PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fusion ve Fiesta Kapı ve Koltuk Gürültüsü Çözüm Önerisi

H.Cenk Bayrakçı
17.03.06, 21:08
Malum kapı ve koltuk sesleri sorunu için dün gittiğim serviste (Güven kardeşler Isparta'da yapılan uygulamalar ve rsimleri şöyle...Koltuk kilidinin biri değiştirdi (2'li olan koltuk- mekanizması telli) arka kapılara 2 şer adet lastik takoz monte etti (matkapla delinerek), arka bagaj kilit mekanizmasını ayarladı. Ses büyük ölçüde azaldı, kasislerden ve çukurlardan geçerken yine duyuluyor az biraz ama, düz yolda giderken yok en azından...

Ömer Madazlıoğlu
17.03.06, 21:11
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler....

Cemil Sürmegöz
17.03.06, 21:48
Sağol abi faydası oldu. En azından servis gidince uğraşıyor, yardım etmeye çalışıyor.

Umut Oğan
17.03.06, 22:01
iyi uğraşmışlar gibi, peki bu sorun ne kadara çözüldü abi

H.Cenk Bayrakçı
17.03.06, 22:34
Garanti sürem dolmadığından, ücretsiz...

Cem Temizsoylu
18.03.06, 21:56
Eline sağlık Cenk. Neden matkapla deldiler yav, silikonla üzerinden yapıştırsalardı.

H.Cenk Bayrakçı
19.03.06, 19:04
Aslında lastik takozların, ön kapılarda takılabilmesi için delikleri var, arka kapılarda yok . Lastik takozlarda bir deliğe takılacak şekilde yapılmış,, mecburen deldiler.

Cemil Sürmegöz
19.03.06, 19:13
Cenk abi tümseklerden geçerken gıcırtı sesi geliyor mu peki kapı fitillerinden?

H.Cenk Bayrakçı
19.03.06, 19:16
Geliyordu....Çok azaldı şimdi. Kapı fitillerine WD 40 sıkacağım o da geçer...:)

Cemil Sürmegöz
19.03.06, 19:19
WD 40'la geçerse bende sıkayım, bi zararı olmasın?

Takozları da yaptırmaya giderim ben artık, bu ay bakıma gitmesi lazım zaten arabanın.

H.Cenk Bayrakçı
19.03.06, 19:22
Geçer, forumda bir arama yaptır istersen, çok bilgiye ulaşırsın.

Cemil Sürmegöz
19.03.06, 19:24
Tamamdır teşekkürler :)

Cem Temizsoylu
20.03.06, 10:08
WD40 sıkmayın fitillere, Wurth ün lastik fitilleri koruyucu spreyinden sıkın.

Erdem Aksoy
12.04.06, 23:58
Benim aracında sağ kapısından tıkırtılar gelmeye başladı ve 3 gün önce aracı aldığım yerdeki Güngören Bozkurt Ford a götürdüm koltukları eğip bişeylerin vidasını sıktılar, kapıları yağladılar yağına suyuna bakıp gönderdiler şimdilik ses yok ama ileride yine olabilir bakıma doğru yine olursa getirirsin dediler. İnşallah olmaz. Çok can sıkıcı.

Emre Pekcan
13.04.06, 00:30
Erdem selam
Tam olarak nereleri sıktılar gördünmü Veya öğrenebilirmisin servisten?
bizide bilgilendirirsen "sağ arkadan gelen ses mağdurlarını" da mutlu edersin. :twisted:

13.04.06, 10:07
cenk abi iyi olmuş.bahsettiğin sorununun bi ölçüde çözüldüğüne sevindim

Erdem Aksoy
13.04.06, 17:53
Erdem selam
Tam olarak nereleri sıktılar gördünmü Veya öğrenebilirmisin servisten?
bizide bilgilendirirsen "sağ arkadan gelen ses mağdurlarını" da mutlu edersin. :twisted:

Abi sıktılar ama sorun yine devam ediyor. 1-2 gün sonra tekrar götürücem. Benim burda bi arkadaş var 2005 fiestası olan onda da aynı sorun olmuş o diyo arka koltuğu yatırdığında orda vidalar varmış onların etrafna bant sarmışlar tam sıkışınca ses kesilmiş 1 yıldırda ses yok diyo. Tekrar servise götürdüğümde bende bakıcam ona göre bişey istiyeceğim.

Emre Pekcan
14.04.06, 11:58
Erdem bizide haberdar et olaydan artı arkadaşından o yerin tam olarak neresi olduğunu bi öğrenebilirmisin hatta fotoğraf da koyabilirsin.
Çıldıracaaaaz yoksa

Erdem Aksoy
14.04.06, 17:33
Erdem bizide haberdar et olaydan artı arkadaşından o yerin tam olarak neresi olduğunu bi öğrenebilirmisin hatta fotoğraf da koyabilirsin.
Çıldıracaaaaz yoksa

Önümüzdeki hafta götüremiycem ama ondan sonraki hafta büyük ihtimalle servise gidecem gelişme olursa yazarım.
Bu arada arkadaş araba ile işe geldiği bir gün çekeriz resimleri.

Erdem Aksoy
22.04.06, 11:22
Bügün arkadaşın arabayada baktım, yanlız makina yoktu resim çekemedik. Bant sardıkları yer arka koltukların geçtiği her iki taraftaki demirler. Bu arada baktım benim aracada o demirlere bant sarmışlar ama bi işe yaramıyor.
Yine bugün arka koltukları yatırdım ve araba ile 1-2 tur attım bozuk yolda yine ses yaptı yani ses koltuğun geçtiği aksamdan gelmiyor.

Servise tekrar gitmeden önce istedmeyi tamamen söküp bide öyle kullanıcam bakalım...

Erdem Aksoy
22.04.06, 11:26
Ha bu arada. Bu konu ile ilgili önceki bir topic te gördüğüm bir kaç yazıda havalar soğuduğunda kışın bu sesin kesildiği yazılmış. Ne hikmetse bende arabayı kışın aldım ses yoktu ve havalar ısındıktan sonra yanı 2,5 ay sonra falan Mart ortalarında ses ortaya çıkmıştı...

Emre Pekcan
22.04.06, 19:39
O kışın sesi kesilen benim araçtı işte Erdem, ben yazmıştım, ama ilk soğuklarda kesildikten sonra, 3-4 gün sonra yine başlamıştı.

Ömer Madazlıoğlu
22.04.06, 20:41
O kışın sesi kesilen benim araçtı işte Erdem, ben yazmıştım, ama ilk soğuklarda kesildikten sonra, 3-4 gün sonra yine başlamıştı.
Emre abi benim sesler kışın artıyor ya :shock: Acaba fiestalarda seslerin artma-azalma mevsimi arabanın üretim tarihine göre değişiyor mu :)

Emre Pekcan
23.04.06, 01:57
Valla anlamdım bende :D Kaynağı bi bulsam kökünü kurutacam.
Benim kışın artıp yazın azalanlar sadece ön göğüsteki plastik aksam sesleri, asıl konu sağ arkadan veya yandan gelen ses, işte kışın bi ara ilk soğuklarda kesilmişti, sonra soğuğa uyum sağlayıp senfoniye devam ediyor, mevsim dönüşlerinde bi garip oluyor fiesta, Cem in dediği gibi ruhu var arabanın valla :lol:

Cem Temizsoylu
23.04.06, 09:48
Tabii abi, hisli araçlar bu Fordlar.

Cemil Sürmegöz
23.04.06, 11:40
Emre abi bence arabaya ses sistemi yaptır, valla zevkini alınca tıkırtı gıcırtı falan duymazsın bile

H.Cenk Bayrakçı
23.04.06, 19:57
Erdem o koltuk gürültüleri için demire bant falan satmak hikaye... Ya koltuk kilitleri değişcek ya da koltuklar tam o demirlere takılı şekilde durmayacak, araya yumuşak bir malzeme koyulacak. maalesef bir tasarım hatası. Ama her arabada yapmıyor, o da var. maalesef bende de yapıyordu, kilitler değişince kesildi. Ama şimdi de arka emniyet kemerlerinden geliyor sesibağlantı veya iç noktalardan...:(

Okan Vural
24.04.06, 00:38
arkadaşlar bu fiesta yı 2003 de ilk çıktığından 2006 ya kadar kullandım benzinlisi dizeli hepsi.ve şu arka sağ kapıda sanki bişey ynuo gibi gelen sesi.uzmanlıkla ve üç mühendis ben ve iki arkadaşım sorunu bularak şu şekilde çözdük.

arka sağ kapıda kilidin vidalarının kapıya girdiği yerde vidayı tutan kapı içinde saç var zamnla o esneme yapıor.bunun giderilmei kilt ayarlarının ayarlanıp kapıyı çok sertleştirmek.ve bu ses oratdan gidior tek sorun kapı zor kapanıor.

fitillerden gelen ses ise ancak şu şekilde çözülür ya fitil içine boru gibi akvaryumlarda kulanılan boru çekilior zamanla bu fitilde çatlam yapıor ama seside kesior.

yada cebinizden para verip fiestalarda olmayan kaborat fitili taktıracaksınız.fiestalarda sadece kapı fitili var.

dier sesler ise bagaj kilidinden gelir bagajıda sertleştirecekler.ve bagajın ordaki kapakların kapandığı yerlere plastik cpnta benzeri plastikler yapıştırılacak.

arka koltuk kilitleri ise sağda ve solda iki tane siyah çengele takılıor buna bant felan fayda etmez ancak o kiltiler zamnla esnediği için o çengeller kilide göre yamultulup sertleştirilecek.

dier ise arka koltukta otutulan yerin sağına ve solunu iyice bastırın ve sllayın tık tık ses yapar işte koltuğu oturulan yeri kaldırdığızda onun altı dierk kabordat oraya yalıtım yapılacak elyaftan.

dier sesise yavaş gierken arka tekerden gelen tıkırı malesef elfreni teli sabitlenmedi için hafif düşüor ve buda teker esnedikçe ses yapıor zaman zamn yerine takılmalı.

dier ses ise motordan gelen tıkırtı bu tıkırtı motordan değil kaput fitilinin kabortaya temas ettiği yerde tıkırtı yapıor sert plastik.orası sökülüp çift taraflı bant ve yumşak enek platik yapıştırılıp kapatılırsa.

fiestada ki %60 seler kesilior ama asla ve asla tam kesemiorsunuz.özeklliklede hafif kumlu yolda çııttıları.

vallahi biz arbayı yeniden dizayn etmiştik yalıtım konusunda ve projelerde vardı.ama allaha şükür satıp kurtuldum..

şuan yeni focus var ondada çok nadir tıkırtı ve esneme var.
ama ford demek yol tutuşu ve performans ve sağlamlık demek.ama gülün dikenide var ve buda SESSSS.

Emre Pekcan
24.04.06, 01:10
Mehmet çok iyi yaaa şimdiye kadar nerelerdeydin :D
İyi anlatmışssın ama milyarlar verip sorunsuz ve sessiz olsun diye sıfır araba alacaz ve sonra bunlarla uğraşacaz????
Vay benim eski Fordum vay, 7 yaşındaydı ama hiçbiyerinden ses gelmezdi, 1,25 lik zetec motoru bu 1,4 den çok daha fazla zevk verirdi peeehhh. Kandık onun gidişine ve sessizliğine abiside iyidir dedik aldık, sattığımızın 2 katı da para bayıldık, sonuç; yukarıda senin yazdıklarınla uğraşda %60 ancak sesleri azalt :evil:
En kesin çözümü bence sen bulmuşsun : Sat kurtul........
Paylaşımın için teşekkürler

Ömer Madazlıoğlu
24.04.06, 20:25
Valla sabırla bu kadar uğraşmışsınız ama seslerin ancak %60 ı gideriliyor :D
Ben zaten alıştım artık ya seslere hatta bugün arkadaşımın A3 üyle gezdim arabadan ses gelmeyince yadırgadım valla :twisted:
Her neyse bilgileri paylaştığın için sağol Mehmet abi

Erdem Aksoy
24.04.06, 21:59
Erdem o koltuk gürültüleri için demire bant falan satmak hikaye... Ya koltuk kilitleri değişcek ya da koltuklar tam o demirlere takılı şekilde durmayacak, araya yumuşak bir malzeme koyulacak. maalesef bir tasarım hatası. Ama her arabada yapmıyor, o da var. maalesef bende de yapıyordu, kilitler değişince kesildi. Ama şimdi de arka emniyet kemerlerinden geliyor sesibağlantı veya iç noktalardan...:(

Bende onu diyecektim benim araçtan gelen seslerin koltukla alakası yok koltukları yatırıp gezdim ses yine vardı. bugün arabayı babam kullanırken arka koltukta sesi iyice dinledim. Sağ arka emniyet kemerinin girdiği o köşeden geliyor ses. Biraz o bölmeyi bastırdım sustu gibi. Müsait olsam servise götürünce bi tek oraya baktırıcam.

H.Cenk Bayrakçı
24.04.06, 22:06
Demek ki aynı noktalarda hata var...:(

Cemil Sürmegöz
24.04.06, 23:41
Emniyet kemerinin içinden gelen hafif bir zırıltı tüm Fordlarda var maalesef.

Erdem Aksoy
25.04.06, 22:53
Valla çalıştığım yerde 2 kişide yeni focus, 2 kişide de 2005 fiesta var ve hiçbirinde benim arabanın sağ arka emniyet kemeri içerisinden gelen tıkırtı sesi yok.

Okan Vural
26.04.06, 01:36
arkadaşlar arka sağdan gelen ses için üç olasılık var
1.arka sağ kapı kilt kısmından
2.arka sağ daki emniyet kemeri parçalrından
3.bagaj kapağından
4.koltuk kilidinden.
5.malesef bu kiltler bazen yapıor bazen yapmıor yağlamaylada alakası yok.

ama size bi kaç tavsiyem dah var bu wurtz kimyanın ürettiği ses önleğici yani esnemeyi artırıcı spreyler var bu fitillere sıkılınce fitiller bunu emior ve yaklaşık bi 6 ay ses yapma oranı azalıor.

birde yaz ayı geldiğinde yada kilima çalıştığında ön torpidodan ve havalandırma deliklerinden çıt çut ses gelicek bu esnerkende gelecek.
bunu kesmek imkansız çünkü buplastiğin kalitesiyle alakalı yani uzama katsayısı çok yüksek plastik kulanıldığı için plastik sıcaklıkla uzuyor bu mikron büyüklüğünde uzama gözle görmek imkansız ve bu da sürttükçe ses yapıor.bunu önemsemeyin.

bir ikinciside arbanın motor bölümünde hava yaptığında havayı almak için bi pompa var bi avuç büyüklüğünde sıkılmış avuç gici yada yumurta gibi onun girdği yerlerdede ses yapıor.onuda oraya çift taraflı bantla sabitleybilirsiniz.

birde ön cam değiştiriseniz bilginiz olsun cam kalorifer deliklerini kapatın cam tanecikleri torpido içine girerse bozuk yolda zil gibi ses yapar.

bazen lastikler değiştiriken sağ jant sola takılısa ses yine yapıor bunu çoğu lastikçi bilmez 1000km yada 2000km bişey olmaz der ama jantın alıştığı aksa farklı jant ytakılmamalı.tabi yeni jnt takılısa ses yapmaz.

bagajdada boşta birşey bırakmamak lazım arab zinciri gibi buda acayi ses yapar.

Yalçın Yıldız
26.04.06, 09:41
Valla Fusion'da düşük hızlarda kabin gürültüsü (Dizel'de), yüksek hızlarda rüzgar sesi o kadar baskın ki ben başka ses mes duymuyorum. :-)

Erdem Aksoy
09.05.06, 20:24
Bende ki ses problemi şimdilik düzeldi.

Koltuklardan falan olduğunu düşünmüştüm başta ama sesi takip ederek ve koltukları yatırarak aracı kullanarak sesin emniyet kemerinin girdiği bölümden geldiğini anladım ve dün o bölmeyi iyice bastırdım hatta biraz yumruklayarak yerine tam oturmasını sağladım. 2 gündür ses yok hatta bizim orda yol çalışması olduğu için çok bozuk yolda bile uzun süre kullandım hiç ses gelmedi. Ben ses tekrar yaparsa servise götürüp o kabinin vidalarını iyice sıkılaştırıcağım.

Emre Pekcan
09.05.06, 22:07
Hadi geçmiş olsun darısı başımıza :D

Erdem Aksoy
19.05.06, 14:26
10 gün oldu hala ses yok çok şükür.

EROL NEZİROĞLU
08.08.06, 14:34
komple emniyet kemerlerini sökün hiç ses kalmıyor ben yaptım. Ses kesildi tamamen :)

Görkem Güner
08.08.06, 15:22
komple emniyet kemerlerini sökün hiç ses kalmıyor ben yaptım. Ses kesildi tamamen :)

Herhangi bir kazada ön camdan çıkarken hatırlarsınız bu yazdıklarınızı :?

A.Kadir Dilaver
08.08.06, 15:55
Bende yolcu airbag'inde çıt çıt çıt sesi geliyor. Serviste baktılar ne yaptılarsa kesilmişti. Sonra yeniden hortladı. Ama artık hiç duymuyorum. Nedeeeen !!!
Çünkü sol arka kapıdan plastik gıçırtısı geliyor şimdilerde onu dinliyorum. :)

Yalçın Yıldız
08.08.06, 17:00
Bende de aynı airbag'ten bir ses geliyor, ama ben çıt çıt çıt diye değilde, içeride birşey gevşemiş(bir somun gibi) gibi tıkırdıyor şeklinde tanımlayabiliyorum. Airbag olduğu için biraz kıllandım ama onun içinde servise gidemedim.

özgüç karataş
06.06.07, 02:00
abi benim koltuk mekanizması kidi bozukda,servis ne kadara değişti,hazır yer bulmuşken geri giderken sadece arkada beyaz ışık yanıyo diğer marka araçlarda iki tane sizce normal mi?

Halil Terzioğlu
06.06.07, 02:09
mesaj tarihlerine lütfen dikkat edelim..koltuk mekanizması kidi dediğiniz parça nedir geri vites te 1 adet lamba yanması normal..

özgüç karataş
06.06.07, 02:14
yanlış yazmışım kilidi olacak

özgür özdemir
14.12.07, 21:10
Tüh ya bende ıspartaya servıse gecen gun goturdum ama ses konusu hıc aklıma gelmedi. virajlarda sanki bagajın kapağı oynuyormuş gibi ses geliyor.Sizinkilerdemi öyleydi?

Hakan Alkis
14.12.07, 21:24
Özgür Bey profilizden doğum tarihi ve şehir bilgilerinizi güncelleyebilir misiniz?

Uğur Bekçibaşı
11.02.08, 08:37
ama size bi kaç tavsiyem dah var bu wurtz kimyanın ürettiği ses önleğici yani esnemeyi artırıcı spreyler var bu fitillere sıkılınce fitiller bunu emior ve yaklaşık bi 6 ay ses yapma oranı azalıor.

Geçen servise gittiğimde benimde şikayetim arka sol kapıdan gelen ses idi. Kilidi yağlayıp, filtrelere sprey sıkmışlar. Madem sesi geçiricek bi tanede ben alıyım dedim. Verdikleri Berner marka silikon sprey. Lazım olduğunda kullanacağım bakalım. Birde soru; bu sprey ön göğüs için kullanılır mı? Asıl kesilmeyen ses ordan geliyor. Heleki benim gibi İzmitte Seka park yolunu kullanıyorsanız yandınız :(

Hakan Güler
18.09.08, 18:10
Fitil gibi plastik yüzeylerde WD40 kullanmayın bence, zarar verebilir...

guraymertbalaban
29.06.09, 16:41
merhaba,

aranıza 2006 fiesta dizel kullanıcısı olarka katılmış bulunmaktadıy, arabamı alalı yaklaşık 1,5 ay oldu oldukça keyifli kullanımı var ama ben de kapı ve koltuk gıcırtılarından şikayetçiyim, tavsiyeleriniz nedir?

Fuat AYDIN
29.06.09, 22:00
Foruma hoşgeldiniz trim seslerini bu konuda yazdığı gibi azaltmak mümkün ama tamamıyla ortadan kaldırmak biraz zor o yüzden isterseniz bu konu içersinde yazılan uygulamaları deneyin sonra lokal olarak sorunlu olan yani sesi kesemediğiniz kısmı tarif ederseniz tecrübelerimizle size yardım edebiliriz...

Hüseyin Sönmez
08.08.10, 03:48
merhaba,
Fusion aracıma bagaj ara kapağında tespit ettiğim ses için yaptığım çözümü aşağıdaki resimlerde gösterdim,
oldukça işe yaradı, kapağın kendi takozları orta kısmı sıkıştırmıyor bu da ses yapıyordu bilhassa kapağı araca bağlayan pimleri sarsıntıda hareket ederek ses yapıyordu çare olarak kapağı biraz daha sıkıştırmak gerekti.

6128612761266125
6124

http://www.fordum.net/images/misc/pencil.png

Hüseyin Sönmez
08.08.10, 03:49
6132613161306129

Deniz Çalışkan
08.08.10, 20:39
İyi uygulama.