Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Focus 1.8 dizel
Celal Soylu
10.02.06, 17:24
Avrupa'da 1.8 motorlu 115 bg. dizel focus yeni 1.6 motorlu 16 valf dizelden daha çok satıyormuş diye duydum. Acaba neden talep var 1.8 115 bg. 1.6 109 bg???
1.8 115 lik dizel euroIV normunda, 1.6 109 ise Euro 3 ..Avrupada hem halk duyarlı hem devletler genelde az vergi alıyor euroIVlerden..
1.6 nın 90 lığı da euroIV ..o das tutuluyor..
1.6 109luğun yakında filtresiz 99 hp ile değiştirileceği söyleniyor..
O yüzden Smax ve mondeo g,ibi arabalarda düşünülmüyor 1.6 dizel..
Gerçi bizim gibi 3. dünya ülkeleri gibi yapılabilir tabii ki :(
ayrıca 1.8 in performansı da daha iyi, oralarda 1.6 1.8 arası vergi farkı uçurum olmadığı için 1,8 alıyorlar...
Celal Soylu
10.02.06, 21:32
Selam
Boyle bir bilgi var cevaplarsaniz sevinirim...
Türkiye'de satılan 1,6 109 HP TDCi motorlar Euro 4 normundadır ayrıca hepsinde DPF (Diesel Particulate Filter - Dizel Partikülür Filtresi) vardır. 1,8 TDCi'ler de Euro 4 normundadır ancak partikülür filtresi yoktur. 1,6 dizelin emisyon değerleri daha düşüktür.
1.6 Duratorq TDCi Diesel (109 PS) --- Stage IV + DPF --- CO2 emissions: 127 g/km
1.8 Duratorq TDCi Diesel (115 PS) --- Stage IV --- CO2 emissions: 140 g/km
KAYNAK : http://www2.fordconnection.com/fordconnection/multimedia/gbr_en/001/yym/gbr_en001yymfuelspc.htm
Şu an satılan 1.6 dizelin 109 hp liğinin standardı euro3 tür. Eğer DPFli olursa euroIV olmaktadır (mesela ingiltere ve almanyada 109luğu euro3 veya DPFli euroIV olarak satıyorlar). Ancak türkiyeye hiç bir şekilde filtreli gelmiyor ..İlk başta ben de filtreli ve euroIV sanmış ve sevinmiştim hem Kaan burada kesin öyle olmadığını söyledi. Hem de yurtdışı forumlarda VIN açılımından DPF siz olduğu bilgisini aldım. Yeni focusu bilmiyorum ancak Cmaxler kesin filtresiz ve euro3..
Zaten bir dönem 1.6 ve 2.0 dizellere DPF sağlayan tedarikçi ile bir sorun çıktı ve bir dönem araba çıkmadı. Zaten 1.8 dizelleri Cmaxte o zaman devreye soktular..
DPFsiz euroIV olması daha iyi, ekstra filtre takılabilir ve emisyon daha da düşürelebilir...
Celal Soylu
10.02.06, 22:33
Cok tesekkurler kafam karisti bir an icin bu bilgi cok iyi oldu...
Celal arabanın yolcu kapısını açarsan; b sütununun dibinde bir plaka olması lazım...Ona bak ... Plakada sol tarafta 8 adet ufak kutucuk mevcut. En üstteki genelde boş olur. Bu kutucukların en alttakinde yazan karakter arabanın emisyonunu gösterir. Sağ tarafta geniş satırlarda şasi no falan yazar. Onlar değil soldaki küçük kutucukların en alttaki......
K > euro V
S > euroIII
V > euro IV + DPF
7 > Stage IV (filtresiz) demektir...
Herhangi bir 1.6 tdci focus sahibi bakıp yazarsa bizden öğrenmiş oluruz. Cmaxler kesin euroIII, focuslarda fark olacağını sanmıyorum..Dizel focus sahipleri bakıp yazabilir mi acaba buraya..
Avrupada Euro3 emisyonlu sıfır araç satışı bu yıl başından sonra yasaklandı. 1.6 TDCi 109 hp olan motor normalde Euro3 normunda fakat bunu avrupada satılan modellerde DPF takarak Euro4'e çekiyorlar. Tabiki bu maliyeti arttırıyor. Ülkemizde böyle bir zorunluluk olmadığından bizim araçlar DPF takılmadan getiriyorlar. Aynı motorun 90 hp olanı DPF'siz Euro4'ü sağlıyor. Yeni olan 1.8 ve 2.0lt TDCi motorlarda Euro4 o yüzden yeni modellerde bunlar kullanılacak. Yani bizim 109hp 1.6TDCi yeni modellerde büyük ihtimal kullanılmayacak. Bu arada bizdede yıl sonunda normal motorin kalkıyor sadece eurodiesel olacakmış??? :)
Halil Murat Esen
20.02.06, 20:53
Celal arabanın yolcu kapısını açarsan; b sütununun dibinde bir plaka olması lazım...Ona bak ... Plakada sol tarafta 8 adet ufak kutucuk mevcut. En üstteki genelde boş olur. Bu kutucukların en alttakinde yazan karakter arabanın emisyonunu gösterir. Sağ tarafta geniş satırlarda şasi no falan yazar. Onlar değil soldaki küçük kutucukların en alttaki......
K > euro V
S > euroIII
V > euro IV + DPF
7 > Stage IV (filtresiz) demektir...
Herhangi bir 1.6 tdci focus sahibi bakıp yazarsa bizden öğrenmiş oluruz. Cmaxler kesin euroIII, focuslarda fark olacağını sanmıyorum..Dizel focus sahipleri bakıp yazabilir mi acaba buraya..
B sütununda, S yazıyor.
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.