Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaj Baskı Balata Değişimi
Bu cumartesi benim focusun debriyajı değiştirdik. Cem ve Umut'da geldiler sağolsunlar..
Fiyatları ve unutmamanız gerekenleri buraya yazıyorum.
Debriyaj-Baskı Balata : 135 YTL (Luk)
Bilya : 85 YTL
Şanzıman Katkısı : 7 YTL
Şanzıman Yağı : 10 YTL
Toplamda 300'e yakın bir fiyat çıkıyor, işçilik dahil...
Bu arada debriyajı değiştirmek biraz uzun zaman alıyor. En az yarım gün. Ve Akü'yü de rahat çalışmak için söküyorlar (gerçi çıkarmak gerekli mi bilmiyorum). Akü sökülünce de orjinal radyo'ya kod girmek gerekiyor. eğer yanınızda yoksa kös kös radyosuz dönersiniz.
Bir de otomatik cam kapama düzeneğide çalışmıyor akü sökülünce. onu da devamlı düğmeye basarak yeniden aktif hale getiriyorsunuz.
Araç 70 bin km'de idi bu arada..
Deniz Çalışkan
17.04.06, 17:52
Fiyat iyi geldi bana.
Benim aracın aynı seviyedeki bakım maliyeti bana 500-600 YTL gibi rakam.
Cemil Sürmegöz
17.04.06, 18:28
Çok değilmiş fiyatı. Yetkili serviste değişseydi oluşacak fiyatı tahmin edebiliyorum.
Okan Vural
17.04.06, 19:07
bu balata eski focus içindi değilmi?
birde yeni focus ile eski focusun baskı balata bilyası farklımı?
luk motorcraft dı galiba ben kutuda görmüştüme ski arabamada motorcraft luk lukas yazıordu.
bu işemi nerede yapptırdınız bizde gidebilirmiyiz?v
ve debriyaj baskı balata bilyayı nerden aldınız?
cevaplar için teşkkür ederim.
bu cevaplar için size çok teşekkür eden de olacaktır malum servisin değiştirmesi 800ytl yi buluor.
acab servis dışarda değiştirince garantiyi bozuormu
Serhat Şenyurt
17.04.06, 20:10
usta bizim tüm araçlara bakan usta.Aslında BMW servisi...Ama işçiliği filan çok sağlamdır.Parçaları uygun aldıktan sonra işçilik kısmı pek sorun olmaz.Ankara daki arkadaşlarıda bizim ustaya yönlendirebiliriz.Fiyat konusunda cok yardımcı olur...
Güle güle kullan İlker abi...
hayırlı olsun ilker abi,güle güle kullan, A- Z ye her araca bakar, serhatın dediği gibi, işçiliği çok iyidir
Mehmet Yetkin
17.04.06, 22:42
Luk, Motorcraft ve Lucas... üçü de farklı markalar.
Ömer Madazlıoğlu
17.04.06, 22:43
İlker abi güle güle kullan, fiyat bana da çok iyi gibi geldi
Cem Temizsoylu
18.04.06, 09:37
Garanti kapsamındaki araçlar servise gitmek zorundalar, mekanikle ilgili en ufak müdahale bile garantiyi bozar. Debriyaj zırt pırt bozulacak birşey değil ki zaten, normal kullanımda oldukça uzun ömürlü bir parça.
Halil Terzioğlu
18.04.06, 09:42
arkadaşlar motorcraft sadece kutu markasıdır yurt dışındaki ford hangi malı kullanmayı tercih ederse o çıkar içinden farklı zamanlarda farklı markalar cıkabilir içinden !!!!!!!!!!!
Cem Temizsoylu
18.04.06, 09:48
Doğru kutuda Motorcraft yazar, içindeki ürün her neyse o ürünü üreten firmalardan birinin ürünüdür.
bu balata eski focus içindi değilmi?
birde yeni focus ile eski focusun baskı balata bilyası farklımı?
bilmiyorum.. yalnız Cem'in dediği gibi anca 70bin'den sonra değişen bir parça. Gerçi bizim arkadaşların filoları focus'dan oluşuyor. İstisnasız hepsi 50 binden sonra debriyaj kaçırmaya başladı...
bu işemi nerede yapptırdınız bizde gidebilirmiyiz?v
Şaşmaz Sanayi. 35. Sok. Alpina Otomotiv. Hasan Usta var.. Diğerinin ismini unuttum. Umut ve Serhat'ın selamını söyleyin. Zaten tok gözlü ustalar...
ve debriyaj baskı balata bilyayı nerden aldınız?
2 sokak üstte Oto Ford diye bir yer var. Parçaları ordan aldım. Ama isterseniz bu işlemi yapmadan önce bir kaç yerden kendiniz fiyat alın. Parçaları alın, ustaya öyle gidin. Daha da ucuza çıkar...
acab servis dışarda değiştirince garantiyi bozuormu
Cem'de söylemiş.. Garanti kapsamındaki araca servis dışında asla müdahale ettirmeyin. Bir de arada bir servisler kampanyalar düzenleniyorlar. Onları da takip edin. Bazen fiyatlar düşebiliyor servislerde. En iyisi böyle bir işlem olmadan önce bir kaç yerden fiyat almak.
Herkese teşekkürler...
Cem Temizsoylu
18.04.06, 10:03
O ne yav renk yapmışsın, kırmızı kırmızı.
Halil Terzioğlu
18.04.06, 10:15
kullandığınız parça orjinalse ve ustanızda işi (civataları somunları iz bırakmadan söküp taktırın) biliyorsa hiç bir servis debriyajınızın değiştiğini anlamaz....
mod renklerini değiştirince senden özendim :))
hayırlı olsun ilker abi.güle güle kullan
Aydın BARAN
18.04.06, 16:38
mod renklerini değiştirince senden özendim :))
bazı isimler neden kırmızı oldu?
renkler değişti abi sadece başka bişey yok
Cem Temizsoylu
19.04.06, 10:00
Sıkıldım yav aynı renklerden, değiştirdim üye grubu renklerini.
Aydın BARAN
19.04.06, 13:12
Elmamız kızarmış :)
Burak Özkürkçü
27.07.08, 20:50
Abiler benim fiestanın debriyaj balatasının bitip bitmediğini nasıl anlayabilirm. Sanki viteslere geçerken bi sertleşme var gibi ama ben sürekli düşündüğüm içinde olabilir diye emin olamıyorum bana bi yol gösterirmisiniz..
Murat Elmasdağ
28.07.08, 08:59
Altan, arkadaş 2006 Nisan da yazmış :D
Altan Yarkın
28.07.08, 10:13
:) gecenin ikisinde mesaj okursam olacağı bu tabi, haklısın Murat,sildim benimkini :)
senol gunseren
02.09.09, 18:57
güncel fiyatları bilen var mı?
Nazmi ATAMAN
02.09.09, 19:02
Bizim Fiestanın değişti 600 milyon gibi bi fiyat çıkmış özel serviste orjinal ford parçaları.
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.