PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : C-max tdci ghia yeni aldım. kullanım hakkında onerileriniz ?

Şahin Balkan
29.03.06, 01:52
Sevgili arkadaslar,

Bu foruma ilk mesajım. uyeligim de yeni C-max tdci ghia almamla eşzamanlı oldu.
Benim ilk ford marka arabam. oncekiler vectra ve clio idi. Ayrıca ilk de dizel arabam.

O yuzden teknik destege ihtiyacım var. sorularıma bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim

1) yeni tdci'nin rodaj süresi hangi km'ye kadar surer?

2) (motor ve diger aksamdan maksimum verimi almak icin) bu sure boyunca nasıl bir kullanım onerirsiniz?

3) yol bilgisayarı kontagı her actıgımda ortalama yakıt tuketimini gostersin istiyorum ( koldaki dugmeye her defasında dokunmaya gerek kalmadan) bunu nasıl saglarım?

4) cd calar icin FM1,FM2 ve cd konumu arasında geciş koldaki kumandadan yapma yolu var mı?

Benim aklıma gelen ilk sorular bunlar. Bunlara cevaplara ek oneriniz varsa onları da yazın lutfen.

Simdi de elestirilerim:
* Genel olarak memnunum arabadan. Ancak kapı ic plastikleri orta kol dayama plastikleri cok kalitesiz ve sert geldi. vectra dakileri arıyorum.
* yakıt depo kapagı cok basit kılıtleme mekanızmasına sahip.ceksen kopacak gibi.
* yol bilgisayar ekranı cok kucuk ve dar secenekli menuye sahip. Yeterince yer olmasına ragmen neden boyle yapılmıs. Anlık tuketimi gostermiyor. Bu ozellikte de vectrayı arıyorum.
* surucu kapı ustundeki gozluk yeri ya hic yapılmasaydı yada tum gozluk modellerine gore icine alabilecek sekilde yapılsaydı diyorum. icine dedenin metal cerceveli gozlugunu koyarsan kapagı yerıne oturur heralde.
* on koltuk yanlarındaki yerlere kapı kapalı iken ulasmak mumkun degil. dizayn hatası mı bana mı oyle geldi?

neyse cokuzattım kusura bakmayın

sevgilerle. simdiden tesekkurler gelecek cevaplara.

ilker met
29.03.06, 08:48
merhaba.. aramıza hoş geldiniz.. aracınız hayırlı olsun. sorunuza c-max fanatiklerimiz itina ile cevap verecektir.

ancak sizden ricam, genel olarak foruma mesaj atan üyelerimizden kullanıcı adlarını isim ve soyisim olarak değiştirmelerini rica ediyoruz. sizin de isim ve soyismi alabilirsek kullanici adinizi degistirecegiz..

tsk.ler

Cenk Köse
29.03.06, 10:43
Plastik kalitesi hariç hepsi genel şikayetler :
1) rodaj yok ilk 1500 km dikkatli kulanın diyorlar. fazla yüksek devire çıkmadan, sık sık devir ve vites değiştirmek öneriliyor ki araç alışsın.
2) sadece biraz dikkat: dizele alışmadığınız için gereksiz yüksek devir veya gereksiz düşük devir yapmayın bu süreçte 2000-3000 devir arası kullanmak yeterli.
3) mümkün değil
4)mümkün değil.

Plastik kalitesi hariç eleştirilerinize katılıyorum. Anlık tüketim yok herkes kızıyor ama ben memnunum olmamasından, gözlük kabı cidden çok küçük benim oakley girmiyor dediğiniz gibi harita gözlerine o gözlerden biraz büyük kağıt dışında bişey koymak pek mümkün değil.

naçizane önerim arabayı kaldırırken biraz dikkat. genelde dizel kullanmaya ilk başlayan düz yolda kaldırırken bile stop ettirebiliyor. moraliniz bozulmasın normal.

Umut Oğan
29.03.06, 10:49
4-) focuslarda oluyor, kanal değiştirme düğmesine basılı tutunca C-max de yok mu abi

Cenk Köse
29.03.06, 10:51
yani radyodan Cdye kumanda üzerinden mi geçiyorsun. benim bildiğim yok öyle birşey..

Umut Oğan
29.03.06, 10:53
evet abi aynen öyle

Cenk Köse
29.03.06, 10:55
akşam deneyeyim.

iyi yav.. forumun faydası 2 sene geçti hala araba ile ilgili yeni bişey öğreniyoruz :)

Cemil Sürmegöz
29.03.06, 11:25
Evet abi ortadaki düğmeye basılı tutunca değiştirebiliyorsun. Cd-Radyo olarak

Tolga ERDAL
29.03.06, 11:31
Ben C-Max'da kullanıyorum o özelliği (CD-Radyo seçiminin direksiyondaki koldan yapılması). Sanırım Mode tuşu idi (ortadaki yuvarlak tuş). Ona basılı tutulması gerekiyor.

29.03.06, 12:21
hayırlı olsun.ayrıca aramızada hoş geldiniz.arkadaşlar sorularınıza cevap yazmışlar zaten.benim söylemek istediğim ek olarak arabanın kullanım kılavuzunu baştan sona okumanız olacak.hem sorularınızın cevabını bulabilirsiniz hemde ek bilgilere sahip olabilirsiniz.

Ömer Madazlıoğlu
29.03.06, 13:19
Aracınız hayırlı olsun. Arkadaşların söylediklerine ek olarak ilk 500-750 km de ani fren yapmaktan ve ani kalkışlardan sakınırsanız lastiklerinizde iyi alışmış olur.

Şahin Balkan
29.03.06, 14:21
verdiginiz bilgiler icin hepinize tessekkurler arkadaslar