Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni lastik tavsiyesi...
ramazan bural
11.04.10, 23:37
merhaba arkadaşlar. 2006 focus II hb aracımın üzerinde hala orjinal pirelli lastikleri var. araç 42.000 km ye geldi. fren yaparken bazen aracın kaydığını hissediyorum yada geç durduğunu. sanırım lastikleri değiştirmemin zamanı geldi. gelelim asıl konuya. bir iki gündür forumlarda araştırıyorum. aşağıdaki linkte mart 2009 da adac ın yaptığı test sonuçları var. http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/205_55_R16/tab.asp?ComponentID=242488&SourcePageID=243132
şimdi bu tabloya göre
kuru yolda en iyi olan lastikler
1.Continental PremiumContact 2 - Bridgestone Turanza ER300
2.Michelin Primacy HP
3.Dunlop SP Sport Fastresponse
ıslak yolda en iyi olan lastikler
1.Maloya Futura Sport W
2.Fulda Carat Exellero
3.Continental PremiumContact 2 - Firestone TZ 300 a - Nokian Z G2 -
en sessiz lastikler
1.Mabor Sport-Jet 2
2.Semperit Speed-Life
3.Michelin Primacy HP
yakıt tasarrufu sağlayan
1.Avon ZV 5
2.Hankook Ventus Prime K105
3.Michelin Primacy HP
yanlış değerlendirmediysem durum bu arkadaşlar. şimdi benim lastikten beklentim sessiz olması. biliyorsunuz bizim focuslarda kronik hastalık yol sesi :)) belki lastikle biraz azalır diye umuyorum. ayrıca dört mevsim lastiği olması lazım. malum bizim buralarda pek kış olmuyo. bu durumda en isabetli karar michelin primacy hp gibi gözüküyo. tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
emre doruk
11.04.10, 23:53
fazla km yapmıyorsunuz her türlü lastik olur size..bu arada benim araçda 2006 model şimdiye kadar 10 tane lastik aldım araca :) araç(77binde)
continental'le lassa arasında kalmıştım geçen sene ben alırken continentallerin asvalt dışında eridiklerini duyunca lassa aldım araçda hala lassalar var 10bin kmdir lassa kullanıyorum oldukça güzel sessiz bi lastik fiyatına göre performansıda güzel.ömrüde uzun.. lassalardan önce adrenalin vardı 20bin km yapmadan eridiler(ama lastıklerın sınırlarını zorladım bide asvalt dışında çok gezinıyorum) lassalar 10bin km yaptı ama hiç erime belirtisi yok aldıgım günki gibi duruyorlar.
alp erdoğan
11.04.10, 23:59
Ülkemiz yollarına en uygunu er300.Ben er300 alın diyorum.O da olmadı continental pc2.Ayrıca er300 ıslaktada çok kötü sayılmaz.
Bora Lahna
12.04.10, 00:15
er300 kullanırken bende cok memnundum...
Michelin Primacy HP kullanıyorum tavsiye ederim.
Bridgestone Er 300 veya daha ekonomik olsun derseniz Lassa...
ramazan bural
12.04.10, 23:41
arkadaşlar bugün lastik bayilerine baktım. lassa bayii yumuşak lastik olarak impetus revo yu önerdi. er 300 impetustan daha serttir dediler. ayrıca michelin primacy hp sordum. ona da ülkemiz yollarında michelin in çabuk yıpranacağını, çukurlarda ve darbelerde telinin daha çabuk bozulduğunu söylediler. bu durumda kararsız kaldım. lassa impetus revo yu nasıl bilirsiniz. şu an dört lastik arasında kararsız kaldım. lassa impetus revo, bridgestone er 300, michelin primacy hp, az ihtimalle continental pc 2
emre doruk
12.04.10, 23:48
fiyat olarak ne kadar fiyat aldınız?
Güneşcan Yalçın
13.04.10, 00:04
er 300'den ben de memnunum.
ramazan bural
13.04.10, 13:12
lassa ve michelin e aşağı yukarı aynı fiyatı verdiler 170 tl. bridgestone biraz daha pahalı demişlerdi.
Güneşcan Yalçın
13.04.10, 21:37
bridgestone'un farkı hak ettiğine inanıyorum.
emre doruk
13.04.10, 22:10
ben lassaları 140'a almıştım o zaman kampanya denk gelmişti.. lassaya 170 verene kadar er300'u alabilirsiniz bencede,fazla tuzlu dıgılse..
bundan sonrasına bence siz karar verin fiyat-performans olarak beklentileriniz daha önemli.
ramazan bural
13.04.10, 23:38
arkadaşlar impetus revo er 300 e göre daha yumuşakmış yani daha sessiz, fakat testlerden de pek başarılı bi sonuç aldığı söylenemez. er 300 ise testlerde başarılı. tek kafamı kurcalayan er 300 alırsam ses olayı nasıl olur. kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. ayrıca michelin içinde bizim yol şartlarında yanaklarının kolay balon yaptığı ve tel attığı söyleniyor. bunun doğruluk payı var mıdır. bi lastik bu kadar çabuk mu bozulur. sonuç olarak er300 sessiz derseniz onu alcam arkadaşlar. yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Ugur Camci
14.04.10, 02:12
Bence michelin alin soylendigi kadar kolay balon falan yapmiyor.Focusta yeterince ses var bir de yol sesi dinlemeyin. Dunlop larin da fiyati uygun ve kullananlar cok memnun.Onlara da bakin isterseniz.
Bu Michelin Energysaver nasıl acaba? Gerçekten 80 litre tasarruf yapar mı? Yaparsa 30.000 km'de bir lastik bedavaya gelir...
ramazan bural
14.04.10, 10:04
michelin fransadan ithal ediliyor dimi. yerli üretimi var mı. büyük ihtimal michelin primacy hp alacağım.
18 ülkede 68 üretim tesisi
ABD
Almanya
Brezilya
Cezayir
Çin
Fransa
İngiltere
İspanya
İtalya
Japonya
Kanada
Kolombiya
Macaristan
Meksika
Polonya
Romanya
Rusya
Tayland
ramazan bural
14.04.10, 10:28
peki hangi ülkede üretileni tercih etmemiz gerekiyor. yada lastiğe bakınca hangi ülkede üretildiğini nasıl anlarız . tutup çin malı bi michelin almayalım :)
Yanaklarda yazıyor, benimkiler Almanya üretimi.Doğu bloku ve uzak doğu üretimlerini önermediklerini duymuştum ama gerçeklik payı nedir bilmiyorum.Bence üretim yerinin yanında üretim zamanına da bakıp mümkün olduğunca yeni üretim bir lastik almak önemli.
Emre Yıldız
14.04.10, 13:05
Bu Michelin Energysaver nasıl acaba? Gerçekten 80 litre tasarruf yapar mı? Yaparsa 30.000 km'de bir lastik bedavaya gelir...
2 yıldır enerj saver kullanıyorum, yaklaşık 25 bin km yaptım ama hiç sıkıntı yaşamadım. yakıt tasarrufuna gelince aynı modeldeki araç sahiplerine göre benim araç hep daha az yakıt tüketir ama lastiklerden mi kullanımdan mı kaynaklıyor bilemeyeceğim.
Ugur Camci
14.04.10, 14:40
Made in china almayin diyorlar. Zaten fiyat olarak da daha uygunmus.. Michelin bayilerinde genelde Almanya,Fransa ve Brezilya uretimi lastikler var..Bana ve arkadaslarima hep bunlar denk geldi.. Uretim tarihine de dikkat etmeniz gerekiyor..
ramazan bural
14.04.10, 15:37
arkadaşlar misal lastiğin yanağında F3 0A JY6X 0610 yazıyor. burada en sondaki 0610 rakamı lastiğin 2010 yılının 6.haftasında imal edildiğini kastediyor. en baştaki F3 ise lastiğin üretildiği fabrikanın kodu anlamına geliyor. baştaki F fransa anlamına mı geliyor, G yazarsa (germany) almanya anlamına mı gelir acaba. avrupa üretimi için hangi harflere dikkat etmemiz gerekir. michelinde karar kıldım arkadaşlar. hangi ülkenin üretimi iyiyse onu almayı düşünüyorum. yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkürler.
Oskay FURTUNA
14.04.10, 15:54
Arkadaşlar her desen farklı 2-3 fabrikada üretilmez her fabrikanın farklı ebat ve desen kıstası vardır. Bize fabrikaya gelenler Almanya'da üretiliyor fakat yük endeksli ticari araç lastiği.Ucuz lastiklerde genelde Çin üretimi birde dikkat ettiğim yeni olay Made in E.U yazısı ...
ramazan bural
14.04.10, 16:08
oskay hocam E.U neresi acaba
Oskay FURTUNA
14.04.10, 16:26
Bulgaristan'da, Romanya'da üretilmiş malın Almanya'da, Fransa'da üretilmiş olduğu hayalleriyle yaşayalım diye konan bir ibare yani Avrupa'da üretildiğini gösteriyor.
ramazan bural
14.04.10, 16:50
en sağlamı alman malı olanı mıdır hocam bunun. almanyada üretildiğini nasıl anlarım.
alp erdoğan
14.04.10, 17:40
Bulgaristan'da, Romanya'da üretilmiş malın Almanya'da, Fransa'da üretilmiş olduğu hayalleriyle yaşayalım diye konan bir ibare yani Avrupa'da üretildiğini gösteriyor.
Abi ekşi sözlük mü okuyorsun yada yazıyor musun aynı cümle ordada var ;)
Aslında bu E.U damgası Avrupa Birliğinin iyiden iyiye federal bi yapıya sahip olmaya başladığının bir sonucu...he ihraç ettiğimiz mallara bizde e.u çakmaya başlamışız ya neyse :D:D
Oskay FURTUNA
14.04.10, 19:17
Yo yazdim fabrikadan girmek yasak zaten ekşi sözlüğe.Aslinda avrupadaki gelişmiş ülkeler bu istemiyor çünkü almanya ve bulgaristan ayni kefeye kinuyor.
alp erdoğan
14.04.10, 19:26
İstememeleri normal tabiki.Mesela Ford'un İngiltere'den gelen yedek parçalarında da kocaman yazıyor made in U.K diye.Herkes eu yazmıyor aslında.
Neyse konu dağılmasın kusura bakmayın Ramazan bey.
Altuğ KUMYALI
14.04.10, 21:35
ben bridgestone turanza kullanıyorum 205-55-16 h serısı ben memnunum etfafımdakılerede sordum ıyı lastık dedıler
Serdar Aynadar
14.04.10, 23:42
Ben Kumho derim. Bu lastiklere balon yaptırmak çok zordur. Üstelik yol tutuşlarıda gayet iyi. Sıkıntı olmaz yani. Fiyat performans açısından da on numara bi lastik. İşte test sonuçları;
http://www.hizliupload.com/img/632425kumhokh11nf4.jpg
Deniz Çalışkan
14.04.10, 23:57
Kumho'yu C4'te denedik yol tutuşu ve sessizliğini beğenmiştim. ER300 de güzel lastik.
ramazan bural
15.04.10, 08:30
arkadaşlar birde bridgestone nin sitesini gezerken ER 30 diye bi lastik gördüm. bu bmv mercedes gibi üst sınıf araçlar için midir. ebatlar kısmına baktım 205 55 r 16 ebatı da var. er 300 e göre daha kaliteli bi lastik sanki.
Vectra'nın fabrika çıkışı üzerinde gelen lastikler ER30 du.2004 üretimi olmasına rağmen diş derinliği iyi durumdaydı ama çok sertleşmişti sert frende ABS devreye giriyordu, ER300 den önceki seri olabilir ama bence ER300'ün asimetrik deseni daha güzel.
Lastik seçiminde ıslak- kuru fren ,tutunma, sürtünme,yuvarlanma vb. bir sürü kıstas var bazı lastiklerin bir iki özelliği çok iyi olabiliyor ama diğer disiplinlerde puan kaybediyorlar bence her disiplinde dengeli performans veren lastik almak doğru karar olacaktır, ki ER300 böyle dengeli bir lastik.Ancak az kilometre yapıyorum 4 yıl kullanırım derseniz sertleşme sorunu oluyor diye biliyorum.
Michelinlerin yanaklarında Made in .............. yazıyor.
ramazan bural
15.04.10, 09:25
yani michelinlerin nerede üretildiğini bilemiyor muyuz ?
Hayır,ülke adını boş bıramıştım. Made in Germany yazıyor mesela benimkinde.
ramazan bural
15.04.10, 09:54
anlaşıldı. made in germany arayacağız o zaman :)
Oskay FURTUNA
15.04.10, 11:47
Bence japon üretimi toyo alın ...
ramazan bural
15.04.10, 14:30
toyo nun hangi modeli oskay hocam. micheline göre nasıldır. ben ıslak ve kuru da da iyi olan aynı zamanda sessiz olacak yumuşak bi lastik arıyorum. toyo daha iyiyse neden olmasın
Oskay FURTUNA
15.04.10, 15:16
Toyo yumuşak bizim TK ya aldık en son Cemil'de aldı Cem abi c-max e aldı. TOYO PXCF 1 yada TOYO PROXES T1R modeli 205/55/16 da mevcut.
ramazan bural
15.04.10, 16:04
arkadaşlar biliyorum sıkıldınız ama, malum araştırıyoruz :) birde bu yokohama nın ac01 c drive lastiği varmış. nasıl bilirsiniz kendisini. üstün performansının yanında çok sessiz olduğu söyleniyor.
Oskay FURTUNA
15.04.10, 16:06
Oda iyi bir lastik fakat pahalı diye biliyorum.
ramazan bural
15.04.10, 20:15
oskay hocam fiyat önemli değil. benim istedğim sessiz olması ve kuru ve ıslakta iyi yol tutması. bu lastik diğer saydığımız lastiklerden daha iyiyse onu alayım. hani ingilizlerin bi sözü var, ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye :) kaliteli olsun pahalı olsun...
ramazan bural
16.04.10, 00:07
lastiklerimin son durumu da bu arkadaşlar. sizce nasıllar. araç 45.000 de. orjinal lastikleri.prelli p 7.
http://img153.imageshack.us/img153/6929/p1020520.jpg
Ugur Camci
16.04.10, 03:02
Ekonomik omrunu tamamlamis :)
Kauçuk ham madde haline dönmüş...
ramazan bural
16.04.10, 15:54
arkadaşlar uzun incelemelerimin ve siz değerli dostların tavsiyeleri ışığında bugün kararımı vermiş bulunmaktayım. YOKOHAMA V 550 lastiğini almaya karar verdim. silikon karışımlı ve yanaklarında koruma barları olan bu lastik 4 yıl üst üste dünyanın en sessiz lastiği ünvanını almış. ayrıca japon malı olması kararımda etkili oldu. bizim bucakta bayisi yok malesef. antalyada yetkili bayiyle görüştüm. tanesini 180 tl den veririz en son dediler. 5 taksit yapacaklar. + balans ayarları falan. bastırabilirsem bi de nitrojen bastırmayı düşünüyorum : ) bi ara antalyaya indiğimde değiştircem lastikleri. tekrardan hepinize teşekkürler.
http://www.yokohama.com.tr/ProductDetails.aspx?ID=19
emre doruk
16.04.10, 17:15
yokohama benimde hoşuma gitti ben 18'lere bu lastikten takarım yüksek ihtimal siz memnun kalırsanız ve tavsiye ederseniz tabi..:)
Güle güle kullanın, benim kışlıklar da Yokohama gayet güzel...
ramazan bural
19.04.10, 14:08
taktırınca izlenimlerimi paylaşağım arkadaşlar. inşallah doğru bi seçim yapmışımdır. hayırlısı bakalım.
ramazan bural
30.04.10, 22:57
arkadaşlar tekrar merhabalar... dün itibariyle lastiklerimi değiştirdim. dediğim gibi yokohama v 550 avs db decibel modelini aldım. antalyada duran lastik bayiinde takıldı lastikler. liste fiyatı 208 tl idi. tanesini 190 tl den 6 takside aldım. lastikler hafta başında sipariş edildi. istanbuldaki depolarda olmadığını ve japonyadan yeni geldiğini söylediler. dün lastikler bayiye ulaştı. lastiklere balans ayarı yapıldı. ilginçtir ki bucak ın bozuk yollarına göre jantların pek eğilmediğini söylediler. lastiklere nitrojen basıldı. metal sibop takmayı önerdiler ama tanesine 15 tl isteyince vazgeçtim. kauçuk sibopların yırtılma riski olduğunu ve 6 ayda bir değiştirilmesi gerektiğini belirttiler. rot ayarlarına bakıldı. sol arka lastikte bi ayarsızlık görüldü. 40 tl karşılığında rot ayarları da yapıldı.
ilk izlenimlerimi hemen paylaşayım ki lastik alacak arkadaşlara belki fikir olsun istedim .
lastikler takıldıktan sonra antalyada tıp fakültesinin önündeki sıcak asfalt tabir ettiğimiz asfaltta araçta yol sesi denen olay yoktu. sıfır ses diyebilirim. benim aradığım ilk özellik sessiz bi lastik olmasıydı. antalyadan bucak a dönerken rende asfalt dediğimiz asfaltta da kısmen ses olmasına rağmen eskiye göre sesin % 50 azaldığını söyleyebilirim. inanın aracı aldığımdan bu yana ilk defa bu kadar sessiz bi yolculuk yaptım diyebilirim. ayrıca şöyle bi test de yaptım. geçen hafta antalyadan dönerken aracın içindeki sesi telefonuma kaydettim. dün lastikler değiştikten sonra da aynı yerde ve aynı hızda arac içindeki sesi kaydettim. eve geldiğimde iki kaydı dinledğimde ne kadar doğru bi karar vermiş olduğumun rahatlığıyla rahat bi uyku çektim diyebilirim :)) sözün kısası arkadaşlar hakikaten bu lastik 4 yıl üstüste en sessiz lastik ünvanını boşa haketmemiş. focus II aracı olup lastik değiştirecek arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum.
ayrıca dönüşte yol yağmurluydu. ıslak zeminde de lastiği test etme imkanım oldu. bence gayet iyi yol tutuyor. çubuktaki virajlara ıslak yolda süratli girmeme rağmen araç yola yapışıyordu. ani kalkışlarda eskisi gibi patinaj olayı olmuyor artık. aracın yola daha iyi tutunduğunu hissediyor insan. velhasıl arkadaşlar vermiş olduğum karardan son derece mutluyum. ve dediğim gibi focus II aracı olan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum. biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. resimleri de paylaşıcam en kısa zamanda. prensesimin uyuması gerekiyor :))) onu sallicam ...
Güle güle kullanın, memnun kalmanız sevindirici...
ramazan bural
02.05.10, 16:40
resimleri anca yükleyebildim arkadaşlar.. imageshack sitesine resim yüklemek artık bi azap :)) yeni bi site buldum. www.tinypic.com en son resimde jant koruma barlarını daha iyi görebilirsiniz. ayrıca cem hocam iyi dileklerin için teşekkürler...
http://i43.tinypic.com/t6ou9c.jpg
http://i43.tinypic.com/sc6ceh.jpg
http://i42.tinypic.com/zyev0o.jpg
http://i44.tinypic.com/11t1nup.jpg
http://i39.tinypic.com/mif2mv.jpg
Serdar Aynadar
02.05.10, 20:56
Yeni lastikleriniz hayırlı olsun. Balonsuz ve kazasız sürüşler.
ramazan bural
02.05.10, 23:09
teşekkürler serdar hocam... telefonumdaki kayıtları buraya eklemek istiyorum ama vinzip gerekiyor sanırım. geniş bi zamanda bu iki kaydı eklicem arkadaşlar. aradaki ses farkını daha iyi anlayacağınızı ümid ediyorum.
Fatih KAYA
03.05.10, 00:15
Ramazan bey güle güle kullanın ,hayırlı olsun:.
bende continental premıum contact yeni desen 205/55/16 kullanıyorum ,
memnunum.
Bora Lahna
03.05.10, 01:36
hayırlı olsun, gule gule kullanın...
jant koruma barlarına fazla guvenmeyın, kaldırım kenarına park ederken jantı pek korumuyor...
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
Güven Demircan
24.05.10, 12:49
Arkadaşlar 175 tl ye conti sc2 buldum. Normalde aklımdan şu an kullandığım er30 geçiyor,ama o da 220 tl. Sizce Fiyat farkı düşünülerek conti tercih edilebilir mi? Ne dersiniz?
Baran Tuncer
24.05.10, 15:56
cumartesi günü bende yokohama taktırdım. pirelli p7 lere gore cok yumusaklar ama konfor farkedilir derecede arttı. tanesini kdv dahil 135 e aldım. Modeli A-drive
ramazan bural
25.05.10, 09:07
baran hocam hayırlı olsun. ac01 modeli mi aldın.
Oskay FURTUNA
25.05.10, 09:13
Arkadaşlar bu arada reklamlarda duydum Conti'de kampanya varmış KDV sini almıyorlarmış...
Baran Tuncer
25.05.10, 10:17
Ramazan bey, AA01 modelini aldım. AC01 lerin C tipi ticari lastiği olduğunu soylediler. connectlere, caddylere takıyolarmış genellikle.
ramazan bural
25.05.10, 10:37
güle güle eskit baran hocam... Kasasız belasız sürüşler.
Baran, güle güle kullan. 94 H mı yoksa 91 H mı?
Baran Tuncer
25.05.10, 11:29
Ramazan bey teşekkürler, sizinde hayırlı olsun yeni lastikleriniz. Cem abi 91 H
Bora Lahna
25.05.10, 12:23
gule gule kullan baran...
Murat Günarslan
25.05.10, 17:16
Michelin'den şaşmayın.
vBulletin v4.0.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.