PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiesta Flair 1.25 hakkinda birkac soru

Andaç Bağıoğlu
05.11.05, 20:41
Merhabalar..

Benzin canavarı olan Alfa 146 Boxer'ımı sattıktan sonra denk geldiği için 98 model bir Fiesta Flair 1.25 HB aldım. Alfa'nın forumlarına alışıktım, o yüzden böyle bir forum olacağını düşünerek arattım ve şimdi buradayım..

Aranızda bu araçtan kullanmış ya da kullanan olduğunu tahmin ettiğimden sizlere birkaç sorum olacak. Yardım edip beni aracımla tanıştırabilirseniz çok sevinirim:

98 model Fiesta Flair için:

1. Bir depo benzin ile kaç km gidebilirim?

2. Benzin göstergesi düşebileceği en düşük yere kadar inmesine rağmen ışık yanmadı ve doldurduğumda yaklaşık 6 lt. daha benzin var olduğu ortaya çıktı. Bu ışık araç durmadan önce yanar mı? :)

3. 2. viteste direksiyonu serbest bıraktığımda sağa sola geniş aralıklı olarak sürekli titriyor. Direksiyonu sabitlersem arabada aynı şeyi hissediyorum. Bir servis bunun direksiyon hidroliği motorundan kaynaklandığını söyledi. Haklılar mı yoksa beni mi kandırıyorlar? (Rot balans olabilir mi anlamında..)

4. En yüksek ulaşılabilir hız sizce nedir?

5. Bu aracın frenlemesinde problem olması gibi bir durum olabilir mi? Frene yüklenince de kızaklaması gibi? Nasıl halledilebilir?

6. Bir zamanlar bir serviste FDS (Fren destek sistemi) görmüştüm ABS olmayan araçlar için alternatif. Kullanan var mı? İşe yarıyor mu?

7. Bu aracın hava, klima, yağ ve benzin filtrelerinin fiyatlarını biliyor musunuz?

8. Kazıklanmadan ve ara ara gecikebilecek ödemelerle aracıma istediklerimi yaptırabileceğim bir Ford servisi tanıdığınız ya da tavsiyeniz olabilir mi Maslak'tan?

9. Bu aracın direksiyonunu biraz yükseltmek sizce olası mı?

10. Bu araçta sorun çıkarmayacak tavsiye edebileceğiniz bir alarm markası var mı?

11. Manuel açılan bagaj kapağı için sonradan içerden açılma mekanizması taktırılabilir mi?

12. Bu model ve yıl aracı olanlar araçlarını en verimli ve doğru şekilde nasıl kullanırlar ve kullanmamı tavsiye ederler?

Bu soruların birkaçına bile cevap alsam, sanırım servise gitmeme gerek kalmayacak.. :)

Alfa 146 Boxer ile ilgili sorusu olan olursa, her türlü yardım ve yataklık edebilirim.. :)

Şimdiden çok çok teşekkürler..

Andaç

A.Kadir Dilaver
05.11.05, 22:30
Cevaplar :
1. Bir depo benzin ile normal kullanım şartlarında şehir içi 400-450 şehirler arası 500-550 km yol katedebilirsin.
2. 98 modellerin benzin ikaz lambası yoktur. Olmadığı için kırmızı çizginin altına pek inme derim.
3. yüksek hızda olsa rot balans derdim. ama 2. viteste oluyorsa bilemiyorum.
4. işin doğrusu ben 170-180 bir kere gördüm ama tavsiye etmem. araç hem küçük hemde hafif olduğundan o hızlarda kontrolu çok zor oluyor.
5. hiç dibine kadar asılmak nasip olmadı.
6. pas
7. pas
8. pas
9. direksiyonun yükseklik ayarı yok. ama haricen bilemiyorum.
10. pas
11. pas
12. araç küçük ve hafif olduğu için her şekilde trafikte kaçabilecek bir havası var. ben bu yönüne hasta olmuştum. her deliğe girebiliyordum. vites aralıkları küçük olduğundan seri vites değiştiriyorsunuz. insana acayip bir güven veriyor. bana göre iki kusuru var: küçük bagaj ve klima sisteminin olmaması. onun dışında kullandıkça aşık olacağınız bir araç diyebilirim.

Andaç Bağıoğlu
05.11.05, 22:35
Kadir Bey,

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Ancak anlamadığım bir nokta aracımda klima bulunuyor olması.. :)

Benzin ışığı konusunda haklı iseniz kendimi geçen gün oldukça riske atmışım demektir.

Bagaj konusunda ise haklısınız..

Teşekkürler!

Andaç

Emre Pekcan
06.11.05, 00:49
Andaç merhaba
Aracın öncelikle hayırlı olsun, Kadir bey zaten benim vereceğim tüm cevapları vermiş, onun paslarına bendende pas, ancak 1,5 ay öncesine kadar bindiğim (3 sene kullandım şu an 2006 fiestam var ), kullandığım süre zarfında beni hiç üzmeyen, hiç yolda bırakmayan, ön görünüşü tipsiz olan, ama inanılmaz seri, benzini koklayan, 2006 fiestaya bindikçe özlediğim!!! süper bir araç 98 fiesta. Ancak Kadir bey gibi benimkindede klima yoktu, o dönemde değişik donanımlarla satmışlar demekki sizinki klima donanımlıymış, ancak bazı donanımlarında içerden açılan bagaj ve hatta standart UK ve alarm da görmüştüm. Düz yolda 190 gördüm gazın dibinde boşluk vardı ancak araç çok dengesizleşiyor, size tavsiyem 160 ı geçmeyin, artı lastik hız limitlerinide hesaba katmak lazım. 90-100 arası 3000 deviri geçmeden antalyaya 500 km 3/4 depo ile gittim ankaradan. Ancak tüketimde önemli etkenler: Buji,hava fitresi ve kullanım tarzı tabiki. 3 sene boyunca sorun olarak görülürse tek gıcık olduğum frene basınca gelen metal sürtünme sesiydi ve komple disk aynası ve balata değiştirmeme rağmen bu sesi kesemedim, artı diskaynaları çok çabuk ( Sıcakken soğuk su olayı ) bozuluyor ve frenlemede direksiyonda titreme yapıyor, her seferinde tornalattım disk aynaları ve uzun süre idare ediyordu titremeden.
Sonuçta 10,000 km de gittiğim bakım hariç sanayi yüzü görmedim senelerce, bence servise hiç gitmene gerek yok beyin problemi olmadıkça, klasik sanayideki ustan da her türlü bakımını yaptırabilirsin. Süper bir araç almışsın, bana sorarsan neden sattın diye sırf klima ve iç mekanı biraz daha genişletmek için, ancak şu an 2006 fiesta 98 fiestamın tadını vermiyor, ne gidiş olarak nede sorunsuzluk olarak, nitekim 98 fiesta çıktığı yıllarda avrupada o yılların en sorunsuz ve müşteri memnuniyeti en yüksek aracı olmayı başarmıştı.
Şİmdilik bu kadar güle güle kullan, her zaman sorularına yanıt verebilirim
Kolay gelsin

Emre Pekcan
06.11.05, 01:02
Andaç unutmadan benimkindede benzin ikaz ışığı yoktu, hiç riske girme kırmızıya gelince al bence, artı komple bakımın sanayide ( buji, yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, benzin filtresi ) 200 ytl yi geçmez,10,000 km başka masraın olmaz, unutma mobil 5W-30 yağ kullancaksın ki en pahalısı odur 45 ytl civarında. Şimdi sorularına tekrar baktıkça konu buluyorum; sakin kullanırsan 3000 devirde vites büyüterek yakışın minumum olur, ancak ben bu araçta 6000-6500 devirleride gördüm köpek gibi gider, 1,25 zetec motor 1,2 ve 3 viteslerde 1,4 fiesta-1,4 206-1,4 corsa vb araçları rahatlıkla yer haberin olsun, çok yedim çünkü :twisted:
kolay gelsin

Andaç Bağıoğlu
06.11.05, 01:10
Emre Bey,

Sizin yazdıklarınızdan sonra yarın sabah aracıma daha farklı bir gözle bakacağımı şimdiden hissetmeye başladım. Bu yüzden öncelikle teşekkür ederim..

Hız konusunda haklı olduğunuzu bizzat denedim. Tabi 120yi geçmedim henüz ama zaten "hızlı" bir sürücü değilimdir.. :)

Bu aralar en önemli sorunum direksiyon sisteminde. Direksiyonun geniş salınımlarla sağa sola sallanıyor olması ve bir hidrolik direksiyondan beklenmedik şekilde ağır olması gibi sorunlar. Fiesta'nın doğasında direksiyonda böyle bir ağırlık var mı, onu da bilmiyorum açıkçası..

1.81 boy ve 130 kilo bir sürücü olarak Fiesta bende de hacim sorunu yapacak gibi görünüyor, özellikle hangar kadar Alfa 146'dan sonra ama bunun da hoşuma giden bir sıcaklığı oldu.. :)

Size de keyifli sürüşler ve tekrar teşekkürler..

Andaç

Umut Oğan
06.11.05, 01:15
Andaç bey hoş geldiniz,

Oskay FURTUNA
06.11.05, 01:16
Selamlar benımde boyum 1.91 ve yaklaşık şirkette 1 yıl kullandım bu aracı ama koltuğunda tavanın basıklığı tışında bir rahatsızlık hissetmedim.Bu ağırlık ön lastik havalarından çok fark ediyor eğer inikse.

Emre Pekcan
06.11.05, 01:27
Andaç, açıkcası direksiyon ile ilgili en ufak problemim olmadı, tabii bu başka arçlarda olmayacak anlamına gelmez, salınım sadece disklerden kaynaklanan oluyordu ama o da direksiyon sistemi değil, valla bilemedim, istersen sanayide sır hidrolik direksiyon işi yapan ustalar var onlara bi sor istersen veya servise, ancak sorun halledilirse bi daha aynı sorunu çıkarmayacaktır. Ben aracı ilk sahibinden ve arabadan anlayan çok titiz kullanan birinden almıştım, 5 yaşındaydı aldığımda sıfır araç test ediyorum hissine kapılmıştım o kadar temizdi, seninkinin daha önceki kullanıcılarıda önemli tabii. Satmadan önce aküsü biymişti üzerinde orjinal fabrikanın taktığı motocraft akü çıktı düşün 8 sene dayanmış akü, iyi araba boşver 2006 dan daha iyi ve sağlam, tek sorunu hacim. Direksiyon sorununu halledersen çok seversin kullandıkça.

Andaç Bağıoğlu
06.11.05, 02:22
Hoşbulduk Umut Bey,

Oskay (?) Bey, sizin bir Fiesta'ya sığdığınıza inanmam için kesinlikle fotoğrafınızı görmem gerekiyor içindeyken. Varsa burada paylaşırsanız sevinirim.. :) Bu işin şakası tabi ki.. Dediğiniz gibi ön lastikle oynayınca biraz farketti direksiyon sertliği ancak yine de benim hidrolik direksiyonu bir Maslak'ta baktırmam gerekiyor..

Emre Bey, tekrar teşekkürler.. Aracımla aramda aracı oldunuz.. :)

Andaç

Oskay FURTUNA
06.11.05, 02:25
Gercekten kullandım 1 yıl ama arkama kımse oturmadı tabı :)

A.Kadir Dilaver
06.11.05, 10:14
benden sığma konusunda küçük bir katkı, benim baba tarafı baya kalıplıdır. Arabayı aldığım ilk günlerde babamın tükkanın önünde amcam bir el attı arabaya. malum kendisi doğuştan kamyoncudur. arabanın dışardan tıfıl, küçük görünmesi dışında bir eksiği yoktu. o zaman babam ( 110 kg civarı ) ve amcam ( 110 - 130 arası ) beraber arabaya bindiler. Ben kesinlikle sığamazlar diyordum ama öle olmadı. içine sığdılarki direksiyonda dizine değmedi. ama boyu olanlar için tavan biraz alçak gelebilir.

Özellikle fiestanın bayırlardaki performansına şaşıracaksınız. kesinlikle daha atak bir durum sergiliyor.

Klima olayı ise büyük ihtimalle 98 ortası çıkanlarda eklenmiş olabilir.

Cem Temizsoylu
06.11.05, 10:27
Oskay ın kullandığı sunroofluymuş, o yüzden rahat kullanıyormuş, açık olarak.
Hoşgeldin diyorum öncelikle. Cevap verilmeyen sorularına ben bildiğim kadarıyla cevap vereyim:
6. Mekanik fren destek veya mekanik ABS sistemleri pek işe yaramazlar. Kaliteli yumuşak fren balatası ve yeni performans öncelikli lastikler iyi fren için gerekenler.
9. Oldukça zor bir işlem, pek olabileceğini zannetmiyorum.
10. Kaliteli, bilinen marka alarmları, tesisatı kesip biçmeden montajı iyi olan bir yere yaptırmak kaydıyla, sorun çıkmadan kullanabilirsin.
11. Yeni modellerin içeriden açılıyordu galiba? Onların parçaları hurdacıdan temin edilerek daha hesaplı yapılabilir.
Alfa nın boxer motorunun sesi de çok tatlıdır ama. 1.7 16V miydi?

Gürhan Koc
07.11.05, 13:53
Merhabalar..

Benzin canavarı olan Alfa 146 Boxer'ımı sattıktan sonra denk geldiği için 98 model bir Fiesta Flair 1.25 HB aldım. Alfa'nın forumlarına alışıktım, o yüzden böyle bir forum olacağını düşünerek arattım ve şimdi buradayım..

Aranızda bu araçtan kullanmış ya da kullanan olduğunu tahmin ettiğimden sizlere birkaç sorum olacak. Yardım edip beni aracımla tanıştırabilirseniz çok sevinirim:

2. Benzin göstergesi düşebileceği en düşük yere kadar inmesine rağmen ışık yanmadı ve doldurduğumda yaklaşık 6 lt. daha benzin var olduğu ortaya çıktı. Bu ışık araç durmadan önce yanar mı? :)

3. 2. viteste direksiyonu serbest bıraktığımda sağa sola geniş aralıklı olarak sürekli titriyor. Direksiyonu sabitlersem arabada aynı şeyi hissediyorum. Bir servis bunun direksiyon hidroliği motorundan kaynaklandığını söyledi. Haklılar mı yoksa beni mi kandırıyorlar? (Rot balans olabilir mi anlamında..)

5. Bu aracın frenlemesinde problem olması gibi bir durum olabilir mi? Frene yüklenince de kızaklaması gibi? Nasıl halledilebilir?

6. Bir zamanlar bir serviste FDS (Fren destek sistemi) görmüştüm ABS olmayan araçlar için alternatif. Kullanan var mı? İşe yarıyor mu?

7. Bu aracın hava, klima, yağ ve benzin filtrelerinin fiyatlarını biliyor musunuz?

8. Kazıklanmadan ve ara ara gecikebilecek ödemelerle aracıma istediklerimi yaptırabileceğim bir Ford servisi tanıdığınız ya da tavsiyeniz olabilir mi Maslak'tan?

10. Bu araçta sorun çıkarmayacak tavsiye edebileceğiniz bir alarm markası var mı?

11. Manuel açılan bagaj kapağı için sonradan içerden açılma mekanizması taktırılabilir mi?

12. Bu model ve yıl aracı olanlar araçlarını en verimli ve doğru şekilde nasıl kullanırlar ve kullanmamı tavsiye ederler?

Bu soruların birkaçına bile cevap alsam, sanırım servise gitmeme gerek kalmayacak.. :)

Alfa 146 Boxer ile ilgili sorusu olan olursa, her türlü yardım ve yataklık edebilirim.. :)

Andaç

Fiesta'nızı güle güle kullanın.98 yılından beri kullanıyorum ve inanın kullandığım hiçbir otomobil bana bu araç kadar keyif vermedi.Daha büyük bir bagaja ihtiyaç duymama rağmen değiştirmeye kıyamıyorum kendiminkini.
Fren yaptığınızda kızaklama konusunu sormuşsunuz, aynı sıkıntı benim aracımda da vardı, aldığım ilk gün (ki sıfır almıştım) farkettiğim ve kendimi alıştırdığım bir problemdi bu konu.Bu sene lastiklerimi değiştirdim ve Goodyear Vector5 aldım 4 adet.Bir anda aracın fren kabiliyeti arttı, hala kızaklama var ama eskisine kıyasla çok azaldı.Buradan kastettiğim aracı ilk aldığım güne kıyasladır.İmkanınız varsa ve 4 adet iyi lastik alabilirseniz bu sorununuz oldukça azalacaktır.
Çok sorunsuz bir araçtır, 7 senedir bakımlar dışında benimki arıza çıkartmadı ve hiç üzmedi.
Benzin ikaz göstergesi 98 modellerde yok, kendiniz ayarlayacaksınız.
İkinci vitesle ilgili bahsettiğiniz sorun ben de hiç olmadı, bence servisin söyledikleri doğru değil.

Cemil Sürmegöz
07.11.05, 14:02
Bizdede vardı eski kasa 1.25 fiesta ama bizde yakıtından memnun değildik maalesef 1.25 için fazla yakıyor bana göre. Ama bunda kısa orankı viteslerin etkisi büyük tabiiki. 4-)En son biz 190'a çıkmıştık.

Cemil Sürmegöz
07.11.05, 14:05
Bu arada Emre bey siz arabayı değiştirdikten sonra niye memnun kalamadınız merak ettim bize o kadar değişiklik yaşatmamıştı... :shock:

Emre Pekcan
07.11.05, 21:37
Bu arada Emre bey siz arabayı değiştirdikten sonra niye memnun kalamadınız merak ettim bize o kadar değişiklik yaşatmamıştı... :shock:Valla cemil ısınamadım 2006 ya, her yerinden bi ses geliyor, kapıları, plastik aksamı, süspansiyonu vb, tamam içi 98 e göre çok büyük, 98 in ataklığı sessizliği vb bulamıyorum, benim 7 yaşındaki arabam bundan daha sıfır gibiydi, bu sanki senelerce kullanılmış ve yıpramış gibi takırtı tukurtu, neyse aldık binecez artık, geçn gün benzin kötüydü heralde okumuşsundur, başladı avans vurmaya vs vs neyse takmamaya çalışıyorum, mecburen 2 sene binecem, açıkcası bunca senelik FORD hayranlığım yeni fiesta ile bitmek üzere ama sıfır almak gibi bi hata yaptık satamam da hemen zararım çok olur, ısınmaya çalışacam daha 1300 km de bakalım görecez, artı çevremdede bi sürü sorunlu fiesta kullanan arkadaş var. Durum budur....

Cemil Sürmegöz
07.11.05, 22:26
Benzin kötülüğü gerçekten büyük şanssızlık o tıkırtılar eski fiestada da vardı ama kısa oranlı vitesin verdiği his gerçekten güzeldi eski kasada araba zaten go-kart gibiydi. Belkide bizim zorluk çekmememiz 1.6 olduğundandır. Ama artık bizde bir daha fiesta serisi almayız heralde en iyisi FII almak şu anda. Şu anda satsak zaten çok zarar edilir zaten... :roll:

Görkem Güner
07.11.05, 23:29
Sürücü koltuğu gacırdıyordu servise gittim hallettiler,kapı takırtıları için servise gittim hallettiler,Sonra arka koltuk yatırma mekanizması kırıkmış gene servise gittim hallettiler.Şu an sağ kapıdan gene sesler geliyor ve ben servise gitmekten bıktım.Bİr ara sol havalandırma ızgarası resital veriyordu bu aralar kesildi.Garantisi bittiği gün satıcam herhalde ben bu arabayı :)

Motora lafım yok memnunum ama işçilik ve malzeme vasatın altında.Makyajlı versiyonunda düzeltmişlerdir belki.Ha bu arada bu yazdıklarım 9 ay içinde olanlar.Daha neler olacak merakla bekliyorum.

Cemil Sürmegöz
07.11.05, 23:32
Heralde makyajla beraber işçilik ve malzeme kalitesi baya artacak FII nin üst kısmında kullanılan yumuşak malzeme heralde fotoğraflarda öyle gözüküyor.

Emre Pekcan
08.11.05, 00:28
Görkem kardeşim son noktayı koymuş zaten :shock:

Cemil Sürmegöz
08.11.05, 13:33
Arka taraftan gelen tıkırtıların büyük bir bölümü emniyet kemerlerinden geliyor bugün baktım. Ama nasıl söküleceğini bilmiyorum orayı düzeltmek için. Ama bizde başka bir tıkırtı yok şu anda kapılar filan daha sağlam yani :) Yalnız daha 8.000'de 1 yıl 2 ay oldu alalı...

H.Cenk Bayrakçı
08.11.05, 16:38
Emniyet kemerlerini koltukların arasına sıkıştırın, ses kesiliyor. :)

Cem Temizsoylu
08.11.05, 16:40
Yeni duratec motorlu bütün Ford modelleri sensör manyağı olmuş, zart sensörü, zurt sensörü. Amanın aman yani. Duratec bayağı farklı motor kontrolü açısından.

Cemil Sürmegöz
08.11.05, 21:24
Emniyet kemerleri eğer ön kemerse ona diyeşek birşey yok araba sallandıkça B sütununa çarpıp ses yapıyor gerçi orada bir lastik koymuşlar ama pek faydası yok esas tıkırtı yapan yer arka emniyet kemerinin makarası yada onun içinde durduğu sütun en çok oradan geliyor.
Abi Bu arada o kadar ne sensörü eklemişlerki? Pek bir faydası yok heralde :) hiç bir farkını göremedim eski zetec motora göre Ama sesleri kesinlikle çok farklı ve bence çok güzel bir sesi var motorun FI varken aynı motor olmasına rağmen farklı motor izlenimi veriyordu ses farkı nedendir ki?

Cem Temizsoylu
09.11.05, 09:19
Hava emiş sesleri değişik, hava girişleri farklı olduğu için. Egsoz manifolduna katalitik konvertör entegre edilmiş, egsoz sesi de değişik olabilir biraz, 4-1 headers gibi.

Kadir Yaman
14.11.05, 23:58
11-2003 -- 12-2004 arasında ben de kullandım ve ilk arabamdı bana ait.
daha sonra clio aldım. clionun yanında eski arabam mercedes gibi kalmıştı. 97 modeldi bendeki ve klimalıydı.
bazılarını airbag, bazılarınıda klimalı getirdiler sanırım.
benim boy 1.89 ve kilom 115 ve en buyuk şikayetim arabanın altının alçak olmasıydı. diğer bir bugı ise ön farlarının ağlar gibi durmasıdır. :)arkadaşıma sattım arabamı ama hala içim gider bindikçe. ayrıca beklemediğiniz oranda sağlam basar yere.
bir depo benzin ile 550-600 km. yi görmüştüm uzun yolda. bence en iyi ufak arablardan biri fiyat/performansa bakarak.
Alarm olarak desi kullanıyordum. gayet de güzelve problemsizdi. Son olarak hidrolik direksiyonu da fena değildi.

y.ugursenturk
12.04.06, 11:20
hazır yakalıamışım konuyu bende bişey rica edeyim.benim minik devi aldığımda içinden kullanım kılavuzu çıkmadı.Bunu nerden bulabiliriz.?

Halil Terzioğlu
12.04.06, 13:31
Merhabalar..

Andaç
1-sehir içinde ortalama bi depo ile 500 km yapmanız lazım çünkü bende 1.4 fun vardı std 440km de benzin alıodum.şirket aracında ise 520 -1,2
2-öle bi ısık 98 modelde yok.
3-tahmin ediorum titremenin 2 vitesle bi alakası yoktur ,o süratte 2.vites te gittiğiniz için size öle gelmiştir.sorunda büük bi olasılıkla balans...
4-190 ı geçmiştim ama 200 de yapamamıştım
5-bence 98-02 arası abs siz bütün fiestaların frenleri zayıf..
6-power brake die bi ürün wardı bi aralar o bi işe yaramıyodu dielerininde bi işe yarıyacagını zannetmiyorum..
7-dediklerinizin hepsi 35 lira ışıksan otomotiv maslakta (sinan veya ali bey)ayrıca özel servisler ve işten anlıyan ustalarıda mevcut 276 20 10
8- 7de cawapladım
9-malesef fistaların diresiyon kolonları sabit
10-benim eski fiestamda fordun eski orjinal alrm markası olan gt wardı we hiç serivise götürmedim...
11-orjinal olarak bazı modellerinde cıktı sirket aracında wardı 1.25 benim araba 1.4 yoktu en aırama gidende buydu ,takılır fakat biraz tuzlu olur 2001 fiyatıyla 300 milyonu buluyodu...
12-istediin sekilde kullan hiçbir sey olmaz taş gibi araba !!!!!!!!