir açıp bakmak lazım. Benim acemiliğimdi tabi ama diğer arkadaşlarında aklında bulunsun diye yazdım.

Erdin Erengul
31.07.06, 11:38
Volkan bey,
Öncelikle Geçmiş olsun,
Parça ile ilgili kimi zaman sıkıntı olsa da otosan elinden geldiğince bunu müşteriye hissettirmemeye çalışıyor. (Şu anda koşan araçlara ait yaklaşık 40.000 çeşit parça takip edilmekte.) Servislerle ilgili ön yargılı olmamalıyız değil mi? :wink:

volkan aslan
31.07.06, 19:38
erdin bey,
cok tesekkur ederim, umarım kimsenin basına gelmez.

tüm türkiye'ye parca yetistirmenin ne kadar sıkıntılı bir işlem oldugu konusunda goruslerinize katılmamak zor. ayrıca goturdugum servisteki ilgi ve arabama verilen hizmet gercekten tatmin ediciydi. bunlara diyecek yok. fakat sunu da biliyoruz ki ford otomotiv, turkiyenin en buyuk ikinci sanayi kurulusu, trafikte dunya kadar arac bulunuyor ford markalı.

parcanın ellerinde olmadığını, ne zaman gelecegini bilmediklerini belki 3 belki 5 haftayı bulabileceğini bana servisin hem kaporta ustası, hem yedek parca sorumlusunun kendisi soyledi. diger servisleri de arastırdım durum aynıydı. parça 5 gunde geldi, iş 6 gunde bitti,ellerine sağlık, ayrı mesele ama bir kuruluşa güven kazanmanın en iyi yolu doğru bilgilendirmeden gecer diye dusunuyorum. dusunmekten de öte doktor olduğum için meslek hayatımda bunu birebir uygulayıp görebiliyorum (doktorlar konusunda da benzer ve yer yer haklı önyargılar bulundugunun da farkındayım : ))) )

şimdi denilebilir ki adamlar siparişin ne zaman gönderileceğini nereden bilsinler? o da türkiyenin ikinci büyük sanayi kuruluşunun organizasyon kabiliyetine düşüyor bana kalırsa. tek bir parça için bu kadar beklenilebileceğini duydukatn sonra daha büyük arızalarda kim bilir başımıza neler gelecek diye düşünmeden edemiyor insan, ki cenk bey de parcayı 4 hafta beklediğini söylüyor. haksız mıyım?

Sabahattin GÜCİN
31.07.06, 20:18
Haklısınız, burada durumu sanırım belirleyen şey; parçaların tüketim hızları. Tüketim hızı düşük olan bir parça aniden yükselebilir. Bu da sizin tahminlerinizi alt üst edebilir. Ancak benim anladığım, belirlenmiş bir parça tedarik hızı var ve size servisten söylenenler bu hızın çok çok altında. 3-5 hafta çok uzun bir süre.

Oskay FURTUNA
01.08.06, 08:07
Aslında herşey Otosan'nın istediği ve yönettiği gibi olamıyor Otasan stok yapıyor ama direk müşteri siparişi Otosan'dan karşılanmaya çalışıyor buda direk Ankara için parça hazır olsa bile servisin eline ulaşması 2 gün sürer burada bayilerinde biraz elini taşın altına sokup analiz yapıp bazı parçlardan stok yapması gerekli.

İlker Kök
01.08.06, 08:35
bayilerinde biraz elini taşın altına sokup analiz yapıp bazı parçlardan stok yapması gerekli.
+1
Bayilerde maliyetlerini düşürmek için pek stok yapmıyorlar aslında Ford yedek parça konusunda diğer markalara göre iyi bir hizmet veriyor diye duymuştum.
Arkadaşlarımın biri marea için İtalya'dan diğeride Opel'i için Almanya'dan bir kaç ay parça beklemişlerdi.

Ayhan ÖZTÜRK
01.08.06, 09:12
doktor olduğum için meslek hayatımda bunu birebir uygulayıp görebiliyorum (doktorlar konusunda da benzer ve yer yer haklı önyargılar bulundugunun da farkındayım : ))) )

Volkan bey geçmiş olsun,
Haklısınız doktor olduğunuz için benzer durumlarla sık sık karşılaşıyorsunuzdur en azından çevrenizde görüyorsunuzdur.
Buradaki durum bazı doktorların, olaylara alışıklığından dolayı hastalara yeterli bilgi vermemesi veya ilgilenmemesi gibi algılanabilir. Doktor için çok sıradan hatta basit bir vakada, belki hayatında ilk defa, kendisine göre ciddi olarak, hatta hastaneye gitmek zorunda olacak kadar hasta olan birinin beklediği ilginin gösterilmemesi hastada hayal kırıklığı yaratabilir, ve bu kişiye göre bu doktor kötü bir doktordur.

Şimdi doktor olarak servis yedek parça sorumlusunu hasta olarak ta sizin arabayı görürsek sizde hasta yakını oluyorsunuz tabi bu arada :D
Sorumlu arkadaş, zaman kavramının sizin için olan önemini kavramamış ve size yeterli ilgiyi göstermemiş gibi görünüyor. Belki biraz vakit ayırsaydı elindeki sistemleri kullanarak size kesin bir tarihte verebilirdi.
aslında sistemimiz kötü değil ama oluyor böyle şeyler :wink: