PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel ve sabah çalışmama

Görkem Güner
25.12.05, 09:17
Herkese selam,
3 gün önce toyota corolla d4d hb dizel araç aldım.Bu sabah saat 08.30 gibi arabaya bindim kontağı 2 ye getirip ışıkların sönmesini bekledim ve sonra kontağı çevirdim ama araç çalışmadı.Bunu neredeyse 10 dk aralıklarla denedim.Aracı bayağı uğraşlar sonucu ancak çalıştırabildim.Dış sıcaklık -6 gözüküyordu.Depoda opet ultra euro dizel var.Bu sorunu yaşayan başka dizel kullanıcısı arkadaşlar varmı acaba ? merak ettim.İlk dizel arabam olduğu için bu olay canımı sıktı.

Not:Çankayanın en tepesinde oturmanında buna etkisi var sanırım.Burası normalden 2-3 derece daha soğuk olmuştur her zaman.

Cem Temizsoylu
25.12.05, 09:49
Gece -15 civarı olmuştur orası. Gene de rahat çalışması lazımdı.

Cenk Köse
25.12.05, 09:51
ııhhh....

Cmax 2 kıştır en ufak bir çaılşmama veya nazlanarak çalışma göstermedi..

büyük ihtimalle kar yığını eksozu kapatmıştır ondan çalışmamıştır. Binerken eksozun kapanmamış olmasını kontrol edin. Yoksa mükemmel sorunsuz toyota hata yapmaz ;)

Cem Temizsoylu
25.12.05, 09:56
Ankara da kar yağmıyor kaç gündür. Bu yeni gelen araçların problemi olabilir, yazılım uyumsuzluğu vs.. Yakıtı başka bir yerden alıp dene bir de.

Cenk Köse
25.12.05, 10:02
nasıl ankarada kar yok...ben dün istanbulda mahsur kaldım ankarada kar yok ha !!!

araba -6 gösteriyorsa, gece -15 e gitmiş olamaz yav. olsun olsun 10 olsun ... opet ultrası -30-40 a kadar donmuyor bildiğim kadarıyla..

Cem Temizsoylu
25.12.05, 10:09
Ankara böyle 2 senedir, geçen sene 2 defa yağdı galiba. Çankaya -15 civarı olmuştur gece. Görkem de şansız yav araba konusunda, en problemsiz arabada bile sorun yaşıyor.
Patates dizel.

Cenk Köse
25.12.05, 10:12
imaj herşeydir abicim bir marka ne kadar çok satarsa sorunlar da o kadar artar. 10000 tane satan arabada 10 tane sorun çıksa duyulur.

Bakalım servis ne diycek. Toyota genelde çok iyi gerekirse arabayı alır müşteriyi üzmez. Bizim avrupalılar önce inkar eder sonra suçu başkalarına atar...

Görkem Güner
25.12.05, 10:40
Yakıt donmuş olsa hiç çalışmazdı araba.Araba çok yeni olduğundan yaptı diye düşünüyorum açıkçası.Servise soracam yarın.

Emre Pekcan
25.12.05, 12:15
Görkem hayırdır, geçmiş olsun, problemi çözünce benide haberdar et, üzüldüm bak şimdi, olm nedir bizim bu çektiğimiz yav :evil:
Kia Rio alacam bak en sonunda

Görkem Güner
25.12.05, 12:37
Anlaşılan forddan sora toyota servisiylede bayağı yüz göz olacak.Gerçi bana uzaklığı 500 metre servisin.Ama genede can sıkıcı bu olay.

Yalçın Yıldız
25.12.05, 12:51
Geçmiş olsun Görkem, ben pek duymadım dizellerde çalışmama problemi. Bir arkadaşın peugeot 206'sı bir ara çalışmamıştı ama mazot donmuş onda. ısıtma lambası çalışıyormuydu acaba? bütün ışıklar söndüğüne göre çalışmıyordu herhalde.

Emre Pekcan
25.12.05, 12:59
Görkem, geçen senin arabaya baktığımızda hatırlarsan ısıtma lambası yanmıyordu ve sen" çok soğuklarda yanacağını söylediler" demiştin. Benim kafam pek yatmamıştı, çünkü yazın bile (206 hdi lerde) buji ısıtma lambası yanıyordu, bu durumda senin ısıtma da bi problem olmasın?
Bu arada kapı veya plakalık işi ne oldu?

Görkem Güner
25.12.05, 13:39
O lamba yanıp sönüyor.Sabah daha uzun yanık kalıp sönüyordu onu farkettim.Biraz önce indim çalıştırdım motoru ışık hemen yanıp söndü.Sanırım bir daha opetten yakıt almayacağım.Tabi arabayı yarın servise bırakacağım ,ı kontrol etsinler önce bi.Kapıyıda yarın halledecekler.İçerde kablo oynuyor dediler.
Ne bahtsız adammışım ben ya.

Cem Temizsoylu
25.12.05, 13:51
Moralini bozma yav. Toyota servisleri düzeltir sorunları. Herkesin başına gelebilir bu tür olaylar.

Görkem Güner
25.12.05, 21:59
Moralim düzelceğine giderek bozulmaya başladı açıkçası......
Arabayı aldıktan sonre depoyu fullettim.
95 ytl ye 43 lt ultra euro dizel aldım.
Arabayı teslim aldığımda 7 km deydi.Şu an 150 de ve nerdeyse yarım depoya indi ibre.Sinirimden kuduracam bu gidişle.Yarın servise bırakıyorum arabayı ne halt edeceklerse etsinler.Daha 4. gününde böyle oldu lanet :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

H.Cenk Bayrakçı
25.12.05, 22:06
İlk depo çok yakar, dizel benzinli farketmez.

Görkem Güner
25.12.05, 22:27
Kolpa fiestam bile yarım depoyla 150 km eşşekliği yapmamıştı yahu yapmayın etmeyin.Aynı araba ile yarım depo 400 km yapıyor millet.

Emre Pekcan
26.12.05, 01:37
KİA RİO demiştim bensana :)

Aydın BARAN
26.12.05, 08:21
Selam,
Sabah arabaya bindin, hava soığuk, kontağı çevirdin ısıtla lambası geç sönüyor,kontağı çevirme,kapatıp tekrar aç.Bu işlemi birkaç kez yap.Işığın daha erken söndüğünü göreceksin.Sonra çalıştır, rahat çalışacaktır.
Bizde arkadaşın arabayı cuma akşamı aldık.(corolla d4d) 100 liralık shell euro dizel mazotla doldurduk, dün akşam baktık 150 km. de idi, yakıt göstergesine bakamadım sağ tarafta olduğum için.Fakat çok sessiz alet, benzinliden sessiz nerdeyse..
Bu arada ısıtma lambası söndükten sonra 10sn. içinde marşa basmazsan,kapatıp açman gerek tekrar...

26.12.05, 08:56
imaj herşeydir abicim Toyota genelde çok iyi gerekirse arabayı alır müşteriyi üzmez. Bizim avrupalılar önce inkar eder sonra suçu başkalarına atar...

+ 1000

Benim c-max'te en soguk havada bile hiç çalışmama problemi yapmadı.(Ankara,Haymana -10)

Görkem Güner
26.12.05, 10:15
Selam,
Sabah arabaya bindin, hava soığuk, kontağı çevirdin ısıtla lambası geç sönüyor,kontağı çevirme,kapatıp tekrar aç.Bu işlemi birkaç kez yap.Işığın daha erken söndüğünü göreceksin.Sonra çalıştır, rahat çalışacaktır.
Bizde arkadaşın arabayı cuma akşamı aldık.(corolla d4d) 100 liralık shell euro dizel mazotla doldurduk, dün akşam baktık 150 km. de idi, yakıt göstergesine bakamadım sağ tarafta olduğum için.Fakat çok sessiz alet, benzinliden sessiz nerdeyse..
Bu arada ısıtma lambası söndükten sonra 10sn. içinde marşa basmazsan,kapatıp açman gerek tekrar...

Bilgiler için çok teşekkürler,arabayı biraz önce servise verdim.Adamların melek gibi davranmasına rağmen biraz sert çıktım sinir birikmişti çünki(Bu sabahta 2. denememde çalıştı araba).

Neyse kötü olayları bir yana bırakırsak araba hakkındaki izlenimlerimi yazayım.

Araba çok oturaklı.1400 motorun bu kasayı böyle götürdüğüne inanası gelmiyor insanın.Direksiyon Fiestadan sonra pamuk gibi,park etme ve parktan çıkmak çok daha kolay ve rahat.Hızlandıkça direksiyon sertleşiyor.Yanlız birşey dikkatimi çekti ani hızlanmalardada direksiyon aniden sertleşiyor.İlk başta çok yadırgadım fakat alışınca da bunun daha güvenli olduğunu anlıyor insan.
Arabanın yol tutuşu çok güzel.Özellikle virajlarda ben güvenli bir arabayım diyor.Sağa sola savrulma hiç yok.Fiestada bayağı yana yatardım virajlarda.

İlk hızlanma(fiestaya göre) güzel ara hızlanmalar ise nasıl söyleyeyim "akıyor".Şu an fazla abanmak istemiyorum ama gaza biraz sert basınca koltuğa yapışma olayını hissediyorsunuz.Özellikle devri 2000 de tutarken gaza bir anda yüklendiğinizde arabanın verdiği tepki çok lezzetli :) Gittiğim yolların %90 ı da yokuş olduğundan arabadan aldığım haz bir kat daha artıyor.Araba ya 4 kişi bindiğimizde bile performans kaybı hissetmiyorsunuz.Klimayla yokuş kalkışı denemedim en kısa sürede deneyeceğim ama bana söylenen klimanın kalkışları etkilemediği.

Ses sistemi çok güzel.Sesi abartmama rağmen kesinlikle baslar boğulmuyor.Araçta 4 hoparlör ve önde 2 tweeter var.

Motor sesi eski fiestamdan herşekil daha az.Turbo sesi varken bile, 3000 devir sonrası fiesta motorundan çok daha az ses veriyor içeri.Rölantide gene benzinli motordan bir farkı yok.Toyota motor sesi yalıtımınında gerçekten çok başarılı.

Debriyaj ve vitese çok çabuk alıştım.Fiestadan sonra hoşuma gitmez diyordum ama öyle olmadı.Vites geçişleri fiestaya göre daha yumuşak.Ve en güzeli debriyajın yanında yayla gibi ayak koyma basamağı var.

4 günlük izlenimlerim bunlar,işten vakit bulupta kullanma fırsatımda pek olmadı aslında.

Cem Temizsoylu
26.12.05, 12:40
O kadar fazla yakması anormal geldi bana. Yol bilgisayarı verileri ne gösteriyor? Bakalım servis ne diyecek?

Görkem Güner
26.12.05, 13:23
Ortalama tüketim efendi değerlerde 6.5-7 gibi ama ibre bi anda inince heyheyler gelmişti gece.Servisten bi cevap gelsin bakalım bi belli olur o zaman.

Aydın BARAN
26.12.05, 14:00
Görkem senin opette bir arıza olmasın, biz 100 ytl lik mazot aldık, tabanca henüz atmamıştı.sen 95 e depo doldurmuşsun, içinde mazotmu vardı seninkinin??

Görkem Güner
26.12.05, 14:09
Toyandan arabayı alırken depoya biraz daha yakıt koydurtmuştum ama 11 lt koyacaklarınıda sanmıyorum açıkçası.Tabanca 94 küsürde attı adam 95 e tamamladı.43.9 lt mazot aldım.

Birde 1 sene kadar dijital benzin göstergesi kullandım ben yakıt bittiği anda düşüyordu barlar ve bir daha çıkmıyordu.Bu analoglar öyle değil ,dansöz gibi kıvırtıyor ibre.Arka kapı sorunu,sabah çalışmama derken benimde asfalyalar atınca yakıtıda dert edip onuda ekledim sorunlara sanırım.Bugün 17 de teslim alacam arabayı.Hava iyi olursa biraz yol yapmayı planlıyorum akşam trafiğinden sonra...

Tolga ERDAL
26.12.05, 14:14
Görkem aracın daha çok yeni ve havalar inanılmaz soğuk. Tüketime bakma bu yüzden, olabilir. Bence sorununun yakıt ile ilgilidir diye düşünüyorum. Ben Eskişehir yolundaki Opet'ten alıyorum ve geçen hafta -9 derece gördüm ve sabah sorunsuz çalıştı. Yani en azından o benzincide sorun yok diyebilirim. Ancak o sabah aracımında ilk kez ısıtma rezistans ışığının yanık kaldığına (7-8 sn) şahit oldum. Normalde -3 -4 derecelerde bile direk sönüyor. Bu yüzden ben bu bekleme işini tamamen unutmuştum. Acaba sen de ışık sönmeden direk çalıştırmış ve sorun yaşamış olmayasın.

Görkem Güner
26.12.05, 16:40
Şimdi toyan servisinden aradılar.Araçta herhangi bir problem bulamadıklarını söylediler.Kızdırma bujilerini arka arkaya çalıştırıp kontak basma olayını ise kesinlikle önermediler.Kızdırma anında sıcaklığın 900 dereceye kadar çıktığını bunu arka arkaya yapmanın kısa vadede olmasada uzun vadede sorun çıkaracağını söylediler.
Aynı sorun tekrar olursa aracı 1 gün serviste bırakmamı tavsiye ettiler.Böyle bir sorunlada ilk kez benim geldiğimi söylediler.Sanırım ilk yapacağım şey yakıtı değiştirmek olcak.Depoyu yarılayım hemen bp den tamamlayacağım üstünü.

Cem Temizsoylu
26.12.05, 16:44
Daha dizeli yeni geldi, dur bakalım daha ne iş açacak onların başına, turbo da var üzerine tuz biber ekmek için.

Aydın BARAN
26.12.05, 17:05
Şimdi toyan servisinden aradılar.Araçta herhangi bir problem bulamadıklarını söylediler.Kızdırma bujilerini arka arkaya çalıştırıp kontak basma olayını ise kesinlikle önermediler.Kızdırma anında sıcaklığın 900 dereceye kadar çıktığını bunu arka arkaya yapmanın kısa vadede olmasada uzun vadede sorun çıkaracağını söylediler.
Aynı sorun tekrar olursa aracı 1 gün serviste bırakmamı tavsiye ettiler.Böyle bir sorunlada ilk kez benim geldiğimi söylediler.Sanırım ilk yapacağım şey yakıtı değiştirmek olcak.Depoyu yarılayım hemen bp den tamamlayacağım üstünü.

Bizede teslim eden temsilci söyledi, kızdırma bujisini açıp kapatmamızı.Allah Allah ne iş bu??

Görkem Güner
26.12.05, 17:39

Bizede teslim eden temsilci söyledi, kızdırma bujisini açıp kapatmamızı.Allah Allah ne iş bu??

Bana bunu söyleyen servis danışmanımdı,bende tatmin olmadım zaten.1 saat kadar önce aracımı teslim aldım.Servisteki motor ustasını çağırttırdım detayları onunla konuştum(Tatmin olmadığımı anlayan servis danışmanım motor ustasını çağırmayı teklif etti.Servis sistemi bu kadar güzel ve müşteri dostu başka bir yer görmedim,heleki otokoç servisini düşündükçe ).
Söylediğine göre motorda herhangi bir sorun yok.Kızdırma bujisinin ısısından ne kadar çalışacağına kadar zaten herşey bilgisayar kontrollüymüş.Kapatıp açmayla araca herhangi bir zarar vermezsiniz dedi.Birde marşa basarken 5 sn kadar aralıksız basabilirmişim ki o zaman kesin çalışır dedi.Ben max 1-1.5 sn basıp çekiyordum elimi anahtardan, ne bileyim benzinli kullandık şimdiye kadar :)
Arka kapıdaki sorunuda halletmişler güzelce.

Servis danışmanına teşekkür edip kapıdan çıktığımdada kapıdaki görevli arabama kadar eşlik edip anahtarı bana teslim etti.
Servis memnuniyeti diye buna denir sanırım.

Aydın BARAN
27.12.05, 08:49
1 - 1,5 sn. az Görkem, corollaya dikkat etmedim ama getz dizelde baya bir basılı tutuyorum ben marşı.

Görkem Güner
27.12.05, 09:28
Zaten artık bir sorun kalmadı.Bu sabah 2 kez kızdırma bujilerini çalıştırdıktan sonra küt diye çalıştı motor.Sıcaklık -5 gösteriyordu.
Ama soğukta neler yapılacağını toyotanın bana söylemesi gerekiyordu.Dizel motorlar çok yeni olduğundan onlarda fazla birşey bilmiyor anlaşılan.
Bİlgi için tekrar teşekkürler Aydın.

27.12.05, 12:17
Fiesta ile toyota'yı fazla kıyaslama bence... Benim corsa 70hp, c-max 109hp, c-max gaza basınca sırtını yapıştırıyor, corsa ise dellenme sakin sakin git diyor ... :)