PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekiş Problemi!!!

ahmetcaglar
12.07.09, 23:38
Merhaba fordum.net sakinleri...
2000 1.6 ambiante focus atiker sıralı sistem lpg li bir aracımız var.Aracı ilk aldığımızda herhangi bir problem yoktu fakat daha sonradan araç birkaç kez devirsiz kullanıldı.Şimdi şöyle bir problem var.Araç bazen özellikle 2. yada 3. çalıştırmada 1 vitese taktığımda ne kadar bağırırsa bağırsın araba hızlanmıyor.Aradan 2-3 saniye geçtikten sonra kendini birden öne atıyor hızlanıyor.Diğer viteslerde de bunu bazen yaşıyoruz ama en çok 1 ve 2 de oluyor.Gaz ayarındandır diyerek atiker bayisine gittim yeni bir yazılım attık fakat problem hala devam etmekte.Bir arkadaşımda da aynı problem mevcuttu ondan da şöyle bir fikir aldım motor yıkandıysa su kaçmış olabilir dedi.Sizinde görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum..

Güven Demircan
13.07.09, 01:02
yahu bizde de 306 var tartarini taktırdı 1.5 yıl önce ve yaklaşık 20k km gittik. araç babamın,ben 6 aydır sürmüyodum.antebe geldim sürmeye başladım ben de bir çekiş düşüklüğü hissettim.normal gitmek için tam gaz veriyorum nerdeyse ışıklarda kalkarken. arabayı yıllardır sürdüğüm ve tanıdığım için düşük geliyo çekişi.hem de motoru 1.8 16v olmasına rağmen.lpg ile bi alakası olabilir mi? eğer değilse sizce sebep ne olabilir?

Mehmet Özyürek
13.07.09, 19:00
Araba bağırıyor derken anlatılmak istenen nedir... ?
Devir yükseliyor da araba gitmiyorsa, debriyaj balatanız bitmiştir..
Test için; el frenini sonuna kadar çekin, aracı 4. vitese takın, yavaş yavaş debriyajı bırakın, araç stop etmiyorsa debriyaj balatanız bitmiş demektir..
Eğer gaz verip debriyajdan ayağınızı çektiğinizde devir düşüyor ve araba çekmiyorsa, kalibrasyon hatalıdır..
Test için; Aracı benzinde kullanıp gözleyin..

ahmetcaglar
13.07.09, 20:00
mehmet abi arabanın devir saati 5000 lere çıkıyor ama hızlanma olmuyor aradan 2-3 saniye geçtikten sonra hızlanma gerçekleşiyor araba birden öne atılıyor ayrıca mehmet abi benzindeyken herhangi bir problem yok ya da biz hissetmiyoruz benzin performansından dolayı

Mehmet Özyürek
14.07.09, 11:13
El freni testini yap...