Orijinalini görmek için tıklayınız : Anahtar
Ümit Akman
12.04.06, 12:34
Selam arkadaşlar,
Adım Ümit AKMAN, Daha aranıza katılalı 10 gün kadar oldu, gerçi hergün forumlara giriyordum ama tanışma için malesef fırsatım olmamıştı,
2006 model bir ford fusion aldım,
Hobi olarak sık sık dalmaya gidiyorum,
yalnız gittiğim yerlerde sürekli anahtarı suya sokmamak için saklamak durumunda kalıyordum, fakat aracımda iki adet anahtar verdiler biri kumandalı, diğeri ise normal. Deniz suyunun suyunun anahtar üzerinde herhangi bir etkisi olurmu ? kapıların açılması veya arabanın çalışmasını etkilermi ?
Suya girip anahtar elimde dağ bayır gezmektense önce bir size danışayım dedim :lol:
Cem Temizsoylu
12.04.06, 13:34
Sudan yalıtırsan pek sorun olmaz herhalde.
Yalçın Yıldız
12.04.06, 13:51
Foruma hoşgeldiniz, arabanızda hayırlı olsun.
Deniz suyu uzun vadede metallere bile zarar verir (korozyon). Bence deniz suyuna yaklaştırmamalı, yalıtımdan emin olunmalı.
Benim 30m basınca dayanıklı Swatch saatim denize girince bozulmuştu. Temkinli olunmalı bence.
merhaba... aramıza hoşgeldiniz.
forum kuralları gereği mesaj atan arkadaşlarımızdan kullanıcı isimlerini isim soyisim olarak değiştirmelerini rica ediyoruz.
onayınızı takiben kullanıcı adınızı değiştireceğim..
Ümit Akman
12.04.06, 14:49
uzun vadede anahtarın metal kısmında oluşacak korozyonu sanırım halledebiliriz, ancak benim öğrenmek istediğim immo'ya zarar verirmi veya kapıları açmamazlık yapabilirmi ? anahtarın arka kısmında W1 yazıyor.
Cem Temizsoylu
12.04.06, 14:53
Suyla direkt temas ederse bence zarar verir, normal su bile bazen zarar veriyor, tuzlu su duman eder.
H.Cenk Bayrakçı
12.04.06, 14:56
Hoşgeldiniz,bence uzak tutun anahtarınızı tuzlu sudan kaldı ki sadece metal değil, immobilizer olayı da var.
Dalış giysisinin içine koyuyorsun sanırım. Su geçirmez dalış poşetleri var bu tür işler için cüzdan falan koymak için öyle bir şey işini görür... Kuru giysi kullan diyeceğim ama :) yazın biraz fazla abartı olur :)
Berkan ÖNEM
12.04.06, 19:09
Hoşgeldiniz, bence hiç riske girmeyin daha sağlıklı bir yol bulun..
Ömer Madazlıoğlu
12.04.06, 20:17
Hoşgeldiniz. Bence de riske girmeyin ama anahtarı illaki yanınıza almanız gerekiyorsa bence streç filmle sararak yalıtırsanız belki sudan etkilenmez. (bende 2003 transporter varken didim de birkaç kez böyle denemiştim bir sorun çıkmamıştı)
H.Cenk Bayrakçı
12.04.06, 21:51
Yav iyi güzel hoş da, ya kazara anahtar düşerse?
Mehmet Yetkin
12.04.06, 21:57
Tuzlu su + basınç. Anahtarınız (uzaktan kumadalı olan) %99 bozulur.
Halil Terzioğlu
12.04.06, 22:08
immobilizer dedimiz olay minik camdan ibaret onun etkilenceğini sanmıyorum(cok derine giripte cam patlarsa ona bişey diyemem) fakat uzaktan kumandanız çalışmaz .
Murat Elmasdağ
12.04.06, 22:40
Minik cam ne yaw? İmmo anahtarın içinde küçücük bir devre işte... Kumandasız olanı kullanabilirsiniz. Arabada makina yağı bulundurun. Sudan çıkınca anahtarı kurulayıp, sonra da hafif yağlayarak kontağa sokun. Bişeycikler olmaz.
Halil Terzioğlu
13.04.06, 00:58
murat bey muhteviyatını bilemiycem (sarı bi tel gibi bişey gözüküyo )ama devrenin dısı cam kaplı...
Sabahattin GÜCİN
13.04.06, 08:21
Eski 2000 model Focus HB aracımın normal UK'sız anahtarı ve alarmın uzaktan kumandası bir keresinde pantolonumla birlikte çamaşır makinasında yarım saat kadar yıkanmıştı. Makinayı durdurduk, anahtarı aldık. UK'yı söküp sildim ve kurumaya bıraktım. Anahtara bir şey yapma şansım yoktu. bir gün sonra önce alarmın UK'sını denedim. Çalıştı. Sonra anahtarı kontağa sokup denedim o da çalıştı. UK'sız anahtarı streç filmle güzelce sarıp sarmalarsanız, bir de küçük kilitli poşete koyarsanız, sanırım bir şey olamaz. Garanti veremem tabiki.
semih uzuner
13.04.06, 08:58
Su gecirmeyen çıtçıtlı naylon muşambalar var. onu dene bence :)
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.