Orijinalini görmek için tıklayınız : Mehmet in Bi-xenon farları
Cem Temizsoylu
18.05.05, 21:22
Bugün Serhat la farlar üzerinde bayağı uğraştık, planladığım gibi giderse haftaya fuara gitmeden Serhat ın arabaya yetiştireceğiz.
Bu mercekler bendekilere nazaran daha kompakt yapıda, yükseklik ve ayar imkanı mümkün olabilecek gibi duruyor şimdilik, farın arka tarafı uçacak yalnız. Bakalım ilk çalışmalar çok güzel olacağını gösteriyor. Şimdiden güle güle kullan Mehmet.
Sırada Sacid var.
Sacid Sarıkaya
18.05.05, 21:49
evet evet evet :)
kolay gelsin
Mehmet Yetkin
18.05.05, 21:55
Valla Cem zaten bu işi ancak sen yaparsın...
Serhat Şenyurt
19.05.05, 18:11
Cem abi farlar gercekten güzel olacak.Fişleride halledersek değmeyin keyfimize.Mehmet abi ben bi test edeyim eğer güzel aydınlatmazsa boşver takma sen :twisted:
Serhat Şenyurt
19.05.05, 18:14
Cem abi sektöre girecez mi ne dersin?
Şu da bi gerçek her deneme bir oncekine göre daha başarılı !
Bu hep boyle gider
Cem Temizsoylu
19.05.05, 19:55
Acayip oluyor gibi, mercek 1-2 ufak yerden dokunuyor, merceği işaretliyorum, onları kestiririz haftasonu. Kapakları koyunca orjinal gibi duruyor. Mercek boyutlarının küçük olması iyi oldu.
Serhat Şenyurt
19.05.05, 20:35
hadi ya nası deyiyo abi o kadar da geniş kestirdik.Neyse abi hafta sonu siz halledersiniz artık.Ben bugun itibariye eve kapanmış durumdayım maalesef :cry:
Benim angel lar gelsin onlarıda yapacaz abi taktım kafaya valla
Cem Temizsoylu
19.05.05, 20:38
Farın arka tarafına değiyor, mühim değil halledilir onlar. İyi çalış sınavlara.
Serhat Şenyurt
19.05.05, 20:44
İşçilik 1. sınıf oluyohttp://fool.exler.ru/sm/appl.gif
Cem Temizsoylu
19.05.05, 20:50
Yok yav o kadar değil, benimkinden daha iyi yalnız.
Cem Temizsoylu
22.05.05, 15:53
Serhat, farları unut, bir tanesi elimde kaldı bugün, 1 metreden yere çakıldı, reflektörü kırdım.
Mercekler normalde sığıyor gibi görünüyor, ancak camı kapatınca işler değişti, o zaman sığmıyor. Bendeki gibi reflektörü komple boşaltıp yapmak lazım. Merceğin altında düz bir yüzey olmadığı için o şekilde yapmakta çok zor, özel bir çerçeve yaptırıp öyle çalışmak lazım üzerinde.
hadi abi ya, neyse geçmiş olsun, önce mehmet abi ye ,sonrada serhata
Serhat Şenyurt
22.05.05, 15:58
bizde şans yok ki zaten...
Can sağlığı olsun.Mehmet abi sana da gecmiş olsun
Cem Temizsoylu
22.05.05, 16:01
Geçmiş oldu hakikaten. Mercek sağlammış ama, kafa üstü düştü birşey olmadı.
Cem Temizsoylu
22.05.05, 16:02
En güzeli mercekli angellara yapmak bu sistemi, nasılsa mercek var.
Cem Temizsoylu
23.05.05, 12:03
Perşembe gününe kadar yetiştireceğim muhtemelen, Çarşamba günü belli olur durum.
Sacid Sarıkaya
23.05.05, 13:46
ikizler burcu musun birader? yattı mı yetişiyor mu? :P :)
Cem Temizsoylu
23.05.05, 19:49
Sana ne? Sen FK ları al da, onları nasıl maymun ediyorum bak gör.
Serhat Şenyurt
23.05.05, 22:13
abi bende anlamadım şimdi farlar oluyo mu olmuyo mu?
Ümitlendim yine
Sacid Sarıkaya
24.05.05, 11:03
hhehe du bakalım hele bi alalım önce maymun etmesi kolay
ahhahha ya serhat sen hiç umitlenme zor bu iş zor
Cem Temizsoylu
24.05.05, 11:15
Sacid, hiç gözüme görünme.
Sacid Sarıkaya
24.05.05, 11:38
şaka yapıyorum yaw :) :P
Mehmet Yetkin
25.05.05, 00:45
Neler oluyor?? Yüklenmesenize adama !! Destek olacağınıza köstek oluyorsunuz.
Sacid Sarıkaya
25.05.05, 11:51
kalıbımız yetmez kostek olmaya :P
Serhat Şenyurt
28.05.05, 12:20
farlar gerçekten süper olmuş.Eline sağlık Cem abi.O kadar orjinal duruyo ki.Fuarda arabanın yanında duruyodum.Aracın bnm oldugunu belli etmeden tabi :?
İki adam geldi bende konusmalarına kulak misafiri oldum:
Adam1: Olm bu modellerde xenon varmıydı lan.Ya da xenon değil mi bunlar?
Adam2:Var olm orjinal far bu.Bu araba da zaten yeni model.Yeniler de boyle cıkıyo.Orjinal farı yani bu
Adam1:Haaaaaa.
SERHAT(içinden):Ha........tir
H.Cenk Bayrakçı
28.05.05, 13:58
:) :lol: :lol:
heh heh he...
Memleketimiz böyledir işte..Yurdum insanı ilgili olduğu konularda çok acaip bilgililidir?
Cem Temizsoylu
28.05.05, 20:05
Valla sevindim, şaşı baksa da orjinal sanılıyor o zaman. Seri üretime mi geçsek yoksa? Yıldız hurdacılarda hem ampül hem de balast+mercek dolu var.
Cem Temizsoylu
04.12.05, 12:51
Oooo kaç ay olmuş yav. Bazı forumlarda benim adımı verip konuşan vatandaşlara cevaben yazıyorum. Makyajlı kasa Focus farı ile yapılan mercek uygulamasında merceğin fara sığması için reflektör komple kesilmek zorunda, bu durumda motorlu yükseklik ayarı çalışmıyor. Manuel olarak ayar yapma imkanı sağlayan ve reflektörü taşıyan plastik vidalar da, reflektöre mercek monte edilirse oluşan ekstra ağırlığı taşıyamaz ve kırılır, bunun sonucunda Marsı da aydınlatırsınız Jüpiteri de, başına gelen bilir. Makyajsız Focus farına mercek oturtarak xenon uygulaması yapılabilir, bi-xenon da aynı şekilde, ancak farlar yanmıyorken selektör sorunu yaşarsınız, bunun da farklı şekilde atraksiyonlarla çözüm yöntemleri var ancak ne derece sağlıklı olduğu tartışılır. Benim yükseklik ayarından yana bir sıkıntım yok, arabanın öne veya arkaya yatma gibi bir durumu olmadığı için sorun olmuyor, arabayı bilenler ne demek istediğimi anlamışlardır.
Mehmet le beraber onun farlarını da aynı benimkiler gibi yapıyoruz. Farkı içi siyah olacak. Bu yaptığımız far uygulamalarının amacı hiçbir zaman en iyisi bu olmalı olmadı. Mercekten dolayı aydınlatma verimliliği gayet iyi, uygun ayarları yapılınca sorunsuz kullanılıyor, sadece bunu yaptık biz. En iyi her zaman orjinaldir, bu tip uygulamaları kim yaparsa yapsın hiçbir zaman üzerinde sayısız ARGE çalışmasının yapıldığı orjinal farın verimliliğini ve kullanışlılığını yakalayamaz.
Diğer forumlarda benim adımı kullanmayın lütfen. Ciddi anlamda rahatsız oluyorum bundan.
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.